Het nieuwe tv-menu

We hebben het tv-menu voor Interactieve TV verbeterd, onder andere dankzij feedback van onze klanten. De komende tijd rollen we het nieuwe tv-menu uit naar al onze klanten, dus binnenkort kun jij ook genieten van het nieuwe tv-menu!

Wat zijn de verbeteringen?

  • Met Service berichten informeren we je over storingen of belangrijke wijzigingen via het tv-menu. Kijk daarvoor onder Mijn service > Mijn berichten.
  • Verbeterde leesbaarheid door ander kleurgebruik.
  • Je kunt nu gebruikmaken van Begin Gemist (met menu B kon je dit al eerder gebruiken).

Hoe krijg je het nieuwe menu?

Heb je menu A? (Herkenbaar aan foto menu A hieronder)
Tussen nu en december 2014 krijg je een nieuw menu. Dat doen we door het menu op afstand op je tv-ontvanger te zetten of door je tv-ontvanger om te ruilen. Het nieuwe menu laden we automatisch ’s nachts. Het is belangrijk dat de tv-ontvanger aangesloten blijft op het stroomnet en op stand-by staat. Staat de tv-ontvanger per ongeluk niet op stand-by, dan wordt de update uitgevoerd nadat je de tv-ontvanger aanzet. Houd er rekening mee dat het laden 30 tot 45 minuten duurt en je dan geen tv kunt kijken.
Je hoeft hier zelf niets voor te doen. Vooraf ontvang je bericht via een e-mail of een brief. Als de tv-ontvanger is aangesloten gaat alles vanzelf, het duurt ongeveer een kwartier. Opstarten na de installatie kan de eerste keer langer duren dan normaal.

 

Heb je menu B?
Dan wordt het menu automatisch vernieuwd tussen nu en eind oktober. Voor de installatie hoef je niets te doen. Als de tv-ontvanger is aangesloten gaat alles vanzelf, het duurt ongeveer een kwartier. Opstarