Zakelijk vast bellen: enkelvoudige aansluiting of zakelijk ISDN

Doorschakeldiensten | Uw bedrijf altijd bereikbaar

De verschillende Doorschakel diensten

Met de verschillende doorschakel diensten is uw bedrijf altijd bereikbaar.

Direct doorschakelen

Met de service Direct doorschakelen schakelt u binnenkomende gesprekken door naar uw collega of naar uw mobiele telefoon. Zo is uw onderneming altijd direct bereikbaar voor uw klanten, waar u ook bent.

Hoe werkt Direct doorschakelen?

 • Toets *21*
 • Toets dan het (mobiele) telefoonnummer waarnaar u wilt doorschakelen
 • Sluit af met # 
 • U hoort nu een kiestoon en iedereen die u belt, wordt direct doorgeschakeld
 • Met de toetsencombinatie #21# kunt u het direct doorschakelen weer uitzetten

Direct doorschakelen kan naar alle binnenlandse vaste en mobiele nummers en naar buitenlandse bestemmingen binnen Europa en Noord-Amerika. De dienst is gratis. U betaalt de normale gesprekskosten van uw telefoonnummer naar het nummer waarnaar is doorgeschakeld, maar alleen als er wordt opgenomen.

ISDN of bedrijfscentrale
Bij sommige ISDN-apparatuur schakelt u door met *210* en zet u Direct doorschakelen uit met de toetsencombinatie #210#. Raadpleeg de handleiding van uw apparatuur voor meer informatie.

Als u een bedrijfscentrale hebt, is het mogelijk dat *21* niet werkt. In de meeste gevallen is het dan wel mogelijk om door te schakelen via de centrale. Raadpleeg voor meer informatie de handleiding van uw apparatuur.

 

Doorschakelen

Als u niet op tijd uw telefoon kunt beantwoorden maar toch bereikbaar wilt blijven, schakelt u uw telefoon met *61* door naar een andere telefoon. Doorschakeling vindt automatisch plaats na 4 of 5 belsignalen.

Hoe werkt het?

 • Toets vanaf uw eigen aansluiting *61*
 • Toets het vaste of mobiele telefoonnummer in waarnaar u wilt doorschakelen
 • Sluit af met #
 • Toets vanaf uw eigen aansluiting #61# om het doorschakelen weer uit te zetten

Het aan- en uitzetten van *61* is gratis. U betaalt de normale gesprekskosten voor de doorgeschakelde gesprekken vanaf uw bedrijf naar het doorgeschakelde toestel.

ISDN of bedrijfscentrale
Bij sommige ISDN-apparatuur moet u inschakelen met *610* en uitschakelen met #610#. Dit geldt bijvoorbeeld voor:

 • Duovox
 • Quattrovox II en III
 • Vox Chicago 200I en 220ISDN
 • ISDN-telefoontoestellen Vox 920 en 930

Bij sommige bedrijfscentrales werkt *61* niet. In de meeste gevallen is het dan wel mogelijk om door te schakelen via de centrale. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw apparatuur.

Het verschil tussen Doorschakelen (*61*) en Direct doorschakelen (*21*)
Bij *61* gaat de telefoon eerst een aantal keer over voordat er doorgeschakeld wordt. U hebt nog de mogelijkheid om de telefoon aan te nemen. Bij *21* wordt de telefoon direct doorgeschakeld, u hoort de telefoon niet overgaan.

 

Doorschakeldienst

Met de service Doorschakeldienst regelt u eenmalig dat alle inkomende gesprekken worden doorgeschakeld naar een ander nummer. Zo stelt u uw bereikbaarheid veilig als u een nieuw nummer hebt gekregen, bijvoorbeeld bij een verhuizing.

De service Doorschakeldienst is ook te gebruiken bij meervoudige aansluitingen met een Groeps- of doorkiesfaciliteit.

 

Verwijsdienst

Met de service Verwijsdienst geeft u via een standaardboodschap uw nieuwe telefoonnummer door aan iedereen die uw oude nummer belt. De boodschap kan zowel in het Nederlands als het Engels gecommuniceerd worden.

 

Zakelijk Forum

Stel uw vraag aan andere bezoekers van deze site via het KPN forum.