4 oktober 2017

5 tips om er lekker met de kids op uit te trekken

Lekker erop uit met de kinderen! Deze zomervakantie heeft qua weertype alles in zich. Maar of het nu heel zonnig, of juist wat minder weer is, er zijn altijd goede redenen om naar buiten te gaan met de kinderen. Deze tips helpen je er een leuke, dan wel leerzame dag van te maken!

Los in ’t bosTroovie
Gaat schatzoeken je toch net iets te ver? Dan is de app Troovie misschien iets voor je. Je herinnert je vast nog wel van vroeger hoe enorm spannend een speurtocht was (en stiekem vinden we dat nog steeds!). Troovie wil speurtochten uitzetten een stukje makkelijker maken, zodat kinderen gewoon in de buurt hun eigen avontuur kunnen beleven. Bij het maken van de speurtocht is mobiel internet nodig, maar het spelen ervan kan offline. Zo kun je je kinderen gerust op pad sturen. De route heb je helemaal zelf in de hand!
Gratis en beschikbaar voor iOS en Android, in-app uitbreidingen kosten geld.


Met de app Los in ’t bos wordt elke wandeling een avontuur! Het spel maakt gebruik van ‘augmented reality’, een extra laagje dat over de werkelijkheid gelegd wordt. Start de app, richt de telefoon op je pad en je ziet op je scherm dieren en opdrachten verschijnen. Met Los in ’t bos voed je een aantal dieren op waarna je ze bij een wildwissel kunt ‘loslaten’. Ook versla je door een foto te maken een kwade stroper! Heel leuk en interactief spel om buiten te spelen met je kinderen.
Gratis en beschikbaar voor iOS en Android.

Dierenzoeker
Een dier dat je niet kent, of waarvan je niet zeker weet wat het is? Zoek hem op in de Dierenzoeker-app! Zo’n 300 huis-, tuin- en keukendieren zijn in de app opgenomen, goed voor zeker een aantal uur plezier tijdens een boswandeling of gewoon tijdens het spelen in je eigen tuin of straat. Leuk extraatje: eenmaal geinstalleerd werkt de app ook zonder mobiel internet. Je kroost kan dus naar hartenlust rondneuzen in de app zonder dat het jou veel data kost.
Gratis en beschikbaar voor iOS en Android. Of gebruik de mobiele website: www.dierenzoeker.nl.

Geocaching
Piraatjes opgelet! Geocaching is een nieuwe manier van schatzoeken. Iemand verstopt op een bepaalde plek een waterdichte doos met een schat (of: cache). Dit kan van alles zijn, maar vaak zit er in elk geval een logboekje bij waar jij je naam bij kunt schrijven. Soms is het de bedoeling om iets uit de ‘schatkist’ te halen en er iets van jezelf neer te leggen. Ga dus niet zonder kleinigheidje op pad, of kies ervoor de inhoud intact te laten. Degene die de cache verstopt, geeft online de coordinaten, hints en eventuele aanvullende informatie door. Op www.geocaching.nl lees en zie je meer over deze activiteit, of download de app Geocaching Intro op iOS om gratis een kijkje te nemen in de wereld van geocaching.

Ik speel ook
Ken je ze nog: Stand in de mand of Eitje leggen? Waarschijnlijk doet dit je terugdenken aan schoolpleinen en buurtkinderen. Lekker buitenspelen is geweldig! Een goede balans tussen buiten en binnen spelen is voor elk kind gezond. Maar soms hebben zij en wij wat inspiratie nodig. De app Ik speel ook bevat 32 spellen, die bij uitstek geschikt zijn voor de pleintjes. Elk spel is opgebouwd uit een overzicht met benodigdheden en spelregels en bevat tips om het makkelijker of moeilijker te maken.
Kost € 0,79 en is beschikbaar voor iOS en Android.

Welk spel vond jij vroeger het allerleukst? Je favoriete spelen, tips of misschien wel andere sites of apps horen we graag! Laat ze hieronder in een reactie achter.

Ook interessant voor jou:

Gezin

Beter grip op het internetgedrag van je kinderen

Gezin

Tips en trends voor aanstaande ouders op de Negenmaandenbeurs

Gezin

Otly: een bank app voor kinderen, gerund door ouders