1 maart 2018

De 90ste Oscarsuitreiking live kijken

01/03/2018 - Zondag 4 maart is het weer zo ver, de 90ste uitreiking van de Oscars! Wie krijgt dit jaar dé award voor Beste Film, en wie is dit jaar dé beste acteur en actrice? Ook leuk, er zijn twee Nederlanders die kans maken op een award! Heel Hollywood komt bij elkaar voor deze spectaculaire show. Hoe je de uitreiking live kan kijken, lees je hieronder.

De Oscars


Wie van plan is om de 90ste Oscaruitreiking live te kijken moet wel lang opblijven. De uitreiking vindt dit jaar namelijk plaats in de nacht van 4 op 5 maart tussen 2.30 en 06.00 uur (Nederlandse tijd). De show wordt ook dit jaar gepresenteerd door de komiek Jimmy Kimmel.

Award voor Beste Film

Wie de felbegeerde award voor Beste Film wint is altijd de grote vraag, zo ook dit jaar. In totaal zijn negen films genomineerd voor deze prijs. De grootste kanshebber voor de titel is de Fantasyfilm The Shape Of Water. Deze kreeg maar liefst elf nominaties. Opvolgend met zes nominaties is Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Ook maken Lady Bird en de horrorfilm Get Out een goede kans op de award.

Award voor Beste Acteur

Acteur Daniel Day-Lewis, met al drie Academy Awards op zak, maakt dit jaar met zijn hoofdrol in Phantom Thread zeker kans op zijn vierde. Gary Oldman, speelt in de film Darkest Hour, is daarentegen met (tot nu toe) nul gewonnen Oscars ook zeker een favoriet. Daarnaast hebben Timothee Chalamet (Call Me By Your Name), Daniel Kaluuya (Get Out) en Denzel Washington (Roman J. Israel, Esq.) ook zeker recht op deze filmprijs.

Award voor Beste Actrice

Meryl Streep, met vele nominaties op haar naam, maakt dit jaar een goede kans op de winst met haar rol in The Post. Maar de actrices Sally Hawkins (The Shape of Water), Frances McDormand (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri), Margot Robbie (I, Tonya) of Saoirse Ronan (The Post) kunnen net zo goed met de prijs naar huis gaan. 

Daarnaast kunnen ook twee Nederlanders een beeldje winnen. Cameraman Hoyte van Hoytema maakt namelijk kans op de filmprijs voor Beste Cinematografie voor zijn werk in de oorlogsdrama Dunkirk. Dit geldt ook voor make-upartiest Arjen Tuiten voor zijn creaties in de film Wonder, waar Julia Roberts de hoofdrol in heeft.

De mooiste Oscar films kijken

Speciaal voor de 90ste Oscaruitreiking hebben wij een Oscar Special klaargezet. Dit houdt in dat je de hele maand maart kunt kijken naar de films die ooit een Oscarprijs gewonnen hebben.

Zo kijk je de 90ste Oscaruitreiking bij KPN

Heb je Interactieve TV? Dan kijk je in de nacht van zondag 4 maart op maandag 5 maart de 90ste Oscaruitreiking live op Net 5.

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

Première films On Demand

Films, series & TV

De beste films uit het Pluspakket