Ontdek grote en kleine musea met MuseumTV

Ook deze maand vallen er weer een hoop nieuwe musea te ontdekken met de mini-documentaires van MuseumTV. Heb jij het Zuiderzeemuseum al eens bezocht in Enkhuizen? Of het Zeeuws Museum in Middelburg? Bekijk de mini-docu en ontdek hoe beide musea het leven van vroeger vertalen naar het heden. Zo zie je hoe ontwerpers van nu oude ambachten verwerken en zo een nieuw leven inblazen. MuseumTV heeft nóg een aantal interessante video`s voor jou klaargezet. We lichten er een paar uit.

Pareltjes uit Flevoland

Ook in Flevoland hebben we verschillende museumpareltjes in beeld gebracht. Leer meer over de Nederlandse geschiedenis in Batavialand of kom alles te weten over de architectuur van De 8 en De Opbouw in Museum Nagele.

Wat is jouw American Dream?

Ontdek het in de mini-docu over deze tentoonstelling in het Drents Museum in Assen. Bekijk de prachtige realistische schilderijen van Amerikaanse topkunstenaars als Edward Hopper, Andy Warhol en Alice Neel.

Nederlandse fotografie

Houd je het liever dichterbij huis? Bekijk dan de mini-docu over het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Het museum bezit meer dan 5,5 miljoen beelden. Alle aspecten van fotografie komen in de collectie aan bod. Van documentair tot experimenteel, van historisch tot hedendaags.

Wat is MuseumTV?

MuseumTV is hét videoplatform dat kunst en cultuur beschikbaar maakt voor iedereen. Twijfel je of een museum zal voldoen aan jouw verwachtingen? Of vind jij het lastig om een keuze te maken uit alle verschillende musea? Dan is het prettig om vooraf een beeld te hebben. Laat je inspireren door onze mini-documentaires en ontdek grote en kleine musea door heel Nederland. Zo kun je thuis al kiezen welk museum je graag wilt zien. Heb je een tentoonstelling gemist, maar had je deze toch graag willen zien? Ook na afloop van de tentoonstelling blijven de video’s beschikbaar. Dat geeft je de mogelijkheid om die bijzondere tentoonstelling of collectie nog eens terug te kijken.

Zo kijk je naar MuseumTV:

Heb je Interactieve TV van KPN? Dan kijk je MuseumTV eenvoudig via alle tv-paketten. Ga met je afstandsbediening van Interactieve TV naar Menu > On Demand > Voor jou > MuseumTV

Wil je ook MuseumTV kijken?

Kies voor één van onze Internet en TV pakketten en kijk MuseumTV via Interactieve TV.

Alles over On Demand

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

Tips & tricks voor je iTV afstandsbediening

Films, series & TV

Nog meer films, series en televisie met het Pluspakket

Films, series & TV

Wat is digitale televisie?