interactieve tv-ontvanger? Daar hebben we een oplossing voor. " />

12 december 2018

Kerstverlichting kan invloed hebben op je beeldkwaliteit

Foute kerstfilms. Hoe vaak heb je ze al gezien? Geeft niets, dit jaar gewoon lekker weer bekijken. Maar wat als je de laatste tijd een rare foutcode krijgt of even geen verbinding hebt met je interactieve tv-ontvanger? Daar hebben we een oplossing voor.

kerstverlichting verstoort je beeldkwaliteit


Oplossingen kerstverlichting

Mogelijk stoort de kerstverlichting met je Draadloze Verbindingsset (DVS). In dat geval heb ik tips voor je die mogelijk uitkomst bieden. Handig! Een DVS gebruik je om je digitale tv-ontvanger op plaatsen neer te zetten waar je niet direct een internetaansluiting hebt. Met deze set kun je via je stroomnet toch een verbinding opzetten. Er zijn een aantal mogelijke verklaringen:

  1. Kerstverlichting dat op dezelfde stekkerdoos aangesloten zit als je DVS.
  2. Tijdens donkere dagen gebruik je veel meer apparaten en lampen. Het stroomnet wordt dus meer belast en vergroot de kans op storing.
  3. Gebruik je veel lampen die gedimd worden? Dan kan dit ook mogelijk een oorzaak zijn voor verstoring.
  4. De DVS van de buren kan jouw set beïnvloeden. Maar, dit geldt natuurlijk alleen als je buren ook echt een DVS hebben.

Oplossingen DVS

Gelukkig hebben we nog een aantal opties die uitkomst bieden. Probeer onderstaande tips eens uit en kijk of het effect heeft op je signaal. Vergeet trouwens ook niet te checken of je DVS nog wel gekoppeld is.

  1. Zet je kerstverlichting eens uit en kijk of je DVS het weer doet. Vooral knipperende/kleuren verlichting vind je DVS niet zo aardig.
  2. Doe je DVS in het stopcontact (dus echt in de wand) en sluit je stekkerdoos/verlengsnoer aan op de DVS zelf. Er zit een soort filter in de DVS die ervoor zorgt dat de apparaten op de stekkerdoos niet je signaal kunnen verstoren.
  3. Zet je gedimde lampen eens uit en controleer of dit effect heeft op je DVS/signaal.
  4. Bel aan bij de buren en vraag of zij de kerstboom willen verplaatsen omdat je DVS niet goed werkt óf, verplaats je eigen DVS verder weg van je eigen kerstboom en kijk of dit effect heeft.
  5. En weet je echt zeker dat je DVS-en gepaired zijn? Controleer het nog eens goed.

Foutcodes

Verschijnt foutcode 143 of 842 in beeld? Dit betekent dat je interactieve tv-ontvanger geen verbinding maakt. Zo los je het op:

KPN Forum

Het blijft lastig, niet iedere kerstverlichting zal invloed hebben op je signaal. Proberen kan sowieso geen kwaad. Hebben de bovenstaande tips niet geholpen? Op het KPN Forum zitten forumhelden die graag met je meedenken. Je bent van harte welkom om jouw specifieke situatie uit te leggen! Ook vind je hieronder de installatiehandleiding van de DVS.

Fijne kerstdagen iedereen.

Beleef KPN:

Boordevol met weetjes, nieuws en winacties

Films, series & TV

Dit moet je weten over Interactieve TV

Films, series & TV

Onze favoriete films voor de winter