8 maart 2018

Vrouw aan de top bij finale van House of Cards

08/03/2018 - House of Cards komt terug! Netflix heeft met een teaser het laatste seizoen, seizoen 6, aangekondigd. Claire Underwood opende de teaser met de zin: ‘We’re just getting started.’ Ditmaal zonder haar man Frank Underwood, die gespeeld werd door Kevin Spacey. Seizoen 6 zal na de zomer beschikbaar zijn op Netflix, nog even wachten dus.

Claire Underwood

#metoo

De precieze releasedatum is nog niet bekend. Maar wat wel bekend is dat Kevin Spacey niet te zien is in het laatste seizoen. Hij werd in het najaar 2017 beschuldigd van seksuele intimidatie en dit had drastische gevolgen voor de serie. De opnames werden een tijd stopgezet, omdat de producent van de serie zelf wilde uitzoeken hoe het precies zat rondom de beschuldigingen. Hoe de acteur de serie verlaat is niet bekend gemaakt.

Seizoensfinale

House of Cards is een van de succesvolste serie van Netflix en zal nu geheel in het teken staan van een ander hoofdpersoon: Claire Underwood. Zij krijgt ditmaal alle macht in handen. Als je de vorige seizoenen gezien hebt, weet je dat dit niet als een verrassing komt. Zij liet in de voorgaande afleveringen al zien dat ze een geschikte kandidaat is en geeft dit nogmaals, in de teaser, met stijl aan. Verder is er over de verhaallijn van het laatste seizoen nog niet veel bekend gemaakt. Wel dat het aantal afleveringen flink ingekort is. Voorheen bestond een seizoen uit dertien afleveringen, seizoen 6 zal bestaat uit acht afleveringen.

Terugkerende personages

Naast de hoofdrolspeelster Claire Undewood keren ook andere bekende personages terug in de serie: hoofdredacteur Tom Hammerschmidt (Boris McGiver), communicatieadviseur Seth Grayson (Derek Cecil), Jane Davis de plaatsvervangend ondersecretaris voor internationale handel (Patricia Clarkson) en politiek adviseur Mark Usher (Campbell Scott). Daarnaast is de cast uitgebreid met twee Oscargenomineerden Diane Lane en Greg Kinnear. Zij zullen broer en zus spelen.

Recap seizoen 5 (pas op: spoiler alert!)

In seizoen 5 kregen Frank en Claire Underwood te maken met veel dingen uit het verleden. Dit ging uiteraard gepaard met verschillende ‘ongelukken’ die leidden tot de dood van verschillende belangrijke personages. Tijdens de presidentiele verkiezingen liepen de spanningen hoog op en raakten Frank en Claire Underwood steeds meer van elkaar verwijderd. Claire Underwood eindigde de serie met de zin: ‘My turn.’

Hoe kijk je Netflix bij KPN?

Heb je Interactieve TV van KPN? En een Netflix-account? Dan kijk je Netflix gemakkelijk op deze manier:

  1. Zet je televisie aan, druk op je witte KPN afstandsbediening op [MENU].
  2. Ga naar "On Demand"
  3. Klik op Netflix
  4. Bekijk je favoriete films en series
Meer informatie over Netflix

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

Deze series op Netflix moet je gezien hebben

Films, series & TV

De beste films uit het Pluspakket