19 april 2019 2 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Koninklijk genieten met deze Koningsdag tips

Op 27 april vieren we Koningsdag en dat betekent een dag vol oranje gekleurde feesten én vrijmarkten. Met deze tips wordt het royaal genieten! Of je nu met je vriendengroep Amsterdam onveilig maakt of een extra zakcentje aan de spullen (lees: rommel) op je zolder verdient.

meisje met bril

Geen cash? Betaal met je telefoon!

Bier en Koningsdag gaan natuurlijk hand in hand. Helaas is dat bier niet gratis, dus een beetje cash op zak is wel handig. En laat dat nou net de uitdaging zijn op Koningsdag! Een half uur in de rij staan bij de pinautomaat om er daarna achter te komen dat die is leeg getrokken, is geen pretje. Van tevoren (het liefst een dag) pinnen is daarom zeker een aanrader.

De handigste oplossing à la 2019? Een betaalverzoekje via je telefoon! Gebruik hiervoor de app Tikkie of de betaalverzoekjesfunctie in je Rabobank of ING app. Niet alleen handig voor een rondje bier, maar ook als je op de rommelmarkt staat. Stuur de koper gewoon een tikkie! Afgetikt? Buit overhandigen. Dát is nog eens modern Koningsdag vieren.

Vind je vrienden

Met z’n tweeën langs de vrijmarkt slenteren of genieten van het optreden van een bandje is nog te overzien. Breidt de vriendengroep uit, dan kan het een uitdaging zijn om bij elkaar te blijven. Of elkaar terug te vinden als je even een sanitaire stop moet maken. Laten we eerlijk zijn, op zo’n dag als Koningsdag ben je niet continu aan het opletten of ‘de groep’ nog compleet is. De oplossing? Een meetingpoint afspreken! Die rode container bij het podium, bijvoorbeeld. Lekker old fashion.

Zijn jullie straten van elkaar verwijderd? Dan is de Zoek Mijn Vrienden-app een handige voor jullie. Via deze app traceer je elkaars locatie en zie je meteen waar iedereen is. Ook kun je natuurlijk via WhatsApp je locatie delen. Een laatste optie als je je groep kwijt bent? Maak nieuwe vrienden! Voor je het weet sta je te dansen met die groep heren met oranje hoeden of drink je een biertje met de groupies van de band.

Vind wifi

In grote steden kan het bereik soms minder goed zijn op 27 april, ondanks extra capaciteit om iedereen van verbinding te voorzien. Natuurlijk niet zo handig als je je vrienden zoekt of je saldo wilt checken. Download daarom WiFi Map (iOS en Android) voor beschikbare wifi-hotspots, inclusief benodigde wachtwoorden.

Let wel goed op wanneer je op een openbaar wifi-netwerk zit! Deze zijn niet heel veilig.

Verkooptrucs

Heb je de afgelopen maanden vuilniszakken vol ‘pareltjes’ verzameld? De zolder ontruimd van al die oude vazen, kandelaren en puzzels? Dan ben je klaar om je kleedje uit te slaan en centen te verdienen. Met deze verkooptips vergroot je je kansen op een succesvolle verkoopdag.

  • Leg alles op een mooie doek neer
  • Geef je kleedje een naam en schrijf die op een spandoek
  • Zorg voor sfeer: draai een muziekje
  • Let spullen overzichtelijk op kratjes en doosjes
  • Laat klanten betalen via Tikkie!

Leg je Koningsdag vast

En wat doe je de dag na Koningsdag? Genieten van een mooie herinnering. Met haarscherpe, supermooie foto’s is dat genieten niet heel moeilijk. Met de Huawei P30 Pro maak je té gekke foto’s. Met mooie scherptediepte, een opvallend Bokeh-effect en ook bij veel of juist weinig licht schiet je prachtige plaatjes.

Zin in een beetje nostalgie? Koop dan een wegwerpcamera. Die spanning voor hoe je foto’s eruit komen te zien is onbetaalbaar. Ben je met Koningsdag in Amsterdam? Daar wemelt het van de Polaroid-fotografen. Voor een paar euro’s heb je een sfeervolle Polaroid van jou en je, al dan niet nieuwe, vrienden. Aanrader!

Kortom: dat wordt genieten deze Koningsdag. Lang leven de Koning!

Ook interessant voor jou:

Mobiel

Maak de mooiste smartphone foto’s met bokeh effect!

Films, series & TV

Nieuwe zenders bij KPN!