11 oktober 2017

Speur jij ook mee met Wie is de Mol?

Het populaire AVROTROS programma ‘Wie is de Mol?’ gaat op 1 januari 2015 weer van start. Met de 15e editie van dit veelbekeken en spannende televisieprogramma kunnen we ons weer opmaken voor slinkse deelnemers, geheimzinnige hints en natuurlijk de schitterende omgeving van Sri Lanka.

Wie is de saboteur?
Toen het programma in november 1999 van start ging, had waarschijnlijk niemand verwacht dat het spel zo populair zou worden. In ‘Wie is de Mol?’ voeren kandidaten spectaculaire opdrachten uit om de prijzenpot te spekken. Er is echter een mol in hun midden, een saboteur, die het de overige kandidaten continu zo lastig mogelijk maakt. Het spel draait om samenwerken en vertrouwen, maar omdat niemand weet wie de mol is, wordt de vertrouwensband vaak op de proef gesteld. Lukt het de kandidaten om samen de opdracht succesvol af te ronden, dan wordt er een bedrag in de groepspot gestort. De winnaar gaat er uiteindelijk met dit bedrag vandoor. Hoewel de eerste 4 seizoenen met onbekende kandidaten werden gedaan, doen er sinds editie 5 alleen nog maar bekende (en soms minder bekende) Nederlanders mee. In het eerste seizoen met BN’ers won Marc-Marie Huijbregts de pot. Yvon Jaspers was de mol. 

#WIDM
Dit jaar is ‘Wie is de Mol?’ opgenomen in Sri Lanka. Samen met presentator Art Rooijakkers kunnen de kandidaten zich alvast op gaan maken voor de vele bossen, bergen en kilometers lange kustlijn, die het land kenmerken. De deelnemers van de 15e editie van ‘Wie is de Mol?’ zijn divers. De bekendste namen zijn: Chris Zegers, Margriet van der Linde, Pieter Derks, Rik van de Westelaken en Viktor Brand. Kijk voor alle kandidaten op de ‘Wie is de Mol?’ website. Tip: mocht je zin hebben om mee te twitteren over het programma, gebruik dan de hashtag #WIDM om je tweets beter vindbaar te maken.

Hoe kan ik ‘Wie is de Mol?’ volgen?
Leg pen en papier maar vast klaar, want vanaf deze week kan je weer meespeuren naar de mol. Het programma wordt uitgezonden vanaf donderdag 1 januari tot en met donderdag 5 maart 2015, op NPO 1 om 20:30 uur. De uitzendingen worden herhaald op zaterdag, met een wisselende aanvang tussen 21:30 uur en 21:55 uur. In verband met het EK allround zal de finale niet worden herhaald op zaterdag 7 maart.

Download de app
Er is een vernieuwde ‘Wie is de Mol?’ app voor seizoen 15 uitgebracht. Deze is gratis te downloaden in de App Store en Play Store

Ben jij een echte Molloot?
Ook komend seizoen is er voor de echte Molloten (aardig bedoelde naam voor de ultieme fans van het programma) het programma Moltalk. Dit seizoen presenteren oud-kandidaten Vivienne van den Assem en sidekick Patrick Martens het programma. Uiteraard kunnen de echte fans ook terecht op het ‘Wie is de Mol?’ forum. Hier wordt tot in de kleinste details gespeculeerd over wie deze keer de mol is.

Wie wordt de Mol in 2015?
Omdat wij ook echte ‘Wie is de Mol?’ fans zijn, vinden we het leuk als je meepraat in ons /t5/Televisie/Speur-jij-ook-mee-met-Wie-is-de-Mol/m-p/303968/thread-id/23535. Denk jij nu al te weten wie de mol dit jaar is? Laat dan vooral je reactie achter, we zijn erg benieuwd!

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

Exclusief bij KPN: De verleidelijke serie De Mannentester

Films, series & TV

RTL Crime per 1 juli in het Pluspakket

Films, series & TV

Niet schrikken: deze zenders zijn niet verdwenen maar verhuisd