3 oktober 2017

The Pickup is terug met een moddervet nieuw seizoen vol muzikale ritten

Ik moet toegeven dat voor vorig jaar zomer ik helemaal niet zo into the hiphop was. Oké, in een grijs verleden heb ik een aantal albums van Public Enemy gehad, maar dat was in de tijd van Ice-t en Body Count. Je weet wel van ‘Cop Killer (f*ck the Police)’. In die tijd zaten Pac en Biggy nog gewoon samen lyrics te pennen zonder al die kogels heen en weer. Vorig jaar trapte we met Hi het eerste seizoen van The Pickup af en werd ik geconfronteerd met mannen als Ronny Flex, Lil Kleine, SBMG, Broederliefde en Murda Turk. Dat is mij zeer goed bevallen.

Fo shizzle my nizzle en aangezien we vorig jaar zo lekker gingen is dat een goede reden voor KPN om de samenwerking met Universal Music en Top Notch te verlengen. We gaan de komende maanden weer op roadtrip. De hardste namen uit de NL hiphop scene stappen bij chauffeur Braz, het nieuwe gezicht van The Pickup, in de auto voor unieke sessies. 

The Pickup


Elke drie weken kiest een nieuwe combinatie van artiesten hun favoriete beat uit een verzameling nieuwe en unieke producties - van dé producers van dit moment - om deze vervolgens in de oldtimer van gloednieuwe raps te voorzien. Tijdens de rit wordt de nieuwe track gelijk opgenomen. Na afloop wordt deze afgemixt en gemasterd en verschijnt daarna exclusief in de Spotify playlist.

Het mooie van dit project is toch elke keer weer die nieuwe tracks en de samenstelling. Welke rappers stappen er nu weer in de auto, welke sound gaan ze uitbrengen en waar gaat die song over. Want eerlijk is eerlijk, soms begrijp ik helemaal niets van die lyrics. Dan moet je aan jezelf bekennen dat je toch minder straat bent dan je dacht.

Episode 9


Om het nieuwe seizoen gelijk goed te starten levert chauffeur Braz (acteur, voice-actor en rapper) ook een verse voor de eerste track 'Niemand Anders'. Naast Braz hoor je ook Fresku, deze Eindhovense rapper wist van kinds af aan al dat hij zanger wilde worden. Daarna droomde hij van carrières als boekenschrijver, tekenaar en acteur. Maar volgende toch zijn passie van het verhalen vertellen. Samen rappen ze op een beat gemaakt door Teemong, Fresku’s vaste compagnon.

Check de eerste Pickup sessie van het tweede seizoen op [url=http://www.musicstate.nl/the-pickup/]musicstate.nl/the-pickup.

p.s vrijdag 24 juli wordt aflevering 10 gelanceerd met SFB.

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

Dit zijn de nieuwste premièrefilms van oktober

Films, series & TV

Nieuw bij History: Black Sails