15 januari 2019 Auteur: Redactie Beleef KPN

De KPN eDivisie Cup

Geef jij jouw vrienden altijd een "jantje" met FIFA? En wil jij voor eens en altijd bewijzen dat jij echt de beste bent? Doe dan mee met de KPN eDivisie Cup! Tijdens dit online PlayStation only toernooi mag iedereen vanaf 13 jaar meedoen. Doorloop je succesvol de voorrondes en de kwalificatiefase? Dan kun jij de strijd aan gaan tegen de eDivisie profs in de finale. Meer weten? Lees hier alle informatie over dit gave open online FIFA-toernooi!

KPN eDivisie cup

Inschrijven: 18 januari 2019 t/m 24 februari 2019

Hoe werkt het? De inschrijfperiode start op 18 januari en sluit op 24 februari. Dit betekent dat jij gedurende de voorrondes je ook nog in kunt schrijven voor dit toernooi.

Voorrondes: 26 januari 2019 t/m 24 februari 2019

Hoe werkt het? Elke speler start zijn eerste speeldag met 1.500 punten. Win je een wedstrijd? Dan worden er punten bij je totaal opgeteld. Verlies je een potje? Dan gaan er helaas punten af. Je moet minimaal 5 wedstrijden spelen om door te gaan naar de kwalificatiefase. Het aantal punten dat je na deze (minimaal) 5 wedstrijden hebt, bepaalt in welke van de 5 speeldivisies je speelt in de volgende ronde. Wil je meer wedstrijden spelen en win je veel van deze wedstrijden? Dan heb je uiteraard meer punten en meer kans om in een hogere divisie geplaatst te worden. De spelers met de meeste punten spelen in de eerste divisie.

Kwalificatiefase: 3 maart 2019 t/m 23 maart 2019

Hoe werkt het? Je wordt ingedeeld in 1 van de 5 divisies op basis van je resultaten in de voorrondes. In alle divisies zitten ongeveer evenveel spelers, en je speelt altijd tegen spelers binnen jouw eigen poule. Nu is het tijd om jezelf omhoog te werken op de ranglijst binnen jouw divisie! De volgende spelers gaan door naar de finaledag:

  • De 43 beste spelers uit divisie 1
  • De winnaar van divisie 2
  • De winnaar van divisie 3
  • De winnaar van divisie 4
  • De winnaar van divisie 5
  • 17 eDivisie spelers

Let op: ben jij geplaatst in divisie 2-5, dan is er op 23 maart nog een extra speeldag gepland waarop de 64 beste spelers van iedere divisie het nog tegen elkaar opnemen. Na deze speeldag gaat de beste speler van iedere divisie door naar de finaledag.

Finaledag: datum en locatie nader te bepalen

Heb jij de kwalificaties doorstaan? Dan zit je in de finale. Groot verschil met de vorige rondes: de finaledag wordt offline gespeeld. In totaal spelen 64 spelers de finale. Je tegenstanders worden via een random loting bepaald. Zowel amateurs als eDivisie spelers kunnen de KPN eDivisie Cup winnen.

Dit kun je winnen!

Het is natuurlijk super leuk om mee te doen met de KPN eDivisie Cup, maar de prijzen liegen er ook niet om. Wat kun je winnen als jij de eerste plek behaalt?

  • 2 finalekaarten voor de Champions League finale in Madrid, inclusief compleet verzorgde reis
  • Een voorstelronde langs alle eDivisie clubs als potentieel nieuw teamlid (voor amateurwinnaars)

Wint een professionele eDivisie speler de Cup? Dan wint de beste amateurspeler een PlayStation 4 inclusief een PlayStation Plus jaarabonnement.

Inschrijven of meer informatie?

Wil je jezelf inschrijven voor de KPN eDivisie Cup? Of wil je meer informatie over de KPN eDivisie Cup? Kijk dan op de officiele website van de KPN eDivisie Cup.

KPN eDivisie cup website

Alle wedstrijden en analyses van de eDivisie bekijken?

