What the hack: (on)veilige wachtwoorden

In samenwerking met KPN Veilig presenteren we 2 veiligheidsvideo’s onder de noemer ‘What the hack.’ De tweede in de serie gaat over wachtwoorden. Hoe stel je een veilig wachtwoord op en hoe voorkom je vervelende situaties.

Verschillende wachtwoorden

Diensten waar je vroeger voor naar de stad ging, bevinden zich nu op internet. Al die websites vragen om accounts. Dit account wordt dan gebruikt om in de zogeheten “Mijn omgeving” te komen. Je kunt er bestellen, je gegevens inzien of veranderen. Het nadeel van zoveel verschillende accounts is dat er net zoveel verschillende wachtwoorden nodig zijn. Al deze wachtwoorden onthouden is niet eenvoudig. 

Tips voor wachtwoorden

Er zijn een aantal features bedacht om niet al die wachtwoorden te moeten onthouden. Denk aan het gebruik van je vingerafdruk of je gezichtsherkenning. Mocht je deze features nog niet gebruiken lees dan het blog over veilig omgaan met wachtwoorden of check of je huidige wachtwoorden nog wel veilig zijn.

KPN Veilig: je online beveiligingsexpert in huis

Super handig om steeds meer zaken online te regelen, maar neem je ook de juiste maatregelen om veilig te internetten? Ben je bijvoorbeeld wel goed beschermd tegen virussen en malware op je PC? En hoe zit dat precies met het beveiligen van je smartphone? Met het beveiligingspakket KPN Veilig weet je zeker dat je safe zit én blijft.

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Bekijk ook 'What the hack: malware'.

Gerelateerde artikelen