3 december 2019 4 min Auteur: Redactie Beleef KPN

5 series op Amazon Prime Video die je dit jaar nog moet kijken

Ben je toe aan wat nieuw bingemateriaal? Bij KPN kan je vanaf nu Amazon Prime Video kijken via je tv-ontvanger. Speciaal daarom hebben we voor jou een paar van de beste en coolste series van Amazon Prime Video op een rij gezet. Zo kom je de feestdagen zonder probleem door.

Amazon Prime Video heeft een breed aanbod, of je nou fan bent van sciencefiction, horror of klassieke films en series, je vindt altijd wel iets om te kijken. Zo kijk je klassiekers als Married… With Children, Pulp fiction, Gladiator of The Godfather, maar ook Amazon Originals zoals Tom Clancy’s Jack Ryan of Modern Love. Hieronder hebben we een paar van de Amazon Prime Video favorieten geselecteerd. 

Tom Clancy’s Jack Ryan

We beginnen met een Amazon Original. De serie Jack Ryan is gebaseerd op de boeken van de bekende Amerikaanse schrijver Tom Clancy. In het eerste seizoen van de serie volgen we de CIA-analist Jack Ryan terwijl hij van een veilige bureaubaan het veld in moet om dubieuze bankoverschrijvingen van de extremistische terrorist Suleiman te onderzoeken. Ook in seizoen 2 moet Jack het veld in, als hij midden in een politieke oorlogsvoering terecht komt in een corrupt land in Zuid-Amerika. Met deze serie ben je verzekerd van de nodige actie en spanning!

Modern Love

Deze serie gaat over onwaarschijnlijke vriendschappen, huwelijken op hun keerpunt of een verloren liefde. Kortom een aantal unieke verhalen over de fijne dingen en beproevingen van de liefde. Alle afleveringen zijn geïnspireerd op een real-life persoonlijk essay uit de geliefde New York Times-kolom 'Modern Love'. In het eerste seizoen van deze serie spelen onder andere Anne Hathaway, Tina Fey en Dev Patel een belangrijke rol. Een heerlijke serie om samen te kijken in deze donkere dagen aan het einde van het jaar.

The Boys

Liefhebbers van series over superhelden opgelet, hoewel, in deze serie wordt je wellicht verrast. The Boys geeft een oneerbiedige blik op wat er gebeurt wanneer populaire en invloedrijke superhelden, hun superkrachten misbruiken in plaats van ze voor goede dingen te gebruiken. The Boys maken een heroïsche tocht om de waarheid bloot te leggen over 'The Seven' en de steun die ze van Vought krijgen. Als je benieuwd bent naar hun zoektocht, dan is deze serie zeker een aanrader. Op IMDB krijgt The Boys een 8,8!

The Grand Tour

Ben je dol op auto’s, dan heb je vast wel eens Top Gear gekeken. Dit populaire programma was jarenlang te zien bij de BBC, totdat in 2015 het contract van presentator Jeremy Clarkson niet werd verlengt. De drie presentatoren Clarkson, Richard Hammond en James May besloten daarna over te stappen naar Amazon en begonnen daar een soortgelijke show, The Grand Tour. Aan de opzet van het programma is weinig verandert, je kan genieten van snelle auto’s, prachtige locaties en uitdagende opdrachten. Inmiddels kan je alle 3 de seizoenen zien bij Amazon Prime Video! Ook kan je kijken naar The Grand Tour presents Seamen. In deze serie nemen Clarkson, Hammond en May je mee naar bizarre locaties, dit keer echter niet op 4 wielen... maar per boot!  

The Marvelous Mrs. Maisel

We sluiten de populaire series op Amazon Prime Video af met nog een Amazon Original. Deze serie speelt zich af in de jaren vijftig, in het rijke gedeelte van Manhattan (New York). De Joodse Miriam "Midge" Maisel is inmiddels vier jaar getrouwd met een welvarende zakenman. In de avonduren is hij een komiek in “The Gaslight café” en leent hij met name het materiaal van anderen. Wanneer haar man er op een dag met zijn secretaresse vandoor gaat, blijft Midge alleen achter. In een dronken bui besluit zij naar “The Gaslight café” te gaan, waar ze een spontaan optreden aflevert en haar hachelijke situatie aan het publiek opbiecht. Vanaf dat moment verandert haar leven!

Amazon Prime Video meteen aanzetten

Ben je enthousiast geworden van bovenstaande series? Je zet Amazon Prime Video eenvoudig aan. Hiervoor heb je Interactieve TV van KPN nodig, de juiste tv-ontvanger (2260 en 2952) en een Amazon Prime lidmaatschap. Om lid te worden van Amazon Prime Video ga je naar kpn.com/televisie/amazon om je te registreren. Als het abonnement geactiveerd is kun je inloggen op de Amazon Prime Video app via de tv-ontvanger. Dit kan op 3 manieren: via kanaal 203, via het tv-menu On Demand of via Apps op TV. Alvast veel kijkplezier!