11 oktober 2017

Niet schrikken: deze zenders zijn niet verdwenen maar verhuisd

Binnenkort wijzigt de indeling van een aantal iTV kanalen vanwege de komst van een nieuwe zender. En niet zomaar een nieuwe zender: wij verwelkomen RTL Z!

Vanaf 7 september wordt RTL Z als nieuwe zender op iTV uitgezonden op kanaalnummer 11 (HD op 731). Top natuurlijk, maar hierdoor verschuiven er wel een aantal kanalen. Ik zet ze hieronder voor je op een rij:

 • Comedy Central gaat van kanaal 11 naar 12
 • Nickelodeon van kanaal 12 naar 13
 • MTV van kanaal 13 naar 20
 • Zender van de Maand van kanaal 20 naar 26

  Wat is RTL Z?

  Op 7 september start het nieuwe RTL Z met een bredere focus die naast nieuws ook ruimte biedt aan verdieping en entertainment. Dit betekent meer aandacht voor thema’s als personal finance, business, innovatie en lifestyle, terwijl nieuws - ook breaking news - en beurs hun belangrijke rol behouden. RTL Z is er voor iedereen die verder wil, ambitieuze mannen en vrouwen die het maximale uit zichzelf willen halen en ondernemend in het leven staan.

  Met een eigen TV zender, nieuwe website, nieuwe mobiele app, social media kanalen en events is Z overal en op elk moment van de dag bereikbaar. Digitaal staat nieuws centraal, naast analyses, tips en commentaar. Met verhalen die vermaken en inspireren, gericht op de toekomst, op vernieuwing en vooruitgang.

  RTL Z is kort en bondig in de ochtend en gedurende de dag. In de avond is ruimte voor context, verdieping en vermaak. RTL Z blijft de breaking news zender voor alle zenders van RTL Nederland!

  Kijk jij uit naar de komst van RTL Z? Deel het met ons in de reacties!

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

Snack video’s met KPN en LINDA.tv

Films, series & TV

RTL Crime per 1 juli in het Pluspakket

Films, series & TV

De 5 kijktips voor het nieuwe tv-seizoen