28 mei 2020 4 min Auteur: Redactie Beleef KPN

5 series op Amazon Prime Video die je dit jaar nog moet kijken

Ben je toe aan wat nieuw bingemateriaal? Bij KPN kan je vanaf nu Prime Video kijken via je tv-ontvanger. Speciaal daarom hebben we voor jou een paar van de beste en coolste series van Prime Video op een rij gezet.

Prime Video heeft een breed aanbod, of je nou fan bent van sciencefiction, horror of klassieke films en series, je vindt altijd wel iets om te kijken. Zo kijk je klassiekers als Married… With Children, Pulp fiction, Gladiator of The Godfather, maar ook Amazon Originals zoals Tom Clancy’s Jack Ryan of Modern Love. Hieronder hebben we een paar van de Prime Video favorieten geselecteerd. 

Tom Clancy’s Jack Ryan

We beginnen met een Amazon Original. De serie Jack Ryan is gebaseerd op de boeken van de bekende Amerikaanse schrijver Tom Clancy. In het eerste seizoen van de serie volgen we de CIA-analist Jack Ryan terwijl hij van een veilige bureaubaan het veld in moet om dubieuze bankoverschrijvingen van de extremistische terrorist Suleiman te onderzoeken. Ook in seizoen 2 moet Jack het veld in, als hij midden in een politieke oorlogsvoering terecht komt in een corrupt land in Zuid-Amerika. Met deze serie ben je verzekerd van de nodige actie en spanning!

Little Fires Everywhere

De serie Little Fires Everywhere met Reese Witherspoon en Kerry Washington in de hoofdrollen, volgt het aangrijpende verhaal van een moeder en haar dochter. Zij komen in contact met het perfecte gezin Richardson. Deze twee verschillende werelden komen bij elkaar en zorgen ervoor dat alle zekerheden in het leven op losse schroeven komen te staan… Het verhaal van deze serie is gebaseerd op de bestseller van Celeste Ng uit 2017 en scoort op dit moment een 7,7 op iMDB.  

Upload

In 2033 kunnen bijna dode mensen 'geüpload' worden naar de virtual reality-hotels van zes tech-bedrijven. Nora uit Brooklyn werkt bij de klantenservice van het luxe digitale 'Lakeview'-hiernamaals. Na een crash met zijn zelfrijdende auto wordt feestbeest/programmeur Nathan uit LA door zijn rijke vriendin geüpload naar Nora's VR-wereld. Upload is gemaakt door Greg Daniels (The Office). ​

The Grand Tour

Ben je dol op auto’s, dan heb je vast wel eens Top Gear gekeken. Dit populaire programma was jarenlang te zien bij de BBC, totdat in 2015 het contract van presentator Jeremy Clarkson niet werd verlengt. De drie presentatoren Clarkson, Richard Hammond en James May besloten daarna over te stappen naar Amazon en begonnen daar een soortgelijke show, The Grand Tour. Aan de opzet van het programma is weinig verandert, je kan genieten van snelle auto’s, prachtige locaties en uitdagende opdrachten. Inmiddels kan je alle 3 de seizoenen zien bij Prime Video! Ook kan je kijken naar The Grand Tour presents Seamen. In deze serie nemen Clarkson, Hammond en May je mee naar bizarre locaties, dit keer echter niet op 4 wielen... maar per boot!  

Star Trek: Picard

We sluiten de populaire series op Prime Video af met een nieuwe serie die vele fans bekend voor zal komen, Star Trek is terug. De serie met 10 afleveringen speelt zich 20 jaar na de film Nemesis af, deze film kwam in 2002 uit. Het verhaal gaat voor een groot deel over de vernietiging van de planeet Romulus, van het Romulaanse Rijk in 2387, zoals vermeld in de film Star Trek. Picard leidde de missie die de Romulanen van Romulus moest redden. Er vond echter een tragedie plaats, waardoor hij stopte bij Starfleet en zich terugtrok in zijn wijngaard. De Romulanen maken ondertussen jacht op androïden, waaronder Dahj. Ze zoekt hulp bij Picard. Voor de rest van het verhaal zul je de serie zelf moeten kijken!

Prime Video meteen aanzetten

Ben je enthousiast geworden van bovenstaande series? Je zet Prime Video eenvoudig aan. Hiervoor heb je TV van KPN nodig, de juiste tv-ontvanger (2260, 2952 of 5202) en een Amazon Prime lidmaatschap. Om lid te worden van Prime Video ga je naar kpn.com/televisie/amazon om je te registreren. Als het abonnement geactiveerd is kun je inloggen op de Prime Video app via de tv-ontvanger. Dit kan op 3 manieren: via kanaal 203, via het tv-menu On Demand of via Apps op TV. Alvast veel kijkplezier!

Films, series & TV

De makkelijkste manier om Amazon Prime Video te kijken

Films, series & TV

TV kijken wordt nog eenvoudiger met het nieuwe tv menu

Films, series & TV

Programma's die je deze maand niet mag missen