29 september 2017

5 series die je gezien moet hebben

Deze 5 series mag je echt niet aan je voorbij laten gaan!


Leg de chips, cola en popcorn maar vast klaar en ga er lekker voor zitten, want je bent waarschijnlijk de komende tijd niet voor de televisie weg te slaan. Met de komst van populaire videodiensten en tv-zenders, zoals Netflix en HBO, is het aanbod televisieseries enorm gegroeid. Hoe selecteer jij de series die je graag wilt zien? Om de keuze alvast wat makkelijker te maken, hebben wij de series die je echt gezien moet hebben op een rij gezet. Waarschuwing: verslaving gegarandeerd. 

Game of Thrones (HBO)
Game of Thrones kan je bijna niet gemist hebben, het is misschien wel de meest bekende serie in deze lijst. Gebaseerd op de boeken van George R. R. Martin, speelt dit fantasyverhaal zich af op de mythische continenten Westeros en Essos. Op Westeros  strijden meerdere adellijke families om de macht van het rijk, terwijl op Essos een van de hoofdrolspeelsters zich voorbereid op het heroveren van het Koningschap van Westeros. Ben je dol op goedgeschreven fantasy? Dan moet je zeker kijken. De volledige seizoenen 1 tot en met 3 liggen op je te wachten, en seizoen 4 is net van start gegaan bij HBO.

The Blacklist (RTL4)
Op RTL4 kan je op dit moment naar de populaire Amerikaanse serie The Blacklist kijken. Voormalig overheidsagent Raymond "Red" Reddington staat op de lijst van meest gezochte personen in de Verenigde Staten, als hij op een dag besluit zich vrijwillig te melden op het hoofdkwartier van de FBI in Washington. Het eerste seizoen van de serie, dat begin september 2013 van start ging, werd goed ontvangen in Amerika. Als je van een spannende serie met een goede verhaallijn houdt, dan is The Blacklist zeker iets voor jou.

Suits (RTL4)
Al in 2011 werd in Amerika de eerste aflevering van de serie Suits uitgezonden. Inmiddels is de serie met het tweede deel van seizoen 3 begonnen. Vanaf 7 april 2014 kan je Suits volgen op RTL4 of via de videodienst Netflix. De serie gaat over Mike Ross, een briljante student rechten die zijn droom in duigen ziet vallen als hij geschorst wordt en zijn studie niet af kan maken. Uiteindelijk krijgt hij een baan aangeboden bij een van de beste advocatenkantoren in New York. Suits scoort bijna een 9 op de website IMDB en duurt ongeveer 45 minuten per aflevering.

The Walking Dead (FOX)
Ben je dol op zombies? Dan is The Walking Dead echt iets voor jou. Hoewel in de serie de term zombie niet wordt genoemd, is het wel duidelijk in welk genre de serie valt. Bij een wilde achtervolging wordt politieagent Rick Grimes neergeschoten en komt hij in het ziekenhuis terecht. Wanneer hij ontwaakt uit een coma, komt hij in een wereld terecht waar geen menselijk wezen meer schijnt te leven. Er is een epidemie uitgebroken, waarbij mensen die gebeten worden door zombies (Walkers genoemd) zullen sterven en muteren. Inmiddels is deze Amerikaanse serie zijn vierde seizoen ingegaan, serie vijf begint in het najaar van 2014. 

Breaking Bad (Ned3)
Als scheikundeleraar Walter White erachter komt dat hij niet lang meer te leven heeft, stort zijn wereld in. Zijn vrouw is zwanger van zijn tweede kind en Walter wil niet dat zijn gezin na zijn dood in financiële nood komt. Samen met een van zijn leerlingen begint Walter een leven als misdadiger door het maken en verkopen van de drug crystal meth. De makers van de serie spelen op een geweldige wijze met flashbacks en flashforwards, waarbij sommige zaken pas aan het einde van een aflevering of seizoen duidelijk worden. Breaking Bad is begonnen in 2008 en inmiddels is de laatste aflevering in het najaar van 2013 uitgezonden. Je kan dus meteen beginnen met kijken en je hoeft niet op nieuwe seizoenen te wachten. 

Wat is jouw favoriete serie? 
Heb je al zin gekregen om een van bovenstaande series te gaan kijken? Bovenstaande voorbeelden zijn natuurlijk nog maar het topje van de ijsberg. Wij zijn daarom erg benieuwd naar jouw favoriete serie en we horen natuurlijk ook graag waarom we die echt moeten zien. Laat vooral je reactie achter.  

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

Een lekker avondje op de bank?

Films, series & TV

Films met een verhaal

Films, series & TV

Films, series & TV: Misdaad series