iPhone 11 vs iPhone 11 Pro verschillen: welke past bij mij?

De iPhone 11 en de iPhone 11 Pro zijn twee van Apple's allernieuwste paradepaardjes. Op het eerste gezicht lijken de modellen erg op elkaar. Toch zijn er ook veel verschillen. Twijfel jij welke het beste bij jou past? We zetten de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro voor je op een rijtje.

iPhone 11 vs iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max

In september 2019 lanceerde Apple drie nieuwe iPhones: de iPhone 11, de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Hiermee heeft Apple zichzelf wederom overtroffen. Zo zijn de drie gloednieuwe iPhone 11 modellen nóg beter, mooier en sneller dan hun voorgangers, de iPhone XR, iPhone Xs en iPhone Xs Max. Ook zitten ze vol met nieuwe snufjes!

Waarin die drie telefoons van elkaar verschillen? Kortgezegd is de iPhone 11 het ‘instapmodel’, met mooie features en verbeterde software. De 11 Pro is de luxere versie, gemaakt van nóg beter materiaal. De 11 Pro Max is nagenoeg hetzelfde als de 11 Pro, maar dan een slag groter. Vandaar dat wij de 11 en de 11 Pro tegenover elkaar in de ring zetten. Welke past het beste bij jou? Check de verschillen én de overeenkomsten!

Uitblinker: de camera

We beginnen bij de camera van de telefoons. Want dit is waar Apple zichzelf écht mee heeft overtroffen. Beide toestellen hebben een nachtmodus, waarmee je ook duidelijke foto’s maakt als je ’s avonds in de kroeg staat. Ook kun je met beide telefoons filmen in 4K. Daarmee maak je superheldere video’s die van topkwaliteit zijn.

Waarin de telefoons verschillen? Inzoomen! Wil je van vanuit je raam op de derde verdieping een foto maken van iemand op straat? Dan is je beeld het scherpst op de iPhone 11 Pro. Hierop kun je wel tien keer digitaal inzoomen zonder in te leveren op beeldkwaliteit. Op de iPhone 11 ‘slechts’ vijf keer. Maar ook dat is best veel hoor!

iPhone 11: de voorkant, zijkant en achterkant.

Ook zie je verschil in het aantal cameralenzen en het aantal megapixels waarmee je foto’s kunt maken. Zo heeft de iPhone 11 twee 12-megapixelcamera’s aan de achterkant en de 11 Pro drie. Allebei zijn ze voorzien van een ultragroothoeklens. Wat je daar onder andere mee kunt? Nou, heel, HEEL veel mensen op de foto krijgen. Denk aan je voetbalteam, plus aanhang, plus huisdieren. En natuurlijk een heel hoog gebouw, of een mooi groot landschap.

Selfies? Ja hoor, in 12 megapixel graag! Met beide toestellen maak je haarscherpe beelden van jezelf. Nog een extraatje dat Apple erin gooit voor alle vloggers out there zijn de slofies. Dat zijn videoselfies met een slowmotioneffect. Wedden dat je volgers dit fantastisch vinden!

iPhone 11 vs iPhone 11 Pro: prestaties

Ok, we weten nu dat de iPhone 11 en de 11 Pro supermooie foto’s en video’s maken, maar wat kunnen ze nog meer? Ontdek het hier!

Opslaggeheugen

De iPhone 11 heeft een opslaggeheugen van 64, 128 of 256GB. De iPhone 11 Pro heeft 64GB, 256GB of zelfs 512GB. Check hieronder om erachter te komen hoeveel opslaggeheugen jij nodig hebt.

  • Tot 15.000 foto’s opslaan op je telefoon, of maximaal 12 uur video’s bewaren? Dat kun je met 64GB.
  • Nét wat meer video’s bewaren en ook veel apps downloaden? Met 128GB kan dat makkelijk.
  • Onbeperkt foto’s en 4K-video’s opslaan, maar ook Netflix-films en series offline op je telefoon bewaren? Daarvoor heb je 256Gb nodig.
  • Meer, meer, méér van dat alles? Onbeperkt video’s, apps, foto’s en een films waarmee je je heen- én terugvlucht naar Australië uitzingt? Kies dan voor 512GB.

Accuduur

Ook de batterij verschilt. De iPhone 11 heeft 3110mAh en de 11 Pro 3190mAh. Wat dat betekent voor jou? Dat beide telefoons prima een dag meegaan, zolang je niet urenlang video’s streamt. Die van de 11 Pro is een ietsepietsie groter en gaat dus iets langer mee. Ook komt dit toestel met een snellader, waardoor je heel snel kunt opladen.

iPhone 11 Pro: de voorkant, zijkant en achterkant.

Chip

Beide telefoons zijn bewapend met de nieuwe A13 Bionic Chip. Deze chip maakt je iPhone 11 of 11 Pro tot wel 20% sneller en 40% energiezuiniger dan elke eerdere iPhone. Hoe je dat merkt? Doordat je je apps lang kunt gebruiken, snel tussen apps schakelt en soepel tussen verschillende bestanden switcht.

