2 oktober 2017

Seizoen 5 Girls: ouder, maar niet wijzer

Zelf tik ik de 20 nog niet aan, maar oh wat is de serie Girls herkenbaar. Komende weken sluit ik mijzelf op met popcorn en HBO. Seizoen 5 is sinds vandaag uit en om dat te vieren blik ik even terug op hoe deze toffe serie is ontstaan.

girls

How it all started
Voor de Girls-kenners is dit geen nieuws: Lena Dunham (29) is het jonge brein achter deze succesvolle reeks afleveringen. Ze is schrijfster, regisseuse en actrice in één. En de hoofdrolspeelster in de serie. Vier meiden van midden 20 wonen in hartje New York en ontdekken het ‘ware leven’.

Liefde, familie, werk en vrienden
Yes, vier meiden dus in New York. In het begin had de media geen hoge verwachtingen van de serie, dat heeft Lena echter de kop ingedrukt. In het eerste seizoen maak je kennis met Hannah (Lena) die opeens geen financiële steun meer krijgt van haar ouders. Ze ziet zichzelf maar te redden. Met hilarische gevolgen van dien. Als kijker word je meegetrokken in het leventje van Hannah en haar drie vriendinnen.

Hoofdpersonen
Hannah, Jessa, Marnie en Shoshanna weten niet wat ze met hun leven (of vriendjes) aan moeten. Hannah is aspirant schrijver en heeft geweldige humor.  Jessa is de reiziger van de groep en kampt met verslavingsproblemen. Bij Shoshanna kan je altijd terecht voor een goed advies, ze is de wijsneus van de vier. Marnie is het meest volwassen, ze heeft serieuze baantjes en vele hindernissen in de liefde doorstaan.

Verwachtingen
Het gave aan de serie vind ik dat het erg realistisch is, in tegenstelling tot andere vrouwenseries. De media vindt Girls ‘’geestig, rauw en schaamteloos’’. Hier ben ik het helemaal mee eens. De mening van mannen over de serie verschilt. Zo zei een collega dat hij het na twee seizoenen naaktscenes niet meer aan kon…

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

5 series die je gezien moet hebben

Films, series & TV

TV kijken waar, wanneer en hoe jij maar wil

Films, series & TV

Exclusief bij KPN: De verleidelijke serie De Mannentester