Zo maak je de mooiste foto’s met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus maak je snel en gemakkelijk de mooiste foto’s. Maar hoe pak je dat het beste aan? In dit artikel lees je hoe je met de camera van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus de mooiste foto’s maakt.

Verschil tussen camera iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Alle twee de iPhones maken foto’s in 12 megapixel. De twee camera’s hebben veel overeenkomsten. Ze hebben dezelfde camerasensor en hetzelfde diafragma. Het verschil tussen de twee camera’s zit ‘m in het aantal lenzen. De iPhone 7 heeft ‘gewoon’ één lens, terwijl de iPhone 7 Plus over twee lenzen beschikt. Deze extra lens maakt het mogelijk om optisch in te zoomen: iets dat vrijwel geen andere smartphone, ook de iPhone 7 niet, kan. 

Optimale foto’s maken met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Welke trucjes kun je met Apple’s camera-app gebruiken om een zo mooi mogelijke foto te maken? Hieronder kom je erachter.

Flitser in- of uitschakelen 

Je hebt niet altijd een flitser nodig om onder donkere omstandigheden goede foto’s te maken. Zeker niet met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. De camerasensor heeft namelijk een laag diafragma, waardoor een foto ook zonder veel belichting al scherp en detailrijk is. 

Inzoomen: verstandig of niet?

De iPhone 7 Plus kan optisch inzoomen. Hiermee zoom je zonder kwaliteitsverlies in op iets waarvan jij een foto wil maken. Het is met de iPhone 7 en zijn grote broer ook mogelijk om digitaal in te zoomen. Meestal zijn de resultaten hiervan niet zo goed. Vaak zijn deze foto’s korrelig en wazig. Het is daarom verstandiger om niet digitaal in te zoomen. Achteraf kun je dan een uitsnede maken. Dit resultaat is vaak beter dan als je een digitaal ingezoomde foto schiet.

Handmatig focussen

Door op het scherm te drukken weet de camera van de iPhone 7 waar de focus op moet liggen. Dit heeft scherpere foto’s tot gevolg. Het kan dus geen kwaad om deze extra moeite te nemen, want je foto wordt er écht mooier van.

Handige apps voor nabewerken

Na het maken van een foto met de camera van de iPhone 7 of iPhone 7 Plus kun je foto’s óók nog optimaliseren. Daarvoor kun je verschillende apps gebruiken.

Instagram

Je kent Instagram misschien wel als sociaal netwerk, maar daarnaast is het óók een handige bewerkings-app voor foto’s. Helderheid, contrast, warmte: het zijn allerlei aspecten aan een foto die je met Instagram kunt bewerken.

Lightroom

Deze app is gemaakt door Adobe, dat bekend is van het programma Photoshop. Met Lightroom kun je de RAW-foto’s van je iPhone 7 tot in detail nabewerken. Bijvoorbeeld door de witbalans aan te passen en schaduw toe te voegen of te verminderen. Ook verzadiging valt aan te passen. Samen met Instagram is Lightroom één van de beste gratis bewerkings-apps voor de camera van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. 

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn niet meer beschikbaar. We verkopen in onze shop nog wel de refurbished iPhone 7.

Gerelateerde artikelen