Wifi op de camping? Zo regel je dat!

Oók op vakantie veilig internet voor al je mobiele apparaten? Dat regel je met je eigen wifi op vakantie. Van hotspots op de camping tot je eigen wifi op de camping: je kunt op allerlei manieren je eigen netwerk maken. Of je nou op de camping staat of een hutje op de hei huurt. In dit blog lees je welke mogelijkheden je hebt.

Tv-kijken op de camping: wat heb je nodig?

Overdag lekker gefietst, de kinderen fijn op de camping gespeeld en ’s avonds samen naar een spannende film kijken. Klinkt als een fijne dagafsluiter op vakantie! Met een tv-abonnement van KPN kun je via iTV ook op de camping tv-kijken. Hiermee kijk je programma’s die live op tv zijn. Voor telefoons en tablets met Android en iOS kan dat met de KPN iTV-app. Heb je een laptop? Dan kijk je via de iTV-pagina in je browser. Tv-kijken op de camping zonder abonnement? Dat kan via apps als NPO Start, RTLXL en Kijk. De iTV-app van KPN is in de gehele EU te gebruiken. De tv-zenders die je normaal buitenhuis kunt bekijken, zijn ook in het buitenland te bekijken. Voor On Demand geldt dat alles in het buitenland te bekijken is.

Tip: probeer via het wifi-netwerk van de camping tv te kijken om data van je telefoonabonnement te besparen.

Online tv-kijken

Altijd een goede verbinding: wifi-versterker voor buiten!

Op een warme zomeravond in een knus hoekje in de tuin een serie streamen: fijn vooruitzicht! Dan is het wel fijn als je buiten goede wifi hebt. Je kunt draadloos internet buiten verbeteren met een wifi-versterker. Deze vangt het originele wifi-signaal op en stuurt het door. Hierdoor is het bereik een stuk groter en stream je ook achterin de tuin zonder te haperen. Je kunt een wifi-versterker in een stopcontact binnen plaatsen, maar je hebt ook wifi-versterkers voor buiten. Deze wifi-versterkers werken via het ethernet en kunnen daarom niet mee op vakantie. Als je goede wifi op de camping wilt, hebben we een andere oplossing: de mifi-router. 

Eigen wifi op vakantie? Gebruik je telefoon!

Steeds meer campings hebben een openbaar wifi-netwerk. Prima om ’s ochtends de digitale krant te downloaden of om het thuisfront te appen. Voor persoonlijke zaken, zoals internetbankieren, kun je beter geen openbaar netwerk gebruiken. Deze is vaak onbeveiligd. De oplossing? Eigen wifi op de camping met een mobiele hotspot! Zo heb je op de camping je eigen, beveiligde wifi-netwerk. Het mooie is dat je eigen hotspot vaak sneller is dan de camping-wifi. Dit komt omdat jij de enige bent die het netwerk gebruikt. Zo kun je zonder te haperen streamen.

Aanrader: doe dit alleen met een grote data bundel, want streamen kost veel data. Eenmalig een extra databundel aanschaffen is natuurlijk ook een optie.

Een mobiele hotspot instellen

Hotspot instellen met Android
 • Ga naar ‘Instellingen’.
 • Bij ‘Draadloos en netwerken’, tik op ‘Meer’.
 • Tik op ‘Tethering en hotspot’
 • Bij de optie ‘Wi-Fi-hotspot instellen’ kun je je verbinding een eigen naam geven. En niet onbelangrijk: een wachtwoord instellen. Stel een niet te makkelijk wachtwoord in, zodat er geen andere mensen van jouw databundel kunnen snoepen.
 • Zet de optie ‘Mobiele Wi-Fi-hotspot’ aan.
 • Zoek met je laptop naar de verbinding met jouw gekozen naam. Vul het wachtwoord in. En je bent verbonden!
  Hotspot instellen met iPhone
  • Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk'
  • Tik op 'Persoonlijke hotspot'
  • Tik op ‘wifi-toegang’ om een wachtwoord in te stellen. Kies ook hier geen makkelijk wachtwoord uit!
  • Zet de functie ‘Persoonlijke hotspot’ aan.
  • Zoek met je laptop naar de verbinding met jouw gekozen naam. Vul het wachtwoord in. En je bent verbonden!

  Gratis gebruik maken van Premium Hotspots

  Wil je toch liever online zijn zonder je mobiele data te gebruiken? Zoek een gratis Premium Hotspot. Alle klanten van KPN kunnen hier gratis gebruik van maken. Je vindt in Nederland meer dan 4.500 hotspots op vliegvelden,, bij supermarkten of andere publieke plekken. Je logt als klant van KPN eenvoudig in met je gebruikersnaam en wachtwoord en kunt zo gemakkelijk gebruik maken van het internet.

  Meer over Premium HotSpots

  Gerelateerde artikelen