7 november 2019 1 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Minecraft Earth: de volgende smartphone game changer?

Gamers klaar? Bouwen maar! Met dé nieuwe gamechanger: Minecraft Earth! Hiermee bouw je in Augmented Reality overal de mooiste bouwwerken. Van gewoon thuis op de keukentafel tot met vrienden op straat. Wij praten je bij over deze nieuwe smartphone game én hoe het spel werkt.

Minecraft

Minecraft Earth: nieuwe smartphone game!

De testversie van Minecraft Earth was in mei al te spelen, maar nu is de smartphone game écht ‘af’. Inmiddels is het spel al in een paar landen te spelen en voor het einde van het jaar is Nederland ook aan de beurt. Wacht jij ook met smart? Je bent niet de enige, want na Pokémon Go belooft dit dé nieuwe gamesensatie te worden. Hoog tijd voor een heads up, zodat jij alvast alles weet over Minecraft Earth.

Het spel is, en dat zal je niet verbazen, gebaseerd op het bestverkochte spel ooit: Minecraft. Net als bij het origineel maak je in Minecraft Earth gebouwen. Het verschil? Bij de nieuwe game is de wereld om je heen het speelveld. Je kunt Minecraft Earth dus overal spelen. Dus ook thuis. Leuk als het slecht weer is en jij met je vrienden een bouwfeestje viert.

Een snelle verbinding via glasvezel internet is daarom wel zo fijn. In de internet speedtest zal je zien dat de uploadsnelheid dan veel hoger is. Precies dat is heel belangrijk voor Minecraft Earth, omdat je je jouw bouwsels uploadt naar de speelwereld. Met glasvezel gaat dit het snelst.

Hoe werkt deze Augmented Reality game?

In de echte wereld gebouwen bouwen via Augmented Reality: dat is wat je met Minecraft Earth doet. Met Augmented Reality voeg je Virtual Reality-bouwwerken toe aan de wereld die je ziet door de camera van je telefoon. Zoals een boerderij op de keukentafel of een groot kasteel midden op straat. Aan jou de keuze!

Je bouwt op z’n ‘Minecrafts’, namelijk met kubusvormige objecten. Hiervoor heb je grondstoffen nodig die je in de game verzamelt. Is je bouwwerk klaar? Met Minecraft Earth maak je ‘m levensgroot, zodat je er zelf met je nieuwe Huawei doorheen loopt.

Andere smartphone games met Augmented Reality

Minecraft Earth is dé Augmented Reality smartphone game van dit moment. Een paar jaar terug was ‘AR’ al een echte gamechanger. Ging jij bijvoorbeeld met Pokémon Go ook de straat op om een Pikachu te vangen? Ook dit ging via Augmented Reality. Net als Harry Potter: Wizards Unite. Met deze AR-game treed je in dienst van het Ministerie van Toverkunst en is het je opdracht om objecten uit de toverwereld te verbergen voor Dreuzels.

Naast Augmented Reality hebben de games nóg iets gemeen: ze hebben snel internet nodig. Anders loop je misschien nét die ene Pokémon mis. Of kun je niet samen bouwen aan een mooie toren op de hoek van de straat.

Altijd supersnel internet in én rondom het huis? Check snel of je glasvezel hebt. Perfect voor het spelen van Minecraft Earth!

Ook interessant voor jou:

Games

Google Stadia: alle ins en outs

Internet

Glasvezel of kabel/koper?

Games

Cloud gaming: met deze diensten kan het!