1 augustus 2019 2 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Het aanbod van Netflix is er voor iedereen, jong én oud

Van het nieuwste seizoen van Stranger Things tot vette filmklassiekers en cultfilms. Netflix heeft het echt allemaal. Of je nu fan bent van Quentin Tarantino of van lieflijke romantische komedies: Netflix is er echt voor iedereen!

content

Al 20 jaar ‘n enorm Netflix aanbod

Netflix zit al ruim twintig jaar in de videocontent; het Californische bedrijf begon ooit als een videotheek. Inmiddels is het uitgegroeid tot de grootste aanbieder van on demand video ter wereld. Met ruim 148 miljoen klanten wereldwijd laten ze de concurrentie ver achter zich.

Tegenwoordig kijk je via Netflix meer dan alleen films. Het aanbod op Netflix bestaat naast films ook uit tal van series. Met elk mogelijk genre, voor elke doelgroep en in heel veel verschillende talen (ook Nederlands!) is er echt voor ieder wat wils!

Doe-het-zelf: Netflix Originals

Naast films en series van verschillende productiehuizen maakt Netflix ook zelf videocontent. Dit doen ze onder de naam Netflix Originals en deze films en series zijn vaker wel dan niet een schot in de roos. Een voorbeeld van een echte Netflix hit? Wij lichten er twee voor je uit die toevallig (binnenkort) een nieuw seizoen hebben. Yay! 

Strangers Things seizoen 3

Stranger Things zet met seizoen 3 de wereld weer letterlijk op zijn kop. Wat hebben we hier lang op gewacht! Bad boy Billy is terug en ook Chief Hopper en Joyce Byers gaan weer samen op pad. Natuurlijk is Eleven met haar groep vrienden weer van de partij. Aan het eind van seizoen 2 vermoedden we het al: ze moeten het wederom opnemen tegen de gevreesde monsters uit the upside down. Wij kunnen je één ding zeker zeggen: Stranger Things seizoen 3 ga jij bingen.

Meer weten over het nieuwste seizoen van Stranger Things? Lees onze Stranger Things recap van het vorige seizoen en ontdek wat je te wachten staat in seizoen 3!

The Crown

In The Crown volgen we het reilen en zeilen van Koningin Elizabeth II van het Verenigd Koningkrijk. The Crown is niet alleen een heel populaire Netflix Original. Het is met maar liefst 13 miljoen voor één aflevering ook gelijk de duurste serie ooit gemaakt! De prachtige decors, fantastische cast en waanzinnige locaties maken het elke cent echt waard. Het is nog even wachten, maar seizoen 3 van deze fantastische serie komt er eind 2019 aan!

Filmklassiekers en cultfilms bij Netflix

Naast toffe series heeft Netflix ook heel veel films. De allernieuwste, maar ook een paar echte klassiekers en culthits. Een paar briljante ‘oudjes’ die je gezien moet hebben:

Pulp Fiction

Met Pulp Fiction veroverde Quentin Tarantino de wereld. In deze film volg je de twee criminelen: Vincent Vega, die nét terug is uit Amsterdam, en Jules uit Inglewood. Ze werken voor Marsellus Wallace (who does not look like a b….) en moeten een paar dingen rechtzetten. Ondertussen ontdekken we wie de andere personages zijn. Pulp Fiction is niets anders dan een episch drama.

Jurassic Park

Toen Jurassic Park in 1993 uitkwam, vond iedereen het net echt lijken. Levensechte dino’s die los zijn gebroken in een park. Nu we iets betere computeranimaties gewend zijn, komen we daar wel een beetje op terug. Desondanks is Jurassic Park een spannende film waarin een (fantasie?)wereld geweldig is neergezet. Iedere keer als we nu water in glas zien trillen denken we automatisch: T-Rex!!!

Forrest Gump

Life is like a box of chocolates, toch? Gelukkig weten we bij Forrest Gump préciés wat we gaan krijgen. Een prachtig verhaal over het leven van Forrest en zijn dierbare familie en vrienden. Hij is misschien niet de slimste maar zijn hart is van goud.

Schindlers List

Een ware klassieker: Schindlers List. In deze film ontdekken we het waargebeurde verhaal van Herr Schindler. Hij is een fabriekseigenaar in Nazi-Duitsland die zijn uiterste best doet zo veel mogelijk mensen te redden van deportatie. Een hartverscheurende film en gigantisch goed gemaakt.

Netflix kijken bij KPN

Kun je niet wachten om al dat moois van Netflix te kijken? Dan kan je bij KPN zonder gedoe Netflix kijken via je TV-ontvanger.

Heb je nog geen televisie van KPN?

Bekijk Internet en TV

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

Als welk Stranger Things personage Netflix jij?

Films, series & TV

Deze series op Netflix moet je gezien hebben

Films, series & TV

Bingewatcher of selectieve kijker, wie ben jij?