Alle analyses en wedstrijden in de eDivisie kijk je via FOX Sports Eredivisie, gratis bij KPN Compleet.

Meer informatie over FOX Sports Eredivisie

Veelgestelde vragen over de KPN eDivisie Cup

De KPN eDivisie Cup is het open FIFA 19 toernooi waarin amateurspelers en spelers van de eDivisie samenkomen. De KPN eDivisie Cup wordt georganiseerd door KPN.
Ja, deelname aan de KPN eDivisie Cup is gratis.
Je kan vanaf 13 jaar deelnemen. Ben je jonger dan 18? Dan heb je wel toestemming nodig van je ouders.
De KPN eDivisie Cup is een PlayStation only toernooi. Deze keuze is onder andere gemaakt omdat tijdens de KPN eDivisie Cup, ook de tweede helft van het eDivisie seizoen wordt gespeeld op XBOX. Hierdoor zouden deze eDivisie spelers niet deel kunnen nemen aan het offline eindtoernooi van de Cup. Ook de samenwerking tussen KPN en PlayStation was toedracht om te kiezen voor een PlayStation only toernooi.
Je kan enkel meedoen als je de Nederlandse nationaliteit hebt, of een adres hebt in Nederland. Mocht je in het buitenland verblijven, kan je vragen om je IP op de whitelist te laten plaatsen. Stuur hierover een mail naar kpneDivisiecup@kayzr.com.
KPN ziet voor zichzelf een verbindende rol; een mogelijkheid om mensen met elkaar in contact te brengen. Vanuit hun partnership met de eDivisie wil KPN FIFA fans met elkaar in contact brengen. En hen de mogelijkheid bieden om hun eDivisie helden te ontmoeten.
Het reglement kun je hier vinden.
Jouw gegevens worden alleen voor andere doeleinden gebruikt wanneer je dit bij inschrijving hebt goedgekeurd. Jouw gegevens worden bij toestemming uitsluitend gebruikt door KPN, de eDivisie en haar clubs en partners.
Je mag met elk officieel team in FIFA 19 spelen, zolang de settings worden gebruikt waarin elke speler een rating van 85 heeft. Er kan niet met legendary teams worden gespeeld.
Nee, los van de tijdsbeperkingen is er geen maximaal aantal wedstrijden.
Dit gebeurt in de eerste fase random tegen de eerstvolgende speler die zich aanmeldt. In de tweede fase speel je enkel tegen de eerstvolgende die zich aanmeldt in jouw divisie.
Je kan bij elke wedstrijd een andere ploeg kiezen.
Een helft duurt 6 minuten. In totaal duurt een wedstrijd dus 12 minuten.
Je mag de tactische instellingen veranderen zolang deze binnen de officiële instellingen van FIFA 19 vallen. Zo kan je geen custom formatie aanmaken die niet standaard in FIFA 19 gekozen kan worden.
Het gemiddelde van je team wordt naar 85 gebracht. Er zal nog steeds een verschil zijn tussen de spelers op hun beste eigenschap. Zo zal een snelle speler nog steeds sneller zijn.
Nee.
Het is belangrijk dat je een eigen PSN-account hebt met PlayStation Plus en FIFA 19. Je kan dus ook bij anderen spelen, maar dan moet je wel inloggen met je eigen account en moet de game op een disc staan of op de primaire console worden gespeeld.
De spelers van de eDivisie stromen in tijdens de finales. Hier wordt middels een open loting bepaald tegen wie zij komen te spelen. Zij kunnen dus zowel tegenover amateurspelers als tegenover elkaar komen te staan.
Indien je verbinding wegvalt, dan verlies je de wedstrijd. Wanneer jullie beiden de connectie verliezen dan wordt de wedstrijd opnieuw opgestart. Als de verbinding bij jouw tegenstander wordt verbroken, wacht dan altijd tot je bevestiging hebt gehad van de moderator dat jij hebt gewonnen. En zorg altijd dat je een screenshot hebt als bewijs.
Dan win jij de wedstrijd. Wacht altijd tot je bevestiging hebt gehad van de moderator dat jij hebt gewonnen. En zorg altijd dat je een screenshot hebt die je achteraf kunt tonen als bewijs.
