14 maart 2018

Series en films die je niet mag missen op Netflix

14/03/2018 - Netflix is misschien wel de meest gebruikte streaming service wereldwijd. Met een uitgebreid aanbod aan films, series en documentaires ben je nooit uitgekeken. Dit zijn de films en series die er echt uitspringen en je niet mag missen.

The crown


The Crown

Deze Britse dramaserie is inmiddels al bekroond met 3 emmy’s na het eerste seizoen. The Crown volgt Koningin Elizabeth ll van het Verenigd Koninkrijk tijdens haar regeerperiode. Het is een ware onthulling over de politieke rivaliteit, het gecompliceerde huwelijk van Elizabeth ll en Prins Philip en de gebeurtenissen die de  20ste eeuw vorm hebben gegeven.

Friends

Na de laatste aflevering, alweer 14 jaar geleden, is Friends eindelijk terug! In deze Amerikaanse hit serie volg je zes twintigers, die in de jaren ’90, wonen en werken in Manhattan. Je leeft met ze mee als ze verliefd worden, hun baan verliezen en kinderen krijgen. Friends is een serie om lekker te bingewatchen, er zijn namelijk 10 seizoenen.

Narcos

Narcos Is een serie dat het waargebeurde verhaal vertelt over het leven en de dood van de beruchte Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar. Hij zette in de jaren 70 en 80 het Medellínkartel op en kreeg hierdoor veel macht in handen. De jacht van de DEA op de gevreesde Pablo Escobar is een belangrijk onderdeel in de serie. Narcos bestaat uit 3 seizoenen en is zeker de moeite waard om te kijken.

Stranger Things

Deze Netflix Original is een liefdesbrief aan de classics van de jaren ’80. Stranger Things volgt een jonge vriendengroep uit Hawkins, Indiana. Mike, Dustin, Will en Lucas zijn geobsedeerd met het spel Dungeons en Dragons. Alles lijkt normaal totdat Will in de nacht verdwijnt. Dit resulteert in een zoektocht en een confrontatie met monsters die wel heel erg lijken op de monsters uit hun spel. Je blijft tot het einde op het puntje van je stoel zitten.

House of Cards

House of Cards is een serie dat het verhaal vertelt van de genadeloze en ambitieuze politicus Frank Underwood. Hij wordt door de president gepasseerd en besluit samen met zijn vrouw Claire Underwood zijn eigen plan te trekken. Frank Underwood is van alles toe in staat en houdt er niet van om tegengewerkt te worden. Hij heeft het daarom op het hoogste positie in het Witte Huis gemunt: het presidentschap. House of Cards komt in het najaar terug met seizoen 6, wat tevens ook het laatste seizoen zal zijn.

Bridesmaids

Deze hilarische komedie volgt het leven van Annie. Annie’s leven is een puinhoop: ze gelooft niet meer in de liefde en is altijd blut. Wanneer ze door haar beste vriendin Lilian als getuige op haar bruiloft wordt gevraagd, besluit ze Lilian en de hele groep bruidsmeiden mee te nemen op een wilde trip waar van alles fout gaat.

Braveheart

Deze klassieker volgt William Wallace, een schotse held die vocht voor de Schotse onafhankelijkheid. Als klein jongetje zag William zijn vader en broer vermoord worden in een poging om Schotland te bevrijden. Als William weer een dierbare verliest begint hij aan z'n strijd om Schotland voor eens en altijd te bevrijden. Mel Gibson regisseerde, produceerde en speelde de hoofdrol in deze met Oscars bekroonde film.

Gladiator

Nog zo’n klassieker. De Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld. Hij kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden bruut vermoord. Als hij uitgeput hun zielloze lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator, en al snel begint Maximus te beseffen dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.

Hoe kijk je Netflix bij KPN?

Heb je Interactieve TV van KPN? En een Netflix-account? Dan kijk je Netflix gemakkelijk op deze manier:

  1. Zet je televisie aan, druk op je witte KPN afstandsbediening op [MENU].
  2. Ga naar "On Demand"
  3. Klik op Netflix
  4. Bekijk je favoriete films en series
Meer informatie over Netflix

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

De beste manier om Netflix te kijken

Films, series & TV

Dit moet je weten over Interactieve TV

Films, series & TV

Netflix is er voor iedereen, jong en oud