29 januari 2020 3 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Kijk de Super Bowl LIV! bij KPN op ESPN

Op zondag 2 februari wordt de 54e editie van de Super Bowl gespeeld. Je kunt de wedstrijd in Nederland kijken op de gratis zender ESPN. De Super Bowl begint om 23.00 uur Nederlandse tijd met de voorbeschouwingen, de wedstrijd start ongeveer om 00.30 uur.

De Super Bowl wordt dit jaar gehouden in het Hard Rock Stadium in de Amerikaanse stad Miami (Florida). In dit stadion kunnen aankomende zondag meer dan 65.000 toeschouwers het spektakel bekijken.

Ga je de Super Bowl dit jaar voor het eerst kijken? Dan maak je kennis met het grootste eendaagse sportevenement ter wereld. De Super Bowl is de finale van het American Football seizoen. Om precies te zijn van twee American Football competities, de American Football Conference (AFC) en de National Football Conference (NFC). In de finale spelen de winnaars van beide competities tegen elkaar. Maar de Super Bowl is nog veel meer, veel mensen kijken ook uit naar het zingen van het volkslied, de halftime show en de peperdure reclames die in de pauze worden uitgezonden.  


Wie spelen in de finale van de Super Bowl LIV! 2020?

De finale van de Super Bowl gaat dit jaar tussen de Kansas City Chiefs (1x Super Bowl-winst) en de San Francisco 49ers (5x Super Bowl-winst). Het wordt de eerste keer dat beide ploegen elkaar ontmoeten in de Super Bowl. De Chiefs staan overigens voor het eerst sinds 1970 in de finale, de Niners speelden in 2013 voor de laatste keer voor de eindzege.  

Welke artiesten treden op in de “halftime show”?

Hoewel de sportprestatie uiteindelijk het belangrijkste is, verheugen veel fans zich ook op de halftime show. De volgende artiesten treden op tijdens de 54e editie van de Super Bowl. Demi Lovato zingt voorafgaand aan de wedstrijd het Amerikaanse volkslied en de veelbesproken halftime show is in handen van Jennifer Lopez en Shakira.

Hoe kijk je de Super Bowl LIV! in Nederland? 

Blijf jij dit jaar op voor de Super Bowl? Je kan de wedstrijd live kijken bij KPN via de zender ESPN op kanaal 14. Deze zender is voor alle klanten met televisie van KPN te zien. De voorbeschouwingen op de wedstrijd beginnen om 23.00 uur Nederlandse tijd, de wedstrijd begint ongeveer om 00.30 uur. De wedstrijd wordt uitgezonden met Nederlands commentaar.  

Heb je een abonnement op het ESPN Compleet pakket? Dan kan je de Super Bowl LIV! ook volgen met Amerikaans commentaar.

- 23.00 uur op ESPN: De Super Bowl-uitzending, voorbeschouwing
- 00.30 uur op ESPN + 4: Super Bowl LIV (Nederlands commentaar)
- 00.30 uur op ESPN 6: Super Bowl LIV (Amerikaans commentaar)

Ook interessant voor jou

Films, series & TV

Kijk IT chapter Two bij On Demand van KPN

Sport

F1 kalender 2020: spectaculaire GP kalender