18 december 2020 3 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Krijg Klassiekers Kado

Het is december en dat betekent, ondanks alles: feest! Daarom strooien we deze maand met leuke Kadootjes van KPN voor onze trouwe klanten. Heb jij TV van KPN? Dan krijg je maar liefst 10 films kado! En dat zijn niet de minste; het zijn stuk voor stuk klassiekers te noemen en je kijkt ze heel gemakkelijk met TV van KPN.


Van historie tot komedie

Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar de epische film ‘Gangs of New York’ (met onder andere Daniel Day-Lewis en Leonardo DiCaprio) van regisseur Martin Scorsese, dat zich afspeelt in het New York van eind 19e eeuw. De ‘natives’, in Amerika geboren criminelen, nemen het op tegen de Ierse immigranten. Lekker veel veldslagen, dus! Ga er wel even voor zitten, want de film duurt bijna 3 uur.

Of kies voor ‘The Aviator’, ook van Martin Scorsese en ook met Leonardo DiCaprio. De film won maar liefst 5 Oscars en vertelt over de jonge jaren van regisseur en vliegtuigbouwer Howard Hughes.

Ook te zien is ‘Ali’, over het leven van bokslegende Muhammad Ali. Het fenomeen uit de jaren ’60 wordt geweldig neergezet door acteur Will Smith.

Zijn deze historische films niet helemaal voor jou, dan kun je ook gaan voor de komedie ‘American Pie’; een echte klassieker in z’n soort! Niet voor niks zijn er daarna nog 3 gemaakt en is een 4e ook al aangekondigd. Maar de 1e, over 4 jonge maagden die een pact sluiten om tijdens het bal hun maagdelijkheid te verliezen, blijft toch echt de beste.

Van Memento tot Monster’s Ball

Hou je van films waar je moet blijven opletten om het te kunnen volgen, dan is ‘Memento’ van Christopher Nolan iets voor jou. De film speelt zich namelijk achterstevoren af en is zowel voor de kijker als voor de hoofdpersoon een grote puzzel.

Voor haar rol in het heftige drama ‘Monster’s Ball’ won actrice Halle Berry een Oscar. Ze speelt een zwarte vrouw die door toeval in contact komt met een racistische gevangenisbewaarder.

In ‘Babel’ zien we Brad Pitt en Cate Blanchett als een getrouwd stel met huwelijksproblemen. Het is 1 van de 4 verhaallijnen die samenkomen in deze mooie dramafilm.

‘Nueve Reinas’, wat in het Nederlands ‘Negen koninginnen’ betekent, is een Argentijnse film over 2 kruimeldieven die proberen vervalsingen van beroemde postzegels te verkopen.

Of kies voor Quentin Tarantino’s eerste grote film ‘Reservoir Dogs’ of de drugsfilm ‘Requiem for a Dream’ met een geweldige soundtrack.

Martin Koolhoven

Weet je niet zeker welke film(s) je moet kiezen? Kijk dan naar PlusTV deze maand! Hierin vertelt regisseur Martin Koolhoven wat zijn favorieten zijn en natuurlijk ook waarom dit zo is. PlusTV zie je elke dag bij Beleef KPN op kanaal 41.

Je vindt de films in het tv-menu. Ga naar Films, kies voor Films Huren en kijk dan bij de films die uitgelicht zijn. De films zijn On Demand te zien tot en met 17 januari. Veel kijkplezier!

Kadootje van KPN

Dit Kadootje van KPN is onderdeel van de Kado Kalender. Je kunt je aanmelden t/m 20 december.

Ook interessant voor jou

Freeview weekend FOX Sports

Films, series & TV

FOX Sports heet vanaf 1 januari ESPN

Films, series & TV

De nieuwste films in het Film1 pakket