11 oktober 2017

Op maandag 9 februari begint The Walking Dead weer!

Vanaf maandag 9 februari kan je weer genieten van de populaire televisieserie The Walking Dead. De komende weken zendt FOX iedere maandag om 22.00 uur een nieuwe aflevering uit van het tweede gedeelte van seizoen 5. Bereid je maar vast voor, want de zombies komen er weer aan!

The Walking Dead is een Amerikaanse serie gebaseerd op een gelijknamige strip en gaat over een groep mensen die trachten te overleven in een wereld vol zombies. De serie begon in oktober 2010 met een wilde achtervolging waarbij politieagent Rick Grimes wordt neergeschoten en in het ziekenhuis terechtkomt. Wanneer hij ontwaakt uit een coma, komt hij in een wereld terecht waar geen menselijk wezen meer schijnt te leven. Er is een epidemie uitgebroken, waarbij mensen die gebeten worden door zombies (Walkers genoemd) zullen sterven en muteren.

Net als in de strip is de serie geen echte horror, maar eerder een dramaserie. Het verhaal is dan ook niet gericht op het uitroeien van de zombies, maar gaat over de relatie tussen de overlevenden van de epidemie en de zoektocht naar een veilig heenkomen. Hoewel de groep met hoofdrolspelers in het begin een hechte band lijkt te hebben, zorgen de extreme omstandigheden, ethische kwesties en geschillen tussen verschillende personages, ervoor dat iedereen steeds meer op eigen houtje gaat handelen en het vertrouwen in elkaar flink afneemt.

Wat kunnen we in het tweede deel van seizoen 5 verwachten?
De eerste 8 afleveringen van seizoen 5, die in oktober 2014 begonnen, waren stuk voor stuk spannend en goed geschreven. Voor de echte fans blikken we nog even terug op deel 1 van seizoen vijf. Als je de serie nog niet hebt gezien, dan waarschuwen we je bij deze alvast voor spoilers!  

Aan het einde van seizoen 4 vinden we hoofdpersonage Rick samen met een groep gevangenen in een treinwagon in Terminus (treinstation), afwachtend wat het lot hun zou brengen. Seizoen 5 begint vlak na dit moment. De inwoners van Terminus worden blij gemaakt met het hoopvolle vooruitzicht op een geneesmiddel in Washington. De inwoners van Terminus zijn echter achterdochtig van aard en de groep hoofdrolspelers weet dan ook met moeite het gebied te ontvluchten. Het grootste gedeelte van de groep wil naar Washington DC, in de hoop op genezing. Helaas voor hen, bekend Eugene dat hij geen echte wetenschapper is en dat de hoop die ze op hem hadden gevestigd om een medicijn te vinden, niet gegrond blijkt. Het leven blijft dus spannend voor de overlevenden. 

In seizoen 5 moeten we helaas ook afscheid nemen van een hoofdpersonage. Nadat Beth in het eerste gedeelte van het seizoen werd vastgehouden in het Grady Memorial ziekenhuis, probeert ze te ontsnappen met haar vriendin Noah. Helaas loopt het voor Beth niet goed af en offert ze haar leven op voor Noah. Fans zijn inmiddels een petitie gestart om Beth weer terug te laten keren in de serie, maar of dat ook gaat gebeuren, valt te bezien. Wil je meer weten over de serie of seizoen vijf? Kijk dan op de website van FOX!    

Ga jij ook kijken? 
The Walking Dead wordt in meer dan 120 landen uitgezonden. In Nederland kan je de komende weken op maandag om 22.00 uur terecht op FOX of FOXlive. Goed nieuws voor de echte fans, in oktober 2014 werd aangekondigd dat er ook een zesde seizoen van de serie aankomt. Zit jij aankomende maandagavond ook klaar voor The Walking Dead?