Waterdichtheid

Beide telefoons zijn waterdicht en kunnen een half uur onder water blijven. De 11 tot twee meter en de 11 Pro zelfs tot vier meter. Let op: deze IP-certificering geldt alleen voor kraanwater. Een plons in het bad of wasbak is dus geen probleem. Helaas kun je het scheepswrak op je duikvakantie en de poolparty bij de villa niet filmen. Met zee- en zwembadwater help je je iPhone om zeep.

Draadloos opladen

Draadloos opladen? Check! Voor de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro heb je geen snoertje meer nodig. Je hoeft je telefoon maar op een oplaad-dock te leggen en hij begint al op te laden. Handig!

iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max) design

Werp je een snelle blik op de iPhone 11 en iPhone 11 Pro, dan lijken ze sprekend op elkaar. Maar wie langer naar ze kijkt, ziet wel degelijk verschillen tussen de twee. Zo heeft de iPhone 11 iets dikkere schermranden. Ook zijn de zijkanten net wat anders: deze zijn van sterk aluminium waardoor de telefoon er wat robuuster uitziet. De 11 Pro oogt nét wat chiquer, vanwege de gepolijste zijkanten van roestvrijstaal. Aan de achterkant zijn de verschillende duidelijker aanwezig. Zo heeft de iPhone 11 een glazen achterkant met glimmende afwerking en twee camera’s. De 11 Pro heeft daarentegen een matglazen achterkant en drie camera's.

Nieuwe kleuren

Tegenwoordig is je telefoon niet zwart omdat die toevallig alleen in zwart werd geleverd. Nee, vandaag de dag kies je de kleur die écht bij jou past. En dat begrijpt Apple. Zo komt de iPhone 11 in White, Black, Green, Purple, Red en Yellow. De iPhone 11 Pro komt in de spannende kleuren Space Grey, Silver, Gold en Midnight Green. Pick your favourite!

iPhone 11 en iPhone 11 Pro: de beschikbare kleuren.

Scherm: LCD vs OLED

Leg je de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro naast elkaar, dan merk je qua scherm verschil in kleurkwaliteit. Ook als je in de zon je telefoon wilt gebruiken of als je vanuit verschillende hoeken naar je scherm wilt kijken. Dankzij de OLED-schermtechnologie is de iPhone 11 Pro duidelijk een betere keuze als je waarde hecht aan een scherm van de buitencategorie.

De iPhone 11 geeft met zijn LCD-scherm prima beelden en kleuren weer. Maar wil je rekenen op prachtige zwarttinten, felle kleurweergave en een groot kleurencontrast? Dan komt de 11 Pro beter uit de kast.

iPhone 11 vs iPhone 11 Pro de overeenkomsten en verschillen

Het is duidelijk: de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro verschillen op bepaalde vlakken. Maar er komt ook een en ander overeen! Hieronder zetten we de belangrijkste specs voor je op een rij.

iPhone 11 iPhone 11 Pro
Gewicht 194 gram 188 gram
Waterdichtheid IP68-certificaat: 30 minuten tot 2 meter diepte IP68-certificaat: 30 minuten tot 4 meter diepte
Scherm 6,1 inch LCD met 1792x828 resolutie en Haptic Touch 5,8 inch OLED met 2436x1125 resolutie en Haptic Touch
Processor Apple A13 Bionic Apple A13 Bionic
Besturingssysteem iOS 13 iOS 13
Camera 2x12 megapixel met ultragroothoekcamera en tot 5 keer inzoomen 3x12 megapixel met ultragroothoekcamera en telecamera en tot 10 keer inzoomen
Selfiecamera 12 megapixel met slowmotionfunctie 12 megapixel met slowmotionfunctie
Extra’s Spacial Audio met Dolby Atmos-speakers Spacial Audio met Dolby Atmos-speakers
Kleuren White, Black, Green, Purple, Red, Yellow Silver, Gold, Space Grey, Midnight Green

Kies de iPhone 11 die bij je past

Een oerkrachtige nieuwe chip, camera’s waar je U tegen zegt en ultraheldere kleurencontrasten. De iPhone 11 vs de iPhone 11 Pro geeft genoeg stof om over na te denken.

Wil je een iPhone 11 kopen? Vraag jezelf dan af of je graag foto’s van veraf maakt en heel veel opslaggeheugen nodig hebt. Want dan is de 11 Pro jouw toestel. Wil je een (bijna) even goede telefoon in een leuk fel kleurtje? Ga dan voor de iPhone 11. Succes met kiezen!

Bekijk iPhone 11 en 11 Pro

Apple's nieuwe paradepaardjes zijn onthuld: de iPhone 12iPhone 12 miniiPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max.

Gerelateerde artikelen