Je kan hier helaas niets aan doen. Het valt namelijk niet te controleren of het aan jouw verbinding ligt of aan die van jouw tegenstander. Het kan ook betekenen dat jullie beiden een slechte connectie hebben.
Je kan met de internetverbinding van elke provider FIFA 19 spelen. Het is natuurlijk wel belangrijk om de internetsnelheid niet te beïnvloeden door downloads.
Dit kan helaas niet. Het systeem is hier niet op voorzien. Er moet altijd een winnaar of verliezer worden aangeduid. De wedstrijd kan in zo'n geval opnieuw worden gespeeld.
Als dit het geval is, krijgen beide spelers de melding dat de connectie werd verbroken en spelen zij opnieuw. Ze dienen hier beiden wel een bewijs van toe te voegen.
Dit kan je terugvinden in de tutorial. Je kan heel makkelijk screenshots laden in je “Match".
Met minder dan 5 gespeelde wedstrijden kunnen we je niet indelen in een divisie tijdens de kwalificaties. Je kan dan dus niet meespelen vanaf maart.
Nee, doelsaldo wordt niet meegerekend. Je wordt ingedeeld in 1 van de 5 divisies o.b.v. jouw plek op de ranglijst, die wordt bepaald door jouw puntenaantal.
Dit wordt bepaald op basis van jouw plek op de ranglijst, welke wordt bepaald o.b.v. jouw puntentotaal.
Jouw plek op de ranglijst wordt bepaald o.b.v. jouw puntentotaal. Elke speler start met 1.500 punten. Voor elke wedstrijd die je wint van een speler met een rang hoger dan of gelijk aan jouw rang, verdien je 6 punten. Voor elke wedstrijd die je wint van een speler met een lagere rang dan jijzelf, verdien je 5 punten. Voor het verliezen van een wedstrijd van een speler met een lagere score, verlies je 6 punten. Voor het verliezen van een wedstrijd van een speler met een rang gelijk aan of hoger dan jouw rang, verlies je 5 punten. Hoe hoger jouw puntenaantal, hoe hoger je op de ranglijst staat.
Het maakt niet uit of je in de voorrondes 5x verliest. Zolang je minimaal 5x speelt, ga je door naar de kwalificaties, waar je wordt ingedeeld in een passende divisie. Verlies staat dus niet gelijk aan uitschakeling. Tijdens de kwalificaties draait het om je totale eindscore, niet om het aantal gewonnen versus verloren wedstrijden.
Je divisie staat vast en je kan hier niet meer uit promoveren of degraderen.
Je bent ingedeeld in deze divisie o.b.v. jouw puntenaantal aan het eind van de voorrondes. Ook vanuit een lagere divisie, kan je nog in de finale terechtkomen, waar je kans maakt op toffe prijzen. Geen enkele reden om nu te stoppen dus!
Je moet ook hier minstens 5 wedstrijden spelen om een geldige ranking te verkrijgen. Maar na 5 wedstrijden ben je niet ‘klaar’. Hoe meer wedstrijden je speelt, hoe meer punten je kan verzamelen en hoe hoger je dus kan komen op de ranglijst!
Jouw plek op de ranglijst wordt bepaald o.b.v. jouw puntentotaal. Tijdens de kwalificaties wordt jouw rang bepaald binnen de divisie waarin je speelt. Voor elke wedstrijd die je wint van een speler met een rang hoger dan of gelijk aan jouw rang, verdien je 6 punten. Voor elke wedstrijd die je wint van een speler met een lagere rang dan jijzelf, verdien je 5 punten. Voor het verliezen van een wedstrijd van een speler met een lagere score, verlies je 6 punten. Voor het verliezen van een wedstrijd van een speler met een rang gelijk aan of hoger dan jouw rang, verlies je 5 punten. Hoe hoger jouw puntenaantal, hoe hoger je op de ranglijst staat.
Ja. Stel je verdient 5 punten met elke gewonnen wedstrijd en verliest 5 punten voor elke wedstrijd die je verliest. Als je 5 wedstrijden wint, heb je dus 25 punten verdiend. Als je 7 wedstrijden wint en 1 wedstrijd verliest, heb je 30 punten verdiend.
