19 oktober 2017

4 Koningsdag tips voor je smartphone

Lekker struinen over de vrijmarkt, bandjes spotten in de stad of feesten op een festival: morgen kleurt Nederland oranje om Koningsdag te vieren. Met deze tips zijn jij en je smartphone klaar voor één van de meest gezellige dagen van het jaar.

meisje met bril

Traceer je mobiel
Installeer de app Zoek mijn iPhone (iOS) of Vind mijn telefoon (Android) op je smartphone en traceer en vergrendel je mobiel als deze wordt gestolen. Vorig jaar deden 189 mensen aangifte van zakkenrollerij, alleen al in onze hoofdstad. Je smartphone gestolen in Amsterdam? Bel morgen dan gerust 112. De politie helpt je op Koningsdag direct bij het traceren van je telefoon. Ook tijdens Koningsnacht overigens dus vergeet de apps niet als je vanavond op pad gaat.

Betalen op de vrijmarkt
Een juweeltje gezien op de vrijmarkt maar niet genoeg geld op zak? Geen probleem met de speciaal voor Koningsdag ontwikkelde Vrijmarkt app. De nieuwe betaalapp werkt eenvoudig: na registratie maken verkopers een betaling en QR-code aan en koopjesjagers scannen vervolgens de code met de iDEAL-app. Zo betaal je die oranje fiets of dat (toch best wel lelijke) schilderijtje binnen een mum van tijd! Download de app voor iOS of Android.

Vind WiFi bereik
In grote steden zal het bereik soms minder goed zijn op 27 april, ondanks extra capaciteit om iedereen van verbinding te voorzien. Natuurlijk niet zo handig als je het weer wilt checken of vrienden zoekt. Download daarom WiFi Map (iOS en Android) voor beschikbare wifi-hotspots, inclusief benodigde wachtwoorden.

Buienradar
Gezellig wordt het toch wel, maar droog de dag doorkomen is ook niet verkeerd! Buienradar blijft onze favoriet om op de hoogte te blijven van de weersverwachting. Via radarbeelden kijk je 2, 3 of 24-uur vooruit en zie je direct of er donkere wolken aankomen en wanneer jij dus een leuk schuilplekje moet gaan opzoeken. Download de app voor iOS en Android.

Alvast een fijne Koningsdag!

Heb jij nog goede tips voor vanavond of morgen? 

Ook interessant voor jou:

Events & Winacties

De beste festivaltips

Games

Games die niet zo veel hoeven te kosten

Mobiel

Hoe kies ik de juiste databundel?