Overal in huis werken? Onze monteur geeft wifi-tips!

Wil je net inbellen voor je Teamsmeeting, ligt je wifi er weer uit! Het is je vast weleens overkomen. Boosdoener? Misschien een slechte wifi-verbinding. Maar je modem kan hier mogelijk niets aan doen. Het signaal dat hij uitzendt, wordt waarschijnlijk gehinderd door signalen van andere apparaten. Kijk maar eens om je heen in huis: er zijn vast een aantal ‘wifi-verstoorders’ aanwezig. Lees hieronder de 4 wifi-tips van onze monteur.

1. Hou die buurman van je wifi vandaan!

De modem van je buren zit vaak maar een muur of vloer van jouw modem verwijderd. Als ze dezelfde wifi-frequentie gebruiken, dan kan dit jouw wifi-verbinding beïnvloeden. Modems zijn namelijk standaard ingesteld op de 2,4 GHz-frequentie en veel mensen veranderen dit niet. Op de meeste modems kun je dit wél zelf gemakkelijk aanpassen naar bijvoorbeeld 5 GHz. Kan dit niet of werkt dit niet? Dan raden wij je aan het kanaal van je frequentie aan te passen.

2. Zo beïnvloedt je magnetron je wifi-signaal

Je bakje havermout verwarmen, popcorn ‘ontpoppen’ of je maaltijd opwarmen: de magnetron kan het allemaal. Dit doet je magnetron met microgolfstraling. Deze straling wordt ook uitgezonden op de 2,4 GHz-frequentie. Dezelfde frequentie dus als de standaard frequentie van je modem. Als de magnetron je eten opwarmt, beïnvloedt hij mogelijk je wifi-signaal. Gelukkig is de oplossing simpel: pas je wifi-frequentie aan met onze Wifi-verbeteringstool. Het probleem is zo opgelost.

3. Oude apparaten met Bluetooth

Smartwatches, draadloze muizen en muziekboxjes: steeds meer apparaten gebruiken Bluetooth. Verouderde apparaten met Bluetooth kunnen je wifi-signaal beïnvloeden, omdat zij ook de 2,4 GHz-frequentie gebruiken net als je modem. Dus ook voor dit probleem is onze Wifi-verbeteringstool de oplossing. Maar let op! Nieuwere apparaten met Bluetooth hebben dit probleem overigens niet, want zij hebben een ander, eigen kanaal. Je nieuwe Apple Watch of PlayStation 5 beïnvloedt je signaal dus niet.

4. Slechte wifi-verbinding door oude beeldbuis

De ‘ouderwetse’ televisie: een grote beeldbuis die bijna net zo diep is als dat ‘ie breed is. Niet alleen nostalgisch, maar mogelijk ook storend voor je wifi. Wist je dat in de Verenigde Staten een oude televisie zelfs een keer alle modems in een straat platlegde? Zó slecht kan een oude tv dus zijn voor wifi. Heb je problemen met wifi en gebruik je nog een oude tv? Trek dan de stekker uit je tv en kijk eens of dit het probleem oplost. Merk je dat het signaal in de rest van het huis toch nog niet sterk genoeg is? Dan kan het gebruik van onze SuperWifi punten jouw probleem verhelpen. Met deze nieuwste oplossing van KPN versterk je jouw draadloze verbinding in het hele huis .

Met de volgende tool kun jij ook makkelijk je wifi verbeteren:

Naar de Wifi Manager

Gerelateerde artikelen