11 oktober 2017

The Walking Dead seizoen 5 finale: wie gaat het overleven?

The Walking Dead is een Amerikaanse televisieserie over een groep mensen die trachten te overleven in een wereld vol zombies. De reeks werd ontwikkeld door scenarist en regisseur Frank Darabont. Het verhaal speelt zich af in Atlanta (Georgia) en werd gebaseerd op de door Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard bedachte gelijknamige strip.

Seizoen 5
Dit is toch wel één van de betere seizoenen van the The Walking Dead, dit seizoen zat de show boordevol actie en sensatie. Heel relaxt dat Rick en zijn groep eindelijk Georgia hebben verlaten en in de Alexandria Safe Zone zijn aangekomen want het is een genot om naar te kijken. Het is 634 mijl van Atlanta naar Alexandria of autorit van 10 uur en dat is zonder dat je een zombie kudde onderweg tegenkomt. Vergeet niet, dit seizoen begon bij Terminus en verhuisde vervolgens voor een paar afleveringen naar het ziekenhuis in Atlanta (waar we Beth verloren). Het is een mooi reisje geweest.

Aftellend naar de 90 minuten durende finale van The Walking Dead want deze zal worden beleefd met samengeknepen billen. Het zal ook worden gevuld met een ander vervelend feit: de dood en waarschijnlijk de dood van één van de hoofdrolspelers. Er zal een hoop bloed vloeien in deze finale en dan heb ik het niet alleen over zombie bloed. Wie gaat het veld ruimen in de seizoensfinale van The Walking Dead?


The Walking Dead seizoensfinale:
Rick, Carl, Michonne, Daryl en de rest van de groep hebben misschien wel een veilige thuishaven gevonden in de Alexandria Safe Zone, maar fans van The Walking Dead weten dat de seizoensfinale al op maandag plaatsvindt, en niks is daarom zeker. Wat er gaat gebeuren is nog niet duidelijk, maar dat het heftig gaat worden is gegarandeerd.


Conquer
De titel zegt genoeg … ‘Daryl komt in de problemen tijdens een zoektocht. Ondertussen in Alexandria blijven Rick en zijn groep zich als buitenstaanders voelen terwijl het gevaar in de buurt van de poorten schuilt.’ Greg Nicotero heeft de aflevering geregisseerd. De aflevering wordt op FOX in de volledige, ongecensureerde versie uitgezonden op maandag 30 maart.

Kan jij ook niet wachten tot de finale van aanstaande maandag? Natuurlijk zijn een aantal van de Alexandria bewoners uiterst kwetsbaar en voor sommigen hebben we ook wel een beetje een zwak: Aaron en Jesssie en Deanna en haar man. Veel geluk aan iedereen omdat we allemaal weten dat niemand veilig is.


Wie denk jij dat het veld gaat ruimen?

Ook interessant voor jou: