1 maart 2020 2 min Auteur: Redactie

Het beste voor natuurliefhebbers

Hoewel we niet bepaald een strenge winter achter de rug hebben, zijn we toch blij dat het er weer aankomt: de lente! Fluitende vogeltjes, bloemen en planten die in bloei staan, weilanden vol met lammetjes en kalfjes… Met KPN kun je ook genieten van de natuur zonder een stap buiten de deur te zetten.

Night on Earth

Wat doen dieren zodra de zon ondergaat? Dat onderzoekt de nieuwe baanbrekende Netflix-serie ‘Night On Earth’. Door middel van hypermoderne technologie wordt in beeld gebracht hoe dieren op hun eigen unieke manier omgaan met de nacht. Normaal is het al een uitdaging om (wilde) dieren te filmen, maar in deze serie wordt, onder andere door het gebruik van infraroodcamera’s en speciale technieken, zelfs het nachtelijke leven onder water prachtig verbeeld. Deze zesdelige serie komt van de makers van ‘Our Planet’, waar ook de beroemde Briste bioloog Sir David Attenborough aan meewerkte. In ‘Night on Earth’ is hij niet te zien, of horen. In plaats daarvan leende actrice Samira Wiley, die je kunt kennen van onder andere ‘Orange Is the New Black’ en ‘The Handmaid’s Tale’, haar stem aan de serie. ‘Night on Earth’ is nu te zien op Netflix.

Malawi Wildlife Rescue

In de gloednieuwe zesdelige serie ‘Malawi Wildlife Rescue’ volgen we de avonturen van het toegewijde personeel van het Lilongwe Wildlife Centre, het enige opvangcentrum voor wilde dieren in Malawi. Hoofd-dierenarts Amanda Salb en haar team doen er alles aan om gewonde en verlaten dieren te redden en uiteindelijk terug te zetten in het wild. De serie is opgenomen in het regenseizoen; het drukste seizoen voor het centrum. Omdat Malawi één van de armste landen van Afrika is, moet het team vaak improviseren om de dieren zo goed mogelijk te kunnen helpen. ‘Malawi Wildlife Rescue’ is zowel on demand te zien als elke zondag op Love Nature, op kanaal 34.

Running Wild with Bear Grylls

Vuur maken met behulp van urine? Laat dat maar aan Bear Grylls over! In een nieuw seizoen ‘Running Wild with Bear Grylls’ neemt de survivalexpert elke week een Hollywood-ster mee op een barre tocht door de wildernis. Onder andere Channing Tatum, Cara Delevingne, Armie Hammer en Dave Bautista gaan het avontuur met Bear aan.  Volgens Bear zelf draait het programma om leren van de natuur en het ontwikkelen van een ‘geef nooit op’-mentaliteit die je mee terug neemt naar het dagelijks leven. ‘Running Wild with Bear Grylls’ zie je elke woensdag om 21:00 uur bij National Geographic, op kanaal 18.

Ga je er toch liever op uit? Dan hebben we een leuke win actie voor je.
Namens Love Nature mogen wij 2x2 kaarten verloten voor Safari Park Beekse Bergen. Doe mee en wie weet bekijk jij de wilde dieren binnenkort in het echt.

Ook interessant voor jou:

Sport

Klaar voor de start?

Films, series & TV

Programma's die je deze maand niet mag missen

Films, series & TV

Films in het Pluspakket