6 september 2017

Films met een verhaal

In de maand september kijk je weer veel nieuwe films en series On Demand. Nu bieden we natuurlijk ontzettend veel actiefilms, komedies en romantische films, maar er zijn ook films met een boodschap. Deze hebben wij voor jou op een rijtje gezet!


THE SALESMAN

De woning van Emad en Rana dreigt in te storten. Hierdoor zijn ze genoodzaakt te verhuizen naar een nieuw appartement in Teheran. Na een bezoek aan het nieuwe appartement blijkt dat de vorige bewoonster vluchtig vertrokken is. Wanneer Rana een ernstige gebeurtenis meemaakt, blijkt dat de vorige bewoonster hier een rol inspeelt. Emad’s expeditie om uit te zoeken wat er precies is gebeurd, zal een grote impact hebben op het leven van het jonge stel. Deze film heeft de Oscar voor Beste Buitenlandse film in 2017 gewonnen.

I, DANIEL BLAKE
Daniel Blake, een timmerman van 59 jaar, krijgt een hartaanval waardoor hij niet meer kan werken. Hij is genoodzaakt om voor de eerste keer in zijn leven beroep op de staat te doen. Daniel probeert zichzelf door het onpersoonlijke uitkeringssysteem te slepen. In dit proces ontmoet hij de alleenstaande moeder genaamd Katie. Ze supporten elkaar en vinden samen hun waardigheid terug… Deze film is de winnaar van de Gouden Palm in 2016.

AMOUR
Georges en Anne zijn gepensioneerde muziekleraren die samen in Parijs wonen. Hun dochter, ook muzikant, woont met haar gezin in het buitenland. Uit het niets krijgt Anne een herseninfarct. De gevolgen hiervan zijn dat Anne aan één kant van haar lichaam verlamd raakt. Dit stelt de relatie tussen Georges, Anne en hun dochter tamelijk op de proef. Deze film heeft de oscar gewonnen in 2012 voor de Beste Buitenlandse Film.

BORGMAN
De mysterieuze Camiel Borgman komt als buitenstaander terecht in de beschutte lanen van een villawijk. Hij klopt aan bij een aangename woning van Marina en Richard. Marina is positief verrast door de vreemdeling en biedt hem een slaapplek aan. Zijn komst is het begin van opeenvolgende angstaanjagende gebeurtenissen. Borgman weet stapsgewijs het leven van het gezin op akelige manier te beïnvloeden. Borgman heeft de Gouden Kalf gewonnen voor Beste Film in 2013.

LA VIE D’ADELE
De vijftienjarige Adèle droomt van de liefde van haar leven. Haar droomt lijkt werkelijkheid te worden wanneer ze Thomas leert kennen. Thomas is een donkere, aantrekkelijke en vriendelijke jongen. Echter door een ongemakkelijke erotische droom is de romantiek al verstoord voordat die eigenlijk begonnen is. Adèle droomt dat een mysterieus, blauwharig meisje bij haar in het bed is beland die over allesoverheersende genot en plezier bezit. Ze kan haar lesbische gevoelens niet aan de kant zetten. Plotseling verschijnt het beeldschone blauwharige meisje opnieuw en zoekt contact met Adèle. Dit is het begin van een passioneel en verward liefdesverhaal.
Winnaar van de Gouden Palm in 2013

Al deze films kan je zien als je het Pluspakket hebt. Volg de volgende stappen met uw afstandsbediening om deze films te kunnen zien. Menu > On Demand > Pluspakket On Demand > Films > Filmhuis.
Veel kijkplezier!