28 september 2017

Wie kijkt er nou nog gewoon TV?!

Ja, ik kijk nog gewoon series op TV. En ik raak ervan in de war, want hoe kan het dat ‘Wolfs’ en ‘Eva’, van Flikken Maastricht, in dezelfde auto rijden als Carmen van Walraven? Zelfde kenteken dus ook!

Verwarrend
En de dochter van diezelfde Carmen uit Penoza is zwanger, maar woont in Overspel samen met haar studiegenoot en gaat vreemd met de whizzkid die haar vader helpt om haar opa alsnog achter de tralies te krijgen. Haar opa Kees Prins die ik nu ook al weer een paar dagen als een van de Buurmannen hoor in de YouTube filmpjes van de laatste verslaving van onze jongste.

Wat moet ik kijken?
In het laatste Blog kon je al lezen over de nieuwste series. Maar wanneer moet je dat allemaal kijken? En nog veel belangrijker tegenwoordig, hoe ga ik dat allemaal kijken?

Niemand kijkt meer écht TV
Maar om mij heen kijkt bijna niemand meer echt tv. Of dan in ieder geval niet meer op het moment dat het echt uitgezonden wordt. Ja een avondje Netflix, maar je gaat toch niet meer de reguliere programmering volgen?! Zo hoorde ik Edwin Evers zeggen dat hij expres niet naar Penoza kijkt omdat hij niet maar een aflevering wil zien, maar gelijk de hele serie of toch zeker een paar afleveringen. En hij is daar echt niet de enige in. 

Niet voor niets proberen de makers van diverse series, of beter gezegd de uitzendende partij, de kijkers aan zich te binden met een app met extra content. Zo was er na het overlijden van de man en stiefzoon van Carmen zelfs een heus condoleance register op de Facebook pagina van Penoza. 

TV kijken verandert
Een spannende serie alleen is niet meer voldoende en TV kijken verandert. Het zogenaamde lineaire TV kijken, een programma kijken wanneer het op TV uitgezonden wordt, is uit. YouTube is nog steeds immens populair, maar heeft geduchte concurrentie van de Netflix’en en Videolands van deze wereld. 

Linda.tv
Met de lancering van (Linda.tv is er weer een nieuwe variant bijgekomen. Een app met daarin de leukste of meest viral YouTube filmpjes, fragmenten uit programma’s die je echt nog een keer moet zien of absoluut niet mag missen. En - en dat is misschien nog wel het meest vernieuwende – korte zelf ontwikkelde programma’s. Waarvan veel met Bekende Nederlanders.  Voorlopig is de app nog gratis. Maar hij gaat straks € 3,50 per maand kosten of een tientje per jaar als je een abonnement hebt op de Linda.

Download Linda.TV voor iOS

Download Linda.TV voor Android

Hoe kijk jij TV? Nog op de ouderwetse manier met het hele gezin op de bank? Of heb je de Linda.tv. app net als ik ook al direct gedownload? Geen idee waar ik de tijd vandaan ga halen, maar volgens Linda is het ideaal om tijdens het koken of wachten even te ‘video snacken’. Ik ben benieuwd!

Ik was overigens niet de enige die in de verwarring was over dezelfde auto’s bij ‘Flikken’ en ‘Penoza

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

Een lekker avondje op de bank?

Films, series & TV

Films, series & TV: Misdaad series

Films, series & TV

Films, series & TV: de serie Gomorra