22 januari 2018

Nieuw bij HISTORY channel

Bij HISTORY Channel draait het in februari om verschillende mysteries. Wat zijn nou precies de gevolgen van global warming voor de aarde en de mens? En wie was nou eigenlijk die beruchte Zodiac Killer? Om je alvast een voorproefje te geven, vertellen we er hier meer over.

History global warming


Two Degrees: The Point of No Return

De opwarming van de aarde heeft niet alleen een hogere zeespiegel en bizarre stormen tot gevolg. Het heeft op allerlei dingen invloed, waaronder ons dagelijks leven. Drie van de meest verrassende gevolgen zijn:

1. Je wordt vaker ziek

Door de warmte trekken dieren die een besmetting over kunnen brengen, zoals de malariamug, op naar het noorden. Daarnaast hebben inwoners uit warme gebieden meer moeite om suiker uit hun bloed te filteren. Voor elke graad temperatuurstijging staat dat er 100.000 Amerikanen met diabetes type 2 bijkomen.

2. Wijn wordt duurder en slechter

Wijnliefhebbers moeten het mogelijk in de toekomst rustiger aan doen. Door de opwarming van de aarde neemt de suikerconcentratie in druiven toe, wat hogere alcoholpercentages veroorzaakt. Daarnaast daalt de productie doordat de druiven de hogere temperaturen niet aankunnen.

3.  De Noordpool verhuist naar Europa

Als het poolijs smelt, stroomt het smeltwater in de zee, waardoor de gewichtsverdeling op aarde verandert. Sinds 2000 is de geografische Noordpool met 10 centimeter per jaar in de richting van Europa geschoven. Mocht dit zo doorgaan, dan komt de Noordpool op een dag in Parijs uit (Wibnet, 2017). Zal de mens de gevolgen van de opwarming van de aarde overleven?

Je ziet het in de HISTORY documentaire Two Degrees: The Point of No Return. Zondag 4 februari om 22.00 uur.

Zodiac Killer


Zodiac Killer: Case Closed?

Gedurende de jaren ’60 en ’70 terroriseerde de zogenaamde Zodiac Killer Amerika met de meest gruwelijke aanvallen en het verzenden van bizarre brieven met cryptogrammen. De brieven begonnen meestal met de zin ‘’This is the Zodiac speaking’’ en waren ondertekend met een kruis door een cirkel, het zogenaamde Zodiacteken, waarachter het aantal geclaimde slachtoffers werd gemeld. Drie van deze cryptogrammen zijn nooit opgelost…

Hij of zij dankt de naam aan de brieven die hij of zij tot 1974 naar een aantal kranten stuurde, waarin de afzender zichzelf Zodiac noemde. In een van deze boodschappen zou zijn identiteit staan, maar zelfs de beste puzzelaars wisten het raadsel niet op te lossen. Ook schepte hij op dat hij eigenlijk 37 moorden op zijn geweten had. Wordt de identiteit van de Zodiac Killer nu eindelijk onthuld?

Je ziet het vanaf 20 februari, elke dinsdagavond om 21.00 uur bij HISTORY in The Zodiac Killer: Case Closed.

Zo kijk je naar HISTORY:

Heb je Interactieve TV van KPN? Dan kijk je HISTORY via het basispakket op kanaal 32.

Wil je ook HISTORY kijken?

Kies voor één van onze Internet en TV pakketten en kijk de HISTORY shows via Interactieve TV.

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

Mis deze serie niet: FENIX

Films, series & TV

De nieuwste films in het Film1 pakket