11 oktober 2017

Vooruitblik: wat kunnen we verwachten op de E3 game beurs

De stad Los Angeles is de komende dagen even van de echte game fanatici. Op 16, 17 en 18 juni wordt namelijk voor de 21e keer het Electronic Entertainment Expo gehouden, oftewel de E3! Ook dit jaar staan ons weer heel wat vette filmpjes, gruwelijk mooie graphics en spectaculaire aankondigingen te wachten. Wat gaat er bijvoorbeeld gebeuren op het gebied van Virtual Reality en welke games kunnen we dit jaar nog gaan spelen? Ben jij ook benieuwd? Praat en lees dan mee.

e3

Als je het leuk vindt om mee te praten over de games die uitkomen, de presentaties die worden gegeven of de nieuwe hardware die gaat verschijnen, dat nodigen we je graag uit om /t5/De-huiskamer/E3-game-beurs-wat-kunnen-we-verwachten/m-p/338035#M1444 mee te kletsen.    

Oculus Rift kondigt samenwerking aan
Er is al veel geschreven over de Oculus Rift, maar over een ding is iedereen het wel eens, het apparaat biedt veel potentie en het mag zo langzamerhand wel eens in de winkel verschijnen. Dat de Virtual Reality bril hoge ogen gooit, werd wel duidelijk toen Facebook het vorig jaar voor 2 miljard dollar kocht. De afgelopen dagen ging het hard met de aankondigingen over deze VR bril. Facebook maakte bekend dat het met Microsoft gaat samenwerken om de Oculus geschikt te maken voor Windows 10 en de Xbox One. Daarnaast kwamen de ontwikkelaars met een nieuwe vorm van controllers om je te kunnen voortbewegen in de VR speelwereld en talloze andere handelingen te kunnen doen die voor een goede game van belang zijn.

De nieuwe controllers, die Oculus Touch worden genoemd, zullen samen met de nieuwe consumenten headset van de Oculus Rift, worden getoond tijdens de E3 beurs. 

Game aankondigingen

Wat kunnen we qua nieuwe games verwachten op de E3, we lichten een klein tipje van de sluier op met de onderstaande vijf games. 

Call of Duty: Black Ops 3
Met wereldwijd miljoenen fans, is Call of Duty waarschijnlijk de meest gespeelde shooter game van dit moment. De nieuwste versie van CoD, Black Ops 3, mag dan ook niet ontbreken tijdens de E3. De vorige versie van CoD werd niet door iedereen even enthousiast ontvangen, vol verwachting zullen de fans dan ook uitkijken naar de veranderingen die ongetwijfeld tijdens E3 aan het licht komen. Een ding is zeker, de exoskeletons uit Advanced Warfare keren niet terug en het spel zal zich in de toekomst afspelen.   

Forza Motorsport 6
Auto (game) liefhebbers zitten waarschijnlijk alweer watertandend te wachten op de nieuwste editie uit de Forza motorsport reeks. De exclusieve game voor de Xbox beloofd ook dit keer weer betere graphics, meer auto’s, circuits en spektakel. Helaas is er nog verrassend weinig over de game bekend, we weten dat de nieuwe Ford GT in het blauw de voorzijde van de verpakking zal sieren, maar daar houdt het ook wel op. Tijd voor de makers van Turn 10 om op de E3 wat meer te onthullen.     

Tom Clancy's Rainbow Six Siege[/i]

In deze nieuwste game uit de Rainbow Six serie, draait alles weer om het veilig vrij krijgen van de gijzelaars. Bepakt met wapens, flashbangs en apparatuur om door muren heen te breken, ben jij klaar om jouw missie tot een goed eind te brengen. Ditmaal speelt de online samenwerking een belangrijke rol, samen met je team moet jij zorgen dat er geen onnodige slachtoffers vallen. De eerste beelden uit de Alpha testen zien er mooi en prettig speelbaar uit. Tijd voor meer details, hopelijk worden we verrast op de E3 beurs.   

The Division
De eerste beelden van deze game waren schitterend, maar zo langzamerhand begint het wel tijd te worden dat Ubisoft vorderingen maakt in de ontwikkeling van The Division. Op dit moment staat het spel gepland voor Q1 van 2016, we houden dus goede hoop. Tijdens de E3 in 2014 werden de eerste beelden van The Division getoond. We zijn erg nieuwsgierig welke uitgebreide beelden Ubisoft tijdens de 21e editie van de game beurs laat zien.    

Doom
Als je bent opgegroeid in de jaren negentig, dan heb je vast en zeker Doom gespeeld. Deze populaire game stond in de startblokken om vorig jaar te verschijnen als Doom 4, echter de makers waren niet voldoende tevreden over de kwaliteit van het spel. Tijdens de E3 2015 wordt ditmaal een spectaculaire versie van deze oergame verwacht, houd daarom vooral de persconferentie van Bethesda in de gaten. 

Programma 
Wil je de E3 beurs op de voet volgen? Op de website van de game beurs vind je een uitgebreid overzicht van de geplande persconferenties en overige activiteiten. Houd wel rekening met het tijdsverschil, in Los Angeles is het negen uur vroeger dan in Nederland.   

Ook interessant voor jou:

Games

De geschiedenis van de console

Games

De 5 beste games die er nog aan komen

Games

Games die niet zo veel hoeven te kosten