19 oktober 2017

Exclusief bij KPN: Unknown Brood

‘When I do my suicide for you, I hope you’ll miss me too,’ zong Herman Brood in het nummer Rock ‘n’ Roll Junkie. De documentaire Unknown Brood toont het verhaal over de mens achter het rock ‘n’ roll-icoon. Exclusief te zien bij KPN Presenteert vanaf 19 november om 21.00 uur op kanaal 18 of on demand op 20 en 21 november.

Herman Brood
Zanger, kunstschilder, pianist, acteur en auteur. Hij was de Nederlandse belichaming van het credo: ‘Sex, drugs & rock 'n' roll’. Herman was een rasartiest en speelde een tijdje als pianist bij Cuby & The Blizzards. Zijn grote doorbraak kwam in 1978 met 'Saturday Night' samen met his Wild Romance. 

Schilderen
Brood vindt na zijn muzikale carrière een nieuwe passie in het schilderen. Hij stort zich met penselen, verf en spuitbussen steeds opnieuw in een hallucinerend avontuur. De talloze indrukken en ervaringen die hij in zijn roerige leven heeft verzameld, komen terug in zijn kunst.

Afscheid
Op woensdag 11 juli 2001 springt rock ‘n roll muzikant en schilder Herman Brood van het dak van het Hilton hotel. De wijze waarop hij een einde aan zijn leven maakt, is net zo extravagant als de manier waarop hij geleefd heeft. Herman heeft in zijn eigen video’s, liedteksten en interviews een kruimelspoor achtergelaten dat antwoord geeft op de vragen die zijn dood hebben opgeroepen. Broods leven was vanaf begin tot het einde een worsteling tussen het zijn van een mens of het worden van een mythe. Op 11 juli kwamen die twee paden samen.

Unknown Brood
Uniek zijn de opnames van zichzelf, die Brood tijdens de laatste jaren van zijn leven maakte. Brood doorbreekt zijn sex, drugs en rock ‘n’ roll imago door zijn onzekerheden over zijn rol als gezinsman en zijn moeilijke momenten met drugs te tonen. 

Het definitieve verhaal van Herman Brood bevat nooit eerder vertoonde opnames en nieuwe materiaal. Dit zijn nieuwe interviews met onder andere Henny Vrienten (Doe Maar) en Daniel Lohues (Skik). Het bevat ook archiefmateriaal en Broods muziek, zowel bekende hits als nog nooit vrijgegeven opnames. Ook de familie en vrienden van Herman Brood steunen de documentaire en willen dat het ‘echte’ verhaal van Brood verteld wordt, zodat mensen hem kunnen zien zoals hij werkelijk was.

KPN Presenteert
De documentaire Unknown Brood wordt op 19 november als première vertoond op het IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam) Deze docu is vanaf 1 december te zien in de bioscoop. Maar nu al exclusief te zien bij KPN Presenteert.

Bekijk Unknown Brood op 19 november om 21.00 uur op kanaal 18 of on demand op 20 en 21 november.

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

De beste series met 'awkward' hoofdpersonen

Films, series & TV

10 redenen om De Mannentester te kijken