2 maart 2018

De hele maand de mooiste Oscar films kijken

02/03/2018 - De Oscaruitreiking vindt plaats op zondag 4 maart en speciaal voor deze gelegenheid hebben wij een Oscar Special klaargezet. Dit houdt in dat je de hele maand maart kunt kijken naar de films die ooit een Oscarprijs gewonnen hebben.

Moonlight

Moonlight

Dit verhaal toont het leven van een homoseksuele zwarte jongen die opgroeit in de ruige buurten van Miami. De film focust zich op drie fases van zijn leven: de jeugd, puberteit en volwassenheid. Hij probeert zich staande te houden maar worstelt duidelijk met zijn geaardheid, zijn thuissituatie en de pesterijen op school. Moonlight werd voor dit verhaal beloond met maar liefst drie Oscars, waaronder beste film.

Hacksaw Ridge

Hacksaw Ridge is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal van Desmond T. Doss. In 1942 besluit hij als jongeman om het leger in te gaan als dokter. Tijdens zijn deelname aan de oorlog weigert hij om wapens aan te raken en te moorden. Hij riskeerde zijn eigen leven om de gewonden te evacueren en redde zo 75 levens. Desmond werd benoemd tot een ware oorlogsheld. De film heeft maar liefst vier Oscars gewonnen, voor Beste Film, Beste Acteur, Beste Regisseur en een Oscar voor Beste Geluidseffecten.

Wild Tales

De film vertelt in zes korte verhalen over mensen die de controle verliezen met komische en verassende plotwendingen. Wat de verhalen gemeen hebben is dat ze gaan over wraak en over hoe welke acties men in staat kan zijn wanneer hun kookpunt wordt bereikt.

Mustang

De Turkse Lale en haar vier zussen lopen op een zomerse dag naar huis en spelen onderweg met een groep jongens in het water. Dit tafereel wordt echter gezien als een groot schandaal en brengt drastische consequenties met zich mee. De zussen moeten verplicht trouwen. Maar of zij hiermee akkoord gaan?

Son of Saul

Son of Saul is een Hongaarse film waarin het leven van Saul Auslander, een gevangene jood in het vernietigingskamp van Auschwitz, twee dagen wordt gevolgd. Saul Auslander maakt in het kamp deel uit van het Sonderkommando. Dit houdt in dat hij nare klussen moet oplossen als het verbranden van de lijken. Het lijkt erop dat hij zijn emoties heeft uitgeschakeld totdat hij een lijk van een jongen ziet. Auslander denkt dat het zijn zoon is en zet alles op alles om de jongen een Joodse begrafenis te geven. Deze film heeft een Oscar gewonnen voor Beste Niet-Engelstalige Film.  

Boyhood

In Boyhood staat het leven van een zesjarige jongen Mason centraal. De film laat zien hoe zijn gescheiden ouders omgaan met de opvoeding en toont de film de emotionele reis die de jongen aflegt vanaf zijn kindertijd tot aan zijn volwassenheid. De opnames van deze film begonnen in 2002 tot 2013. De film is voor een periode van 12 jaar onderbroken zodat de jongen een volwassene werd voordat hij zijn hoofdrol verder kon vertolken.

Boyhood

Selma

In 1965 barsten er in Albanië verschillende protesten los. De Afro-Amerikaanse bevolking eist stemrecht voor de minderheden in Amerika. Selma (Albanië) vertelt het verhaal van Martin Luther King die een strijd aanging om stemrecht te garanderen voor deze mensen. Een gevaarlijke campagne volgt met een van de grootste protestmarsen ooit.

Mr Holmes

Mr. Holmes is gepensioneerd en woont in een afgelegen boerderij met zijn huishoudster en haar zoon. Hier houdt hij honingbijen en schrijft hij een dagboek. Mr. Holmes blijft gefascineerd door een onopgeloste zaak van 50 jaar geleden. Hij besluit om nog één laatste grote reis te maken.

Timbuktu

Dit indrukwekkende verhaal speelt zich af op de straten van het Malinese Timboektoe. Gewapende jihadisten komen de beschaving overnemen en leggen met behulp van megafoons nieuwe leefregels op. De bewoners krijgen een kledingvoorschrift en mogen niet meer roken, voetballen of een  muziekinstrument bespelen. Wie zich niet aan de regels houdt krijgt een lijfstraf...

Nebraska

Een alcoholistische man denkt dat hij een miljoen dollar gewonnen heeft. Hij kan de loterijprijs ophalen in Nebraska. Zijn familie probeert de man echter ervan te weerhouden om deze lange reis te maken. Zijn zoon, die denk dat het een misleidende reclameactie is, besluit mee te gaan om zijn vader te begeleiden en uit de problemen te houden.  

Blue Jasmine

Een huisvrouw geniet van het goede luxe leven in New York. Wanneer er aan het licht komt dat haar man bezig is met duistere zaken, ontaat er een groot schandaal rondom het echtpaar. Deze crisis dwingt haar om een meer bescheiden levensstijl aan te nemen bij haar zus in San Fransisco.

Blue Jasmine


De Oscaruitreiking live kijken

Zondag 4 maart vindt de 90ste Oscaruitreiking plaats. Heb je Interactieve TV van KPN? Dan kijk je in de nacht van zondag 4 maart op maandag 5 maart de Oscaruitreiking live op Net 5.

Zo kijk je de Oscar films

Heb je Pluspakket? Dan kijk je de films via het On demand menu van je Interactieve TV: Menu > On Demand > Pluspakket > Oscar Special


Wil je ook het Pluspakket?

Voor slechts €9,99 per maand voeg je het Pluspakket gemakkelijk toe aan je Internet en TV pakket. Het pakket is maandelijks aan of uit te zetten via MijnKPNof het menu van je Interactieve TV, dus zit je nergens aan vast.

Meer over het Pluspakket

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

Première films On Demand

Films, series & TV

De beste films uit het Pluspakket

Films, series & TV

De nieuwste films in het Film1 pakket