KPN Veilig: gratis online bescherming

We shoppen vanaf de bank met een laptop, downloaden boeken op onze tablet en betalen in de winkel met onze smartphone. De wereld om ons heen speelt zich online af. Maar bescherm je die wereld wel goed genoeg? Heb jij een slot op je online deur net zoals op je voordeur thuis? Als KPN-klant krijg je dat online slot gratis van ons. De dienst heet KPN Veilig. Hiermee bescherm je je apparaten - zoals je laptop en smartphone - tegen virussen, phishing, schadelijke websites en andere online gevaren.

Wat is KPN Veilig?

KPN Veilig is een compleet en makkelijk te installeren beveiligingspakket dat jouw veiligheid en privacy tijdens het internetten beschermt. Je installeert het op je laptop, pc, smartphone en/of tablet. Het pakket biedt bescherming tegen virussen en malware en het helpt je bij het tegenhouden van schadelijke apps en websites die persoonlijke informatie zoals bankgegevens stelen.

Wat zijn de voordelen van KPN Veilig?

Beschermen van je apparaten tegen virussen en spyware
Het ingebouwde anti-virusprogramma scant gedownloade bestanden en aangesloten geheugenkaarten op virussen en spyware.

Veilig internetbankieren
Voor cybercriminelen is de website van jouw bank een goudmijn. Betaalgegevens, zoals jouw creditcardnummer, kunnen veel geld opleveren dus ze stelen die maar wat graag. KPN Veilig biedt bescherming tijdens het internetbankieren, zodat je gegevens minder snel gestolen worden.

Blokkeren van schadelijke websites voor kinderen
De ‘Ouderlijk toezicht’-optie blokkeert schadelijke websites en filtert zoekresultaten op geweld, seks en grof taalgebruik. Zo laat je je kinderen onbezorgd internetten.

Terugvinden van je verloren of gestolen mobiel
Via de ‘Finder’-functie vind je je mobiel op een plattegrond terug als je die kwijt bent geraakt of als hij is gestolen. Je kan zelfs op afstand de bestanden op je mobiel vergrendelen of verwijderen.

Hoeveel apparaten bescherm ik met KPN Veilig?

Als KPN-klant krijg je gratis KPN Veilig voor 2 of 5 apparaten, afhankelijk van je internetsnelheid. Voor € 4,99 per maand breid je dit aantal uit met 10 extra apparaten. Dat is handig als je met veel mensen samenwoont en allemaal een eigen laptop, smartphone of tablet hebt. Slimme apparaten, zoals een smart tv of videodeurbel, kan je niet gebruiken met KPN Veilig.

Hoe kom ik aan KPN Veilig?

Heel makkelijk. Om KPN Veilig te installeren, log je in met je KPN-ID en volg je de stappen op het scherm. Als je de software hebt gedownload en de installatiestappen hebt doorlopen, is je apparaat beveiligd. Open daarna KPN Veilig om de status te bekijken van je beveiliging. Een groene melding betekent dat de functie aan staat, oranje betekent dat-ie uit is. Het beveiligingspakket voert automatisch updates uit, zodat jij er geen omkijken naar hebt. Wil je nog meer apparaten beveiligen? Dan kan je KPN Veilig uitbreiden.

Wat als ik al een ander beveiligingsprogramma heb?

We raden je af om twee beveiligingsprogramma’s op één apparaat te installeren. De werking is dan minder goed en je apparaat wordt er langzaam van. Als je al een ander beveiligingsprogramma zoals een virusscanner hebt, dan kan je die het beste eerst verwijderen voordat je KPN Veilig installeert.

Volg ons blog voor meer weetjes en tips over internetveiligheid.

Gerelateerde artikelen