16 februari 2018

8 leuke tips voor “Doe Vriendelijk Dag”!

Op zaterdag 17 februari (2018) is het de internationale “Doe Vriendelijk Dag”. In Engeland verwoorden ze het nog mooier, namelijk “random acts of kindness day”. De perfecte dag om even je mobiele apparaten aan de kant te leggen en stil te staan bij alle dingen die goed gaan in je eigen leven en wat extra’s te doen voor een ander. Want daar gaat het om op “Doe Vriendelijk Dag”, iemand echt verrassen door iets bijzonders voor hem of haar te doen, hoe groot of klein dan ook.

Verdwaald in Berlijn
Een paar jaar geleden was ik op vakantie in Berlijn. Ik ontdekte dat de stad erg mooi was, maar ook best groot. De metro bood gelukkig uitkomst. Aangekomen in de ondergrondse vertrekhal bekeek ik de kaart en keek ik erg in het rond om het juiste perron te vinden. Schijnbaar keek ik daarbij zo hulpeloos dat er meteen een jongeman naar mij toekwam en uit zichzelf de weg aan mij wees. Wat een vriendelijke man, bedacht ik mij tijdens de rit met de metro. Zomaar uit jezelf iemand verrassen met een beetje hulp, dat voelde goed. 

Deze behulpzaamheid of iemand verrassen is exact de bedoeling van “Doe Vriendelijk Dag”, daarom delen we hieronder onze 8 tips om aankomende zaterdag iemand te verrassen of blij te maken!   

8 leuke tips om iemand te verrassen

1. Koop een bloemetje voor een wildvreemde
Maar leg wel even uit dat het “Doe Vriendelijk Dag is”, anders krijg je wellicht problemen met een jaloerse echtgenoot.

2. Werk je agenda of mail bij

Het lijkt heel simpel, maar een goed bijgewerkte mailbox of agenda zorgt ervoor dat je iemand sneller kan beantwoorden of niet te laat komt voor een afspraak. Daar word je zelf ook weer blij van!

3. Plak een geeltje op de raarste plekken

Leg je mobiele telefoon even een keer opzij en ga oldskool voor een gele post-it om iemand te verrassen. Plak hem bijvoorbeeld in de agenda van je man of vrouw of hang de koelkast vol met lieve berichtjes voor iemand uit je familie.

4. Zet iets wat je niet meer gebruikt op marktplaats: gratis af te halen

Je huis barst net als die van mij ongetwijfeld met spullen die je zelden gebruikt, of je kist met speelgoed puilt uit. Kies iets uit om op Marktplaats te zetten en mensen niets voor hoeven te betalen. Weer iemand blij gemaakt!

5. Schrijf briefjes met complimentjes en deel ze uit in je klas
Als je nog naar school gaat (of op je werk kan het ook natuurlijk), schrijf dan een paar briefjes met leuke complimenten en deel ze uit!

6. Stuur iemand uit je telefoonlijst een spontaan appje
Vooruit, je mag toch je telefoon weer even erbij pakken. Veeg eens door je telefoonlijst en zoek willekeurige mensen met wie je al een flinke tijd geen contact hebt gehad. Vandaag is namelijk de perfecte dag om het contact weer eens te herstellen en een leuke berichtje met elkaar te delen.

7. Breng iets leuks mee voor je meester of juf
Op het journaal hoor je de laatste weken bijna dagelijks dat leraren het druk hebben. Daarom is het best eens leuk om ook iets aardigs voor hen te doen! Ze stampen immers jouw hoofd vol met nuttige informatie. Dus trek de stoute schoenen aan en koop iets lekkers voor bij de koffie voor je leraar.  

8. Ruim de keuken of woonkamer een helemaal op
Ben je in huis niet zo vaak bezig met schoonmaken? Vandaag is dan de kans om je ouders of je echtgenoot eens goed te verrassen. Geef de keuken een lekker sopje of ruim de woonkamer eens helemaal op. Voor jezelf een fijn gevoel en voor je huisgenoten ook!

Wie maak jij blij?

Heb jij een leuke tip gevonden om zaterdag iemand blij te maken? Veel plezier dan alvast. Wie weet word je zelf ook wel op een leuke manier verrast door iemand!   

Ook interessant voor jou:

Gezin

Slimme mobiel internet tips voor het hele gezin

Gezin

6 tips om je privacy online te beschermen

Gezin

5 tips om van je smartphone verslaving af te komen