10 oktober 2017

Nintendo haalt het kind in je naar boven

Als er één spelcomputer is, waar je vroeger als kind uren, zo niet dagen zoet mee kon zijn, dan is het wel de Nintendo. Ze komen nu behalve met een 'nieuwe' mini NES classic edition, ook met een gloednieuwe spelcomputer, de Nintendo Switch. Ook concurrent SEGA komt met de SEGA Mega Drive classic op de markt.

Dat worden nog eens mooie feestdagen, met de hele familie aan de Zelda, Mario (Kart), Sonic of Pokémon.

Nintendo Classic Mini met 30 spelletjes
De jaren tachtig komen weer tot leven met het Nintendo Classic Mini - Nintendo Entertainment System. De klassieke NES is terug in een nieuwe maar vertrouwde vorm als miniatuurversie van het oorspronkelijke Nintendo-systeem. Daarnaast zijn er op het systeem 30 NES-games geïnstalleerd, waaronder de populaire klassiekers Super Mario Bros., The Legend of Zelda, Metroid, Donkey Kong, PAC-MAN en Kirby’s Adventure. De Nintendo Classic Mini kost €60.

SEGA Mega Drive classic met 80 spelletjes
De SEGA Mega Drive classic spelcomputer komt, net als Nintendo's mini uitvoering, met een serie games die op de Mega Drive staan. Tachtig stuks in dit geval, waaronder Sonic, Mortal Kombat en Golden Axe. Wat de SEGA spelcomputer als voordeel heeft ten opzichte van die van Nintendo, is dat originele cartridges ook in de spelcomputer gedrukt kunnen worden. Zo ben je niet gebonden aan de voorgeprogrammeerde games, maar kan je ook eigen klassiekers herbeleven, als ze al niet op de spelcomputer staan. SEGA Mega Drive classic kost €60.

Nintendo Switch
De Nintendo Switch (voorheen Nintendo NX) is een spelcomputer die ervoor zorgt dat je makkelijk met of tegen elkaar kan spelen. Het is een spelcomputer voor in de woonkamer, die je ook als apparaat voor onderweg kunt gebruiken. Het zorgt ervoor dat de leukste games op je televisie ook bijvoorbeeld in de trein te spelen zijn. De Switch is in feite een tablet, waar gamecontrollers aan vastgeklikt kunnen worden om onderweg te gamen. Vind je zo´n scherm te klein? Geen probleem. Thuis wordt de spelcomputer in een speciale dock gezet, zodat je de spellen op de televisie kunt spelen. In maart 2017 komt de Switch op de markt.

Switch naast je smartphone
Gamers hopen al jaren dat de bekende Nintendo gamereeksen naar de iPhone en Android-telefoons zouden komen. De Switch is natuurlijk geen smartphone, maar is bij het spelen van games vergelijkbaar in gebruik. Je neemt het apparaat immers overal mee naar toe en gebruikt hem op dezelfde manier, net als een telefoon. De tijd van vaste locaties is voorbij. Je wilt immers onderweg ook kunnen kijken naar Netflix of naar Spotify luisteren, met de Switch heb je de games onderweg ook bij je.

Legends of Gaming 
Het meest epische game toernooi op YouTube. Acht bekende YT vloggers/gamers gaan 6 maanden lang een toernooi spelen. De broers Enzo en Milan Knol presenteren het. Nederlandse fans kunnen deze strijd volgen via het YouTube kanaal.

Welke klassieker ga jij als eerste spelen?

Ook interessant voor jou:

Games

De geschiedenis van de console

Games

Wat is Legends of Gaming en waar kijk je het?

Games

Worden Wizards Unite en Planet Coaster de game hits van 2019?