27 augustus 2020 3 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Spanning en sensatie

De term ‘avontuur’ valt het beste te omschrijven als ‘een reeks spannende belevenissen’. Dit is natuurlijk een nogal brede opvatting; wat voor de één een avontuur is, is voor de ander wellicht dagelijkse kost. Als we kijken naar avonturenfilms, geldt eigenlijk hetzelfde. Met KPN kun je deze maand kijken naar uiteenlopende avonturenfilms. Wat dan ook jouw opvatting van avontuur is, er zit sowieso een film voor je bij. Van enge wolven tot draken, van een ongeluk in de ruimte tot pratende katten.

Veilig vanaf de bank

Waarschijnlijk kunnen we het er allemaal over eens zijn dat de film ‘The Grey’, waarin een vliegtuig neerstort middenin het territorium van een groep wolven, wel echt een avontuur te noemen is. Of wat dacht je van ‘Gravity’, waarin George Clooney en Sandra Bullock te zien zijn als astronauten die in de problemen raken? Of de klassieker ‘The Perfect Storm’, óók met George Clooney? Hierin speelt hij een visser die met zijn boot in, je raadt het al, een flinke storm terecht komt. Typisch avonturen die je liever veilig vanaf je bank bekijkt en waarvan je blij bent dat je er zelf niet in bent beland.

Jaloersmakende avonturen

Maar er zijn natuurlijk ook leuke avonturen, waarvan je stiekem hoopt dat je ze zelf had kunnen beleven. Zoals ‘The Great Gatsby’ bijvoorbeeld, waarin de jonge Nick Carraway naast de rijke en mysterieuze Mr. Gatsby komt te wonen en daardoor de mooiste avonturen beleeft. In ‘How to Train Your Dragon’ is het jongetje Hiccup bevriend met een schattig draakje; wie wil dat nu niet?! En hoe leuk zou het zijn als je door een mier wordt gebeten en opeens allerlei superkrachten hebt? Het overkomt Pelle in de film ‘Antboy’, maar eigenlijk zouden we allemaal wel willen dat het ons zou overkomen…

Deze en nog veel meer avonturenfilms, zoals bijvoorbeeld ‘Minoes’, ‘Cloud Atlas’ en ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ vind je allemaal in het Pluspakket. Ga hiervoor naar het menu van je TV, selecteer On Demand en kies Pluspakket. Heb je het Pluspakket nog niet? Dat regel je zo op onze pluspakket pagina.

Amerikaans met een Nederlands tintje

Als het over avontuur gaat, hebben we tot slot nog een andere tip voor je: de zender History (te zien op kanaal 32) gaat namelijk de epische docudrama ‘Washington’ uitzenden. De serie gaat over George Washington (1732 - 1799), de opperbevelhebber van de koloniën tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog en daarna de eerste president van de Verenigde Staten. De serie is mede gemaakt door de Nederlandse regisseur Roel Reiné (overigens ook verantwoordelijk voor de film ‘Michiel de Ruyter’, ook te zien in het Pluspakket) en heeft het in Amerika erg goed gedaan. ‘Washington’ zie je elke zondag vanaf 20:30 uur op History.

Ook interessant voor jou

Films, series & TV

Specials september 2020

Films, series & TV

Deze programma’s mag je niet missen in september

Mobiel

Nieuw in de iTV App: Apple Airplay