M2M SIM-kaart van KPN

Met IoT kun je allerlei apparaten, systemen en machines met het internet verbinden, wat het mogelijk maakt die op afstand te monitoren en aan te sturen.

Denk hierbij aan straatverlichting en sluizen, maar ook aan productiesystemen en logistieke processen. Met onze IoT Plug & Play SIM-kaart voor M2M heb je de beschikking over ons landelijk dekkende 2G, 3G, 4G (LTE) en LTE-M netwerk.

Ga met ons in gesprek over de mogelijkheden van een M2M SIM-kaart en ontdek welke IoT-oplossingen jouw organisatie verder helpt.

Ga vrijblijvend met ons in gesprek

Wat is een M2M SIM-kaart?

M2M-connectiviteit laat machines communiceren en maakt daardoor jouw bedrijfsprocessen efficiƫnter, veiliger en groener. Er zijn tal van oplossingen denkbaar die je door middel van M2M-connectiviteit op elk bedrijfsniveau een voorsprong geven.

Een eenvoudig voorbeeld hiervan is een nieuwe elektriciteitsmeter. Vroeger moest je elk jaar de meterstand laten opnemen (of deze zelf doorgeven) en nu, met de techniek van M2M, kan de meter zelf aan het energiebedrijf de stand doorgeven.

Bekijk in de tabel welk type M2M-connectiviteit het beste past bij jouw IoT-toepassing. Hulp nodig? Wij denken graag met je mee.

M2M van KPN IoT: onze connectiviteit

LoRa

LoRa is een Long Range, Low Power IoT-verbinding speciaal voor het uitwisselen van kleine hoeveelheden informatie tussen objecten en systemen. Deze connectiviteitsvorm valt onder M2M, maar werkt zĆ³nder simkaart.

LTE-M

Het LTE-M-netwerk van KPN is speciaal ontwikkeld voor Internet of Things-toepassingen en is gebaseerd op het betrouwbare en veilige 4G netwerk van KPN. Via LTE-M kan op een energiezuinige manier snel data worden verzonden.

4G

4G is met name geschikt voor IoT toepassingen die een hoge verbindingssnelheid vereisen. De reactietijd is supersnel en real-time monitoring is mogelijk doordat je altijd verbonden bent.

5G

Het 5G-netwerk verbindt apparaten sneller, efficiƫnter, energiezuiniger, veiliger en betrouwbaarder. Dit is bijvoorbeeld interessant voor locatiebepaling van drones of het delen van grote videobestanden.

Welke M2M-connectiviteit heb ik nodig?

Er zijn allerlei technieken die een verbinding van het ene systeem met het andere tot stand kunnen brengen. Welk type connectiviteit het beste past bij jouw toepassing, hangt af van de frequentie en het type data dat je wilt verzenden. Gebruik onze tabel als richtlijn voor passende M2M-connectiviteit. Meer weten of gelijk aan de slag? Vul het contactformulier in voor advies of vraag onze gratis M2M testkit aan.

tabel iot connectivity

*Er zijn eigenlijk 2 vormen van 5G. Voor de nieuwe, nog krachtigere vorm ('Real 5G') is de core nu in ontwikkeling.

Daarom M2M van KPN IoT





Whitepaper IoT-Connectiviteit:
7 belangrijkste aandachtspunten

Met alles wat je nodig hebt voor het maken van de juiste keuzes voor je connected product. Denk aan informatie over technieken als e-sim en RSP, maar ook geautomatiseerd beheer en security.

De aandachtspunten ondersteunen je bij het stellen van de juiste vragen vanuit zowel de business als de technische kant van je organisatie. Zodat jij je project tot een succes kan maken.

Meer weten over IoT-connectiviteit?
Ga vrijblijvend met ons in gesprek

Vul het contactformulier in