21 september 2017

'Outcast': serie over bezetenheid en exorcisme

Ben jij fan van The Walking Death, maar zou je willen dat het een stuk minder castleden bevatte, er eigenlijk geen zombies in voorkwamen en was gebaseerd op een geheel andere comic serie? Als je antwoord ja is, ben je een klein beetje gek. Maar tegelijkertijd val je ook met je neus in de boter. Je kunt de trailer van Robert Kirkman's ‘Outcast’ hieronder bekijken.

Waar gaat Outcast over?
Patrick Fugit (Almost Famous) speelt de rol van Kyle Barnes, een jongeman die wordt geplaagd door een demonische bezetenheid sinds hij kind was. Hij leeft als een kluizenaar en houdt zijn vrienden en familie zo ver mogelijk bij zich vandaan. Kyle probeert uit zijn isolement te ontsnappen en langzaam weer zijn leven op te bouwen. Wanneer oude bekende, pastoor Anderson (Philip Glenister) zijn hulp inschakelt bij een nieuwe duiveluitdrijving, gaat Kyle de confrontatie aan met zijn verleden en gaat hij op zoek naar antwoorden over zijn bezetenheid. Tot hij achter een geheim komt, dat het einde van de aarde kan betekenen.

Robert Kirkman
Robert Kirkman, bedenker van zowel ‘Outcast’ als de ‘The Walking Dead’, omschrijft de serie als een ‘episch horrorverhaal’. Outcast is zijn nieuwste horror spektakel welke vol zit met demonische bezetenheid en een dorpje waar exorcisme centraal staat.

Eerste seizoen
Het eerste seizoen zal uit 10 delen bestaan en zal in Amerika te zien zijn via Cinemax. Cinemax liet weten ook al een tweede seizoen te laten maken. Kary Antholis, president bij Cinemax zei hierover: “We wisten dat Robert Kirkman een wereld zou creëren die ons flink wat angst zou aanjagen. Maar wat hij en zijn team hebben gepresteerd gaat voorbij aan die verwachtingen. Wij zijn er van overtuigd dat onze kijkers direct bevangen worden door het spookachtige landschap wat ons heeft doen besluiten om een tweede seizoen te laten maken”.

Als eerste kijken?
Kun jij na het zien van de trailer ook niet wachten op de eerste aflevering? KPN klanten kunnen de eerste aflevering al op 3 juni gratis bekijken via On Demand.

Outcast is vanaf 6 juni iedere maandag om 22:00 te zien op FOX. Op kanaal 14 of HD-kanaal 714.

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

Exclusief bij KPN: De verleidelijke serie De Mannentester

Films, series & TV

Onze favoriete films voor de herfst

Films, series & TV

RTL Crime per 1 juli in het Pluspakket