3 oktober 2017

Waarom je seizoen 6 van the Walking Dead niet mag missen

Ik ben de zombie zomer aardig doorgekomen met de spin-off Fear the Walking Dead. Maar laten we eerlijk zijn: iedere zelf respecterende Zombie-lover kijkt al reikhalzend uit naar de start van het zesde seizoen van TWD. Maandag 12 oktober om 22 uur bij Fox. It's time for blood and gore, baby!

Maandagavond zit ik met een grote bak popcorn klaar voor mijn helden Rick, Daryl, Glen en de rest van het zooitje ongeregeld voor de eerste aflevering van circa 64 minuten. Seizoen 5 eindigde op een vrij veilige plaats (Alexandrië) met iedereen nog enigszins in tact, maar ik bereid mij al voor op wat voor horror we de komende weken allemaal voorgeschoteld gaan krijgen.

Nieuwe gezichten
Tom Payne
 (Luck) gaat de rol vervullen van Paul "Jesus" Monroe voor The Walking Dead seizoen 6. Paul komt regelrecht uit de comics.

Xander Berkeley (24) gaat de rol spelen van "Rich," die omschreven kan worden als narcistisch, egoïstisch met een groot echo die er alleen maar op uit is om zijn eigen lijf te redden. De echte comic lezers zullen hem snel vergelijken met de bekende villain Negan.

Ethan Embry (Empire Records) gaat een combinatie van karakters vertegenwoordigen. Hij is al een tijdje aanwezig in Alexandrië, maar is nog niet aan bod gekomen in seizoen 5.

Wat staat ons te wachten?
Seizoen 6 begint met de veiligheid van Alexandrië, dat verbrijzeld is door meerdere bedreigingen. Om het te overleven, zal de bevolking van Alexandrië net zo hard moeten worden als de groep van Rick.  Terwijl veel van Rick's mensen juist een stap terug moeten doen uit het geweld en pragmatisme waar ze al tijden in (over)leven. Deze omschakeling zal niet zonder slag of stoot gebeuren

Maar nu vecht de groep van Rick's voor meer dan alleen overleven. Ze vechten voor hun thuis en zij zullen dit verdedigen tegen elke prijs, tegen elke bedreiging. Zelfs als die dreiging van binnenuit komt.

The Walking Dead is elke maandag om 22.00 op FOX te zien, binnen 24 uur na de Amerikaanse premiere. Op kanaal 14 of HD-kanaal 714. Tevens kan je alle seizoenen gratis terug kijken via KPN (tot 1 juni 2015) on demand. 

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

Waarom je seizoen 6 van the Walking Dead niet mag missen