1 maart 2020 2 min Auteur: Redactie

Maak kans op een sterrendinner voor twee!

o.a. Joris Bijdendijk, Jonnie Boer en Syrco Bakker in nieuwe tv-serie Kookzender njam! presenteert Nederlandse topchefs in: De Sterrenkaart

De Vlaamse kookzender njam! lanceert op de Nederlandse televisie een unieke serie over Nederlandse sterrenchefs: De Sterrenkaart. De serie trapt af op zondag 1 maart met de eerste aflevering met Joris Bijdendijk, chefkok van het veelgelauwerde restaurant RIJKS.

Mix van chefs

In elke aflevering staat één chef en zijn restaurant centraal. De makers hebben een likkebaardend lekkere mix van Nederlandse topchefs weten te strikken. Van gevestigde namen tot spannende nieuwkomers. De topchefs worden in deze vijfdelige docu-serie op de voet gevolgd.  Hoe ziet het dagelijkse werk in een sterrenkeuken eruit? Wat is de magie van een Michelin-ster? Welke offers en inspanningen zijn nodig om in de culinaire top mee te draaien? En wat zijn de ins & outs van hun signature-gerechten en hoe bereiden zij die?

De deelnemende chefs zijn:

Joris Bijdendijk (restaurant RIJKS*, Amsterdam)
Restaurant Rijks werd in 2016 bekroond met 1 Michelin ster. Met zijn lokale keuken brengt Bijdendijk een ode aan de Nederlandse eetcultuur. De chef vertelt over de harde weg richting de top en laat zijn favoriete kooktips &tricks zien.

Jonnie Boer (De Librije***, Zwolle)
Een van de peetvaders van de Nederlandse topgastronomie. Hij geeft een uniek inkijkje hoe het eraan toegaat in de keuken van zijn succesvolle driesterrenrestaurant in Zwolle.

Danny Tsang (O&O*. Sint Willebrord)
In 1982 begon chefkok Danny, samen met zijn vrouw Helena, een afhaalchinees in het Brabantse dorp Sint Willebrord. Ruim dertig jaar later is het familierestaurant – waar tegenwoordg ook alle kinderen in meewerken - getransformeerd tot een Aziatisch fine-dining restaurant dat in 2018 een Michelin-ster kreeg.

Margo Reuten (Da Vinci *, Maasbracht)
Margo Reuten is de enige vrouwelijke sterrenchef van Nederland. Haar restaurant Da Vinci in Maasbracht kreeg in 1999 de 1ste ster en tien jaar later volgde een tweede. Zij vertelt onder meer over de tegenslagen die ze moest overwinnen zoals periode van ziekte en het verliezen van de tweede ster in 2018.

Syrco Bakker (Pure C **, Cadzand)
Sergio Herman zag in Syrco Bakker een groot talent en zette hem in 2010 achter de potten van Pure C in Cadzand. In 2011 werd hij bekroond met een Michein-ster, in 2018 met een tweede. Syrco vertelt over zijn visie op de hedendaagse topgastronomie en onthult drie van zijn signature dishes.

Uitzending

De Sterrenkaart is te zien, iedere zondag om 11:00 uur, 16:00 en 23:00 uur
Zondag 1 maart: Joris Bijdendijk, RIJKS*
Zondag 8 maart: Jonnie Boer, De Librije***
Zondag 15 maart: Danny Tsang, O&O*
Zondag 22 maart: Margo Reuten, Da Vinci*
Zondag 29 maart: Syrco Bakker, Pure C **


WIN EEN STERRENDINER VOOR TWEE BIJ RIJKS

RIJKS® IS HET RESTAURANT VAN HET RIJKSMUSEUM.

RIJKS® opende in 2014 zijn deuren in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum en trok Joris Bijdendijk als executive chef aan.

Bijdendijk introduceert samen met keuken Chefs Ivan Beusink en Yascha Oosterberg de ‘keuken van de Lage Landen’, die gekenmerkt wordt door het Hollandse product in al zijn eenvoud. Ook wel ‘Low Food’ genoemd. Met zijn jonge team laat hij zich inspireren door ingrediënten van Nederlandse bodem. Vaak maakt hij gebruik van de vele internationale smaken die de Nederlandse keuken door de eeuwen heen hebben beïnvloed.

RIJKS® ontving in 2016 een Michelinster, steeg in 2019 van 16,5 naar 17 punten in de Gault & Millau gids en werd in datzelfde jaar opgenomen in de gloednieuw ranking lijst van het team achter The Worlds 50 Best Restaurants; de 50 Best Discovery.

Maak nu kans op een sterrendiner voor twee!

De toegangscode voor deze winactie is gekopkpn

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

Specials van augustus 2020

Sport

Klaar voor de start?

Films, series & TV

Nu On Demand te zien bij KPN: Joker