11 oktober 2017

The truth is still out there: nieuw seizoen ‘The X-Files’ op FOX

‘I Want to Believe.’ Ik heb nog een levendige herinnering aan de eerste "The X-Files" aflevering. Het was september 1993, en ik was veertien jaar oud. Net als veel mensen toen was ik gefascineerd door UFO’s en alien ontvoeringen was ook echt een ding. Ik wist dat het een hit ging worden en heb de eerst aflevering dan ook opgenomen op een videoband (een zeldzame, meer arbeidsintensieve manier van opnemen, pre-iTV dagen).

X-files 2016
Na dertien jaar keert de succesvolle sciencefiction-serie ‘The X-Files’ terug op de Nederlandse televisie bij FOX. In het langverwachte vervolg kruipen hoofdrolspelers David Duchovny en Gillian Anderson opnieuw in de rol van de iconische FBI-agenten Fox Mulder en Dana Scully. Binnen enkele dagen na de Amerikaanse première gaat het tiende seizoen van ‘The X-Files’ van start met twee gloednieuwe afleveringen op donderdag 28 januari om 22.00 uur op FOX.

Onverklaarbare zaken 
In september 1993 beleefde de originele reeks van bedenker en uitvoerend producent Chris Carter haar première. Niet lang daarna groeide de serie uit tot een wereldwijd fenomeen en een van de meest succesvolle tv-drama’s van alle tijden. ‘The X-Files’ is met negen seizoenen de langstlopende scifi-serie in de televisiegeschiedenis.

FOX Nederland is er snel bij, het tiende seizoen van de serie wordt hier vier dagen na de première in de VS uitgezonden. En FOX trapt meteen af met een dubbele aflevering.

The X-Files is elke donderdag om 22.00 op FOX te zien. Op kanaal 14 of HD-kanaal 714.

Do you Want to Believe?

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

5 Beste romantische films om samen te kijken tijdens Valentijn

Films, series & TV

De 5 best bekeken Youtube filmpjes allertijden