5 juli 2017

Films, series & TV: Misdaad series

Ben jij opzoek naar een goeie misdaadserie? Dan weet ik zeker dat er tussen de onderstaande series sowieso eentje voor jou bij zit. De series zijn eenvoudig te kijken op netflix via Interactieve TV van KPN. Bekijk de tips en doe er je voordeel mee!

Narcos

Deze hitserie gaat over het veelbewogen leven van Pablo Escobar en degene die jarenlang op hem gejaagd hebben. Vanaf de jaren 70 tot zijn dood in 1993 stond Pablo Escobar aan het hoofd van het meest beruchte drugskartel allertijden. Hoe heeft hij zolang kunnen regeren en waarom is hij niet eerder al opgepakt? Je ziet het allemaal in de serie Narcos.

El Chapo

El Chapo (het onderdeurtje) is Joaquín Guzmán, de leider van het machtigste drugskartel ter wereld. De serie over zijn leven laat zien hoe hij in een korte tijd opklimt vanuit een kansloze situatie. El Chapo schopt het van boerenzoon tot miljardair. Dit zorgt ervoor dat hij als een soort Robin Hood wordt gezien door het arme volk. Dat dit gepaard gaat met duizenden moorden wordt al snel duidelijk in de serie. Sinds 16 juni is deze serie te zien via Netflix.

Peaky blinders

Deze Netflix-original is geïnspireerd op het duistere verleden van de stad Birmingham in de jaren na de eerste wereldoorlog. De hoofdrolspeler, Tommy Shelby, staat aan het roer van een bende die langzamerhand de hele stad overneemt. Van de in totaal 3 seizoenen die tot nu toe zijn uitgekomen, zijn de eerste 2 seizoenen te zien via Netflix in Nederland. Het laatste seizoen is nu helaas alleen nog te zien in het buitenland.

Sons of Anarchy

In het rustige stadje Charming is de fictieve motorclub Sons of Anarchy MC gevestigd. Waar de serie rustig begint met wat gezonde rivaliteit tussen motorclubs, merk je al snel dat ze tegen grotere problemen aan lopen. Een nieuw aangestelde politiemacht, andere motorclubs en criminele activiteiten die steeds een stapje verdergaan veranderen het schaakspel. Kortom, iedere aflevering stijgt de spanning. Alle 7 seizoenen zijn te zien op Netflix Nederland.

Lilyhammer

Wanneer Frank “The Fixer” Tagliano wegens een getuigenis tegen de maffia gedwongen het prachtige New York moet inruilen voor het Noorse plaatsje Lillyhammer kan het avontuur beginnen. Het o zo saaie dorpje wordt vanaf dan opgeschut door de ondernemende geest van Frank, die de New Yorkse mentaliteit mee heeft genomen naar Noorwegen. Al snel begint hij zich namelijk te mengen in de plaatselijke criminaliteit. Van deze komische zijn alle drie de seizoenen te zien op Netflix.

Bekijk Netflix via KPN:

Gebruik Netflix via KPN

Ook interessant voor jou

Films, series & TV

Films, series & TV: de serie Gomorra

Films, series & TV

Welke series moet je echt zien?