Informatie

Toestel Vervangservice | Nooit meer zonder mobiele telefoon

Toestel Vervangservice

Met Toestel Vervangservice wordt in geval van schade, defect, verlies of diefstal wereldwijd een leentoestel geleverd op elke gewenste locatie. Binnen de Benelux is dit zelfs binnen 4 uur. Als het nodig is wordt er ook een nieuwe SIM-kaart meegeleverd. U kunt dit leentoestel gebruiken gedurende de periode die wij nodig hebben om een toestel te repareren of, in geval van verlies of diefstal, gedurende maximaal 30 dagen.

Wat kost het?

Toestel Vervangservice is gratis voor iedereen met een zakelijk mobiel abonnement van KPN (m.u.v. data only abonnementen).

De kosten voor het repareren van uw toestel vallen niet binnen de Toestel Vervangservice.

Hoe werkt het?

Wij regelen het voor u

 • U belt naar de KPN klantenservice om melding te doen van schade, verlies of diefstal van uw toestel. De KPN klantenservice is bereikbaar op 0800-0105 (of 1200 / +31 6 1200 1200 op uw mobiele telefoon)
 • U wordt doorverbonden met SmartCare van Teleplan.
 • De SmartCare medewerker maakt met u een afspraak voor de reparatie.
 • Een medewerker van SmartCare levert uw leentoestel aan de deur af en neemt in geval van schade of defect uw eigen toestel mee of lost het probleem direct voor u op.
 • Indien u niet aanvullend verzekerd bent ontvangt u altijd een prijsopgave als de reparatie niet onder de garantievoorwaarden van de fabriek valt. Indien u akkoord bent met de prijsopgave, zullen de reparatiekosten via de mobiele factuur verrekend worden. Wanneer u na de prijsopgave besluit uw toestel niet te laten repareren brengen wij € 28,93 (ex. BTW) aan onderzoekskosten in rekening.
 • Als uw toestel gerepareerd is neemt een medewerker van Smartcare contact met u op om een afspraak te maken om uw toestel terug te bezorgen en het leentoestel op te halen.

 

Verlies of diefstal

 • Indien uw toestel verloren of gestolen is, brengt de SmartCare medewerker naast het leentoestel ook een SIM-kaart. U moet deze SIM-kaart zelf via de KPN Klantenservice laten activeren.
 • Indien u een Toestel Totaal Service heeft afgesloten stuurt u een claimformulier ingevuld terug naar de KPN Klantenservice, inclusief het bewijs van aangifte. Bij toewijzing van de claim ontvangt u van KPN een waardebon waarmee u in een KPN-winkel een nieuw toestel kunt uitkiezen.

 

Kan KPN elk toestel repareren?

 • Voor alle toestellen die KPN levert worden afspraken gemaakt met de fabrikant, zodat deze tot minimaal twee jaar na aanschaf nog gerepareerd kunnen worden.
 • Het kan voorkomen dat de reparatiekosten van uw toestel hoger zijn dan de aanschafprijs van een nieuw toestel. In deze gevallen zal het toestel niet gerepareerd worden en dient u een nieuw toestel aan te schaffen. Indien u een Toestel Schade Service of Toestel Totaal Service contract heeft, zorgt KPN ervoor dat u een permanent vervangend toestel krijgt.
 • Ook voor de toestellen die niet bij KPN aangeschaft zijn, zal KPN zich inzetten om deze te repareren. Indien het niet mogelijk is om uw toestel te repareren, zal dit bij het aanmelden al bekend worden gemaakt door de SmartCare medewerker.

 

Aanvullende toestelverzekeringen

U kunt ervoor kiezen om uw telefoon aanvullend te verzekeren met Toestelschade Service of Toestel Totaal Service. Binnen deze verzekeringen worden de kosten voor de reparatie, buiten de garantie van het toestel, gedekt door het service contract.

Service & Contact