Aan het eind van de kwalificaties ontvang je een email waarin staat of je doorgaat naar de finales. Iedereen ontvangt deze mail binnen een week na de extra speeldag voor divisies 2 - 5.
Van divisie 1 gaan de 43 beste spelers door naar de finales. Van divisies 2 - 5 gaat per divisie de beste speler door. Om te bepalen wie dit is, vindt op zaterdag 23 maart een extra speeldag plaats voor de beste 64 spelers per divisie van divisie 2 – 5.
Dit wordt bepaald op een extra speeldag op zaterdag 23 maart. Op deze dag worden er per divisie kwalificatiefinales gespeeld. De beste 64 spelers per divisie (divisies 2 – 5) nemen het tegen elkaar op middels een single elimination bracket. Via een open loting worden spelers in de eerste ronde aan elkaar gekoppeld. Zodra een speler een ronde verliest, valt hij/zij af. Tot uiteindelijk 1 divisiewinnaar overblijft. Deze speler gaat door naar de finales.
Nee, de finales worden offline gespeeld. De datum en locatie worden nog bekend gemaakt.
De finales worden gespeeld volgens een single elimination bracket. De exacte planning wordt op een later moment bekend gemaakt.
Bij een single elimination bracket val je af zodra je een wedstrijd verliest. Je krijgt dus geen tweede kans.
In dit geval kun je helaas niet meespelen in de finales en wordt je plaats vergeven.
De finales hanteren een open loting. Een open loting houdt in dat spelers niet van een beschermde status genieten. Iedereen kan tegen iedereen worden ingeloot in de eerste ronde.
Nee. De eDivisie spelers krijgen tijdens de loting geen beschermde status. Dit betekent dat zij elkaar in de eerste ronde van het toernooi al tegen kunnen komen. Zij ontvangen ook geen andere voordelen en spelen volgens dezelfde regels als alle andere deelnemers.
De eDivisie spelers spelen net zoals de amateurs in de 85 mode. Zij kunnen net zoals amateurs beslissen met welk team zij spelen.
17 eDivisie clubs vaardigen een speler af voor de finale van de KPN eDivisie Cup. Ajax neemt niet deel.
Dit wordt op een later moment nog bekend gemaakt.
Hoe de finales precies te volgen zijn, wordt nog bekend gemaakt.
De winnaar van de KPN eDivisie Cup wint 2 finaletickets voor de Champions League in Madrid + een compleet verzorgde reis. De beste amateurspeler wint een voorstel langs de eDivisie clubs. Als de winnaar van de KPN eDivisie Cup een speler van de eDivisie is, dan wint de beste amateurspeler bovendien een PlayStation 4 + PlayStation Plus jaarabonnement.
In dat geval moet je met een volwassene (18+) naar de Champions League in Madrid. En dien je toestemming te hebben van je ouders voor de voorstelronde aan de eDivisie clubs.
Als jij je hebt aangemeld voor de KPN eDivisie Cup kun je 3 vrienden uitnodigen en maak je kans om met z’n vieren naar een kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal te gaan. Hiervoor zijn actievoorwaarden van toepassing die je opde website van de KPN eDivisie Cup kunt vinden.
400 vriendengroepen kunnen tickets winnen voor een kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal via de vriendenactie. De eerste deelnemers die 3 vrienden aanmelden en als eerste alle 4 in de voorrondes 5 wedstrijden hebben gespeeld, ontvangen tickets.
De finaletickets voor de Champions League zijn voor de ultieme winnaar van de KPN eDivisie Cup, dit kan dus ook een amateur zijn. Deze speler heeft deze grote prijs dan wel verdiend.

Ook interessant voor jou:

Sport

De Klassieker Feyenoord - Ajax live kijken

Games

De 5 meest epische PS4 games van 2018