F1 kalender 2020: spectaculaire GP kalender

Het langste Formule 1 seizoen ooit, mét de GP van Zandvoort. We hadden ons dit Formule 1 seizoen net iets anders voorgesteld. Gelukkig is de Formule 1 sinds juli weer volop van start gegaan. Gaat Max Verstappen dit seizoen eindelijk Mercedes verslaan? Mis niets van de Formule 1 bij KPN.

Dit moet je weten over de Formule 1 kalender van 2020

de Formule 1 kalender in het zeventigste seizoen van de Formule 1 is anders dan we hadden verwacht, Door de corona crisis blijft het F1 circus voorlopig in Europa en worden sommige grand prix's tweemaal gereden. Al deze Formule 1-races zijn bij KPN live te zien via Ziggo Sport.

2 mooie toevoegingen op de Formule 1 kalender van 2021

We hadden dit jaar kunnen genieten van twee gave nieuwe circuits op de kalender. Tijd om je alvast meer te vertellen over de twee nieuwe races op de F1 kalender van 2021. De Grand Prix van Vietnam is op een gloednieuw stratencircuit in Hanoi. Met de terugkeer van Zandvoort op de F1 kalender is er voor het eerst sinds 1985 weer een Dutch GP.

De eerste Grand Prix van Vietnam ooit

In Vietnam is men druk bezig geweest om het stratencircuit ten westen van Hanoi klaar te maken voor de Formule 1. Met een lengte van 5565 meter is het een lang circuit met bovendien veel rechte stukken. Wordt de eerste Vietnamese Grand Prix een inhaalfeest? Dat zou zomaar kunnen.

Grand Prix van Nederland: terugkeer van legendarisch circuit

Ook in Zandvoort was men helemaal klaar voor de Dutch GP. De Arie Luyendijkbocht wordt een kombocht om de kans op inhaalacties te vergroten. Ook de Hugenholtzbocht wordt steiler gemaakt, zodat coureurs er sneller doorheen kunnen. De organisatie zet alles op alles om van de eerste Grand Prix van Nederland in jaren een spektakelstuk te maken! Want zeg nou zelf: de Formule 1 op Zandvoort moet een mooi feest worden, toch?

13 Formule 1 races bevestigd

Er is nog veel onduidelijkheid, maar met 13 races in Europa die bevestigd zijn, gaan we een mooie Formule 1 zomerperiode tegemoet. Op de Red Bull Ring in Oostenrijk begint dit jubileumseizoen (het 70e seizoen) van de koningsklasse van de autosport. De volledige kalender ziet er op dit moment als volgt uit:

Datum Grand Prix Starttijd race
Zondag 5 juli Oostenrijk 15.10 uur
Zondag 12 juli Oostenrijk 15.10 uur
Zondag 19 juli Hongarije 16.10 uur
Zondag 2 augustus Groot-Brittannië 15.10 uur
Zondag 9 augustus Groot-Brittannië 15.10 uur
Zondag 16 augustus Spanje 15.10 uur
Zondag 30 augustus België 15.10 uur
Zondag 6 september Italië 15.10 uur
Zondag 13 september Italië 15.10 uur
Zondag 27 september Rusland 13.10 uur
Zondag 11 oktober Duitsland 15.10 uur
Zondag 25 oktober Portugal 15.10 uur
Zondag 1 november Italië 13.10 uur

Red Bull vs Mercedes; wie wordt kampioen

Eindelijk is de Formule 1 terug, met een andere seizoensstart dan normaal. We zijn de eerste races van 2020 verwend met een aantal mooie grand prix's. Nu de eerste races van dit seizoen achter de rug zijn, tekent zich een strijd af tussen de Mercedes coureurs en onze landgenoot in de Red Bull. Ook de strijd om het middenveld is nog nooit zo spannend geweest, want veel team lijken de aansluiting met de top te willen maken. Het Formule 1 seizoen kent dit jaar een aantal spectaculaire onverwachte circuits. Zo keert Imola na jarenlange afwezigheid terug op de kalender. Hetzelfde geldt voor de legendarische Nurburgring in de Eiffel. De grote vraag is dit jaar wie Lewis Hamilton van zijn volgende wereldtitel af kan houden! Bij KPN volg je alle F1 races uiteraard live.

Kijk de Formule 1 live bij KPN

Zit jij klaar voor de Formule 1 en heb je Televisie van KPN? Zet in MijnKPN dan het Ziggo Sport Totaal pakket aan. Hiermee kijk je alle races live van begin tot eind, inclusief voor- en nabeschouwing. Het Ziggo Sport pakket kost 14,99 per maand en kan je elke maand aan- of uitzetten.

Ziggo Sport pakket aanzetten

Wil je slechts 1 race kijken? Je kunt ook een losse race kijken bij KPN.

Gerelateerde artikelen