Grand Prix van Hongarije live kijken bij KPN

De laatste race voor de zomerstop staat voor de deur. Op zondag 31 juli vindt de Formule 1 Grand Prix van Hongarije plaats. Het lastige circuit Hungaroring heeft regelmatig voor een verrassing gezorgd! Denk maar aan de geweldige race van Damon Hill in de Arrows in 1997, de race duurde voor hem een rondje te lang om de zege te pakken. Kan Verstappen wel de wins pakken, na de onbedreigde zege in Frankrijk? Ook deze race kijk je live met Viaplay bij KPN.

  Hoe kijk je Formule 1 bij KPN?

  Volg het Formule 1 seizoen live met Viaplay bij KPN. Op vrijdag kijk je de vrije trainingen alleen met de Viaplay app (niet op tv-zender 225). Op zaterdag en zondag kijk je de kwalificatie en de race ook op tv-zender 225 (of met de Viaplay app). Tussendoor wordt je bijgepraat vanuit de studio of vanuit de pitstraat door verschillende experts, zoals Tom Coronel of Guido van der Garde.

  Wist je trouwens dat je met de Viaplay app ook extra F1 kanalen kunt kijken? Bijvoorbeeld met de cockpitbeelden of beelden uit de pitstraat.

  Hoe laat begint de Grand Prix van Hongarije?

  Hieronder vind je de Nederlandse tijden waarop de uitzendingen van de vrije trainingen, kwalificatie en de race in Hongarije starten.

  Vrijdag 29 juli 2022:

  14.00 uur    F1 GP Hongarije: vrije training 1 (met de Viaplay app)

  17.00 uur    F1 GP Hongarije: vrije training 2 (met de Viaplay app)

  Zaterdag 30 juli 2022:

  13.00 uur    F1 GP Hongarije: vrije training 3 (zender 225 of de Viaplay app)

  16.00 uur    F1 GP Hongarije: kwalificatie (zender 225 of de Viaplay app)

  Zondag 31 juli 2022:

  15.00 uur    F1 GP Hongarije: race (zender 225 of de Viaplay app)

  Alles over de Grand Prix van Hongarije

  Hoewel het circuit bij veel mensen te boek staat als een 'Mickey Mouse' baan, is het voor de coureurs behoorlijk uitdagend. Het circuit is kort, smal, heeft weinig rechte stukken en veel snelle bochten achter elkaar. Bij elke bocht moet je goed uitkomen om maximaal de volgende bocht te kunnen nemen. De Hungaroring staat dan ook bekend als een krap en bochtig circuit. Dat was voorheen altijd goed nieuwe voor Red Bull. Maar dit jaar lijkt Ferrari de bochten beter te beheersen van het tea van Max Verstappen. De kans op winst ligt wellicht voor het grijpen, maar zeker Charles Leclerc zal uit zijn op sportivie revanche. De race in Hongarije is traditioneel het begin van de zomerstop. Ditmaal is de eerstvolgende race op 28 augustus in Belgie.

  Gerelateerde artikelen