11 oktober 2017

Tv-première: Nobelprijs voor de Vrede ‘He Named Me Malala’

Film

“Eén kind, één leraar, één boek en één pen, kunnen de wereld veranderen." Met slechts zeventien zomers op de teller was de Pakistaanse Malala Yousafzai de jongste winnares van de Nobelprijs voor de Vrede. De reden: ze overleefde op haar 15de een moordaanslag van de Taliban. Haar verhaal werd verfilmd en viel meerde malen in de prijzen. Op vrijdag 4 maart om 22.00 uur brengt National Geographic Channel de tv-première van de film ‘He Named Me Malala’.

‘He Names Me Malala’ is een persoonlijk portret van Malala Yousafzai, die gewond raakte toen de Taliban op haar en haar vrienden schoten terwijl ze in een schoolbus zaten in de Swat-vallei in Pakistan. De veelgeprezen documentairemaker Davis Guggenheim onderzoekt hoe Malala, haar vader Ziauddin Yousafzai en haar familie zijn toegewijd aan het gevecht voor onderwijs voor alle meisjes wereldwijd. Daarnaast is het leven van een buitengewoon jong, door het onderwijs gepassioneerd, meisje te zien, haar toespraken bij de Verenigde Naties en grapjes thuis met haar familie.

Malala
De toen 15-jarige tiener, die doelwit werd omdat ze haar stem liet horen over scholing voor meisjes in Swat-vallei in Pakistan, werd in het hoofd geschoten. Dit zorgde wereldwijd voor veel ophef. De terroristische groepering had het op haar gemunt vanwege Malala's uitgesproken meningen op Facebook. Ze overleefde de aanslag, maar raakte deels verlamd en doof en haar verhaal ging de wereld over. Malala ontving in 2014 de Nobelprijs voor de Vrede voor haar inzet van kinderrechten. Ze was zeventien jaar oud toen ze de prijs kreeg en was hiermee de jongste ontvanger van een Nobelprijs ooit.

National Geographic Channel
National Geographic Channel vertoont documentaires die de wereld verkennen vanuit een uniek perspectief met een verrassende blik op wetenschap, technologie, geschiedenis, onderzoek, natuur en nog veel meer. De fascinerende verhalen zijn gebaseerd op een combinatie van gedegen onderzoek, avontuurlijke expedities en gepassioneerd filmwerk.

He Named Me Malala is op vrijdag 04 maart om 22:00 uur te zien bij National Geographic Channel. De zender National Geographic Channel is te vinden op kanaal 16 of HD 725 .

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

Exclusief bij KPN: De verleidelijke serie De Mannentester

Films, series & TV

PlusTV vertelt jou wat het Pluspakket te bieden heeft

Films, series & TV

De nieuwste films in het Film1 pakket