21 maart 2018

Ontdek grote en kleine musea met MuseumTV

21/03/2018 - Dit voorjaar zijn er weer een aantal nieuwe tentoonstellingen en musea te ontdekken op MuseumTV! Krijg een voorproefje van High Society in het Rijksmuseum en waan je in het leven van de rijken der aarde. Of bewonder de onlangs ontdekte tekening van Van Gogh in Museum Singer Laren. Meer geïnteresseerd in de lokale Nederlandse geschiedenis? Bekijk dan de video’s over onze Utrechtse pareltjes.

Impressionism & Beyond in Museum Singer Laren

Ontdek in de tentoonstelling Impressionism & Beyond. A Wonderful Journey de indrukwekkende kunstcollectie van de Van Vlissingen Art Foundation. Bewonder de prachtige schilderijen van Monet, Renoir, Signac, Gauguin, Van Gogh, Picasso en meer. Deze zijn nu voor het eerst gezamenlijk te zien  in Museum Singer Laren. Kom meer te weten over deze bijzondere verzameling met de mini-docu.

Pareltjes uit de provincie Utrecht

Afgelopen paar maanden zijn we op pad gegaan in de provincie Utrecht. Hier hebben we 10 pareltjes gefilmd. Ontdek bijvoorbeeld waar Piet Mondriaan geboren is in het Mondriaanhuis of kom meer te weten over de Utrechtse adel in Slot Zuylen. Meer geïnteresseerd in de ‘gewone man’? Ontdek hoe men vroeger leefde in de volksbuurten van Utrecht in het Volksbuurtmuseum of leer alles over oude ambachten en de strijd tegen het veen in Streekmuseum Vredegoed. Kijk welke andere regionale pareltjes er te zien waren in de categorie ‘Pareltjes’ op MuseumTV.

High Society in het Rijkmuseum

Vergaap je aan Rembrandt’s Marten en Oopjen en ontdek het exclusieve gezelschap van machtige vorsten en excentrieke aristocraten waartoe zij behoren in de tentoonstelling High Society. De tentoonstelling brengt het leven van de allerrijksten van de afgelopen 4 eeuwen in beeld. Naast de glamoureuze portretten is in tekeningen juist ook te zien wat zich achter gesloten deuren afspeelde. Neem met de mini-docu alvast een kijkje in het bijzondere leven van de high society.

High Society

Pareltjes uit Flevoland

Ook in Flevoland hebben we verschillende museumpareltjes in beeld gebracht. Leer meer over de Nederlandse geschiedenis in Batavialand of kom alles te weten over de architectuur van De 8 en De Opbouw in Museum Nagele.

Wat is jouw American Dream?

Ontdek het in de mini-docu over deze tentoonstelling in het Drents Museum in Assen. Bekijk de prachtige realistische schilderijen van Amerikaanse topkunstenaars als Edward Hopper, Andy Warhol en Alice Neel.

Nederlandse fotografie

Houd je het liever dichterbij huis? Bekijk dan de mini-docu over het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Het museum bezit meer dan 5,5 miljoen beelden. Alle aspecten van fotografie komen in de collectie aan bod. Van documentair tot experimenteel, van historisch tot hedendaags.

Wat is MuseumTV?

MuseumTV is hét videoplatform dat kunst en cultuur beschikbaar maakt voor iedereen. Twijfel je of een museum zal voldoen aan jouw verwachtingen? Of vind jij het lastig om een keuze te maken uit alle verschillende musea? Dan is het prettig om vooraf een beeld te hebben. Laat je inspireren door onze mini-documentaires en ontdek meer dan 100 grote en kleine musea door heel Nederland. Zo kun je thuis al kiezen welk museum je graag wilt zien. Heb je een tentoonstelling gemist, maar had je deze toch graag willen zien? Ook na afloop van de tentoonstelling blijven de video’s beschikbaar. Dat geeft je de mogelijkheid om die bijzondere tentoonstelling of collectie nog eens terug te kijken.

Zo kijk je naar MuseumTV:

Heb je Interactieve TV van KPN? Dan kijk je MuseumTV eenvoudig via alle tv-paketten. Ga met je afstandsbediening van Interactieve TV naar Menu > On Demand > Voor jou > MuseumTV

Wil je ook MuseumTV kijken?

Kies voor één van onze Internet en TV pakketten en kijk MuseumTV via Interactieve TV.

Vergelijk Internet en TV pakketten

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

Tips & tricks voor je iTV afstandsbediening

Films, series & TV

Nog meer films, series en televisie met het Pluspakket

Films, series & TV

Wat is digitale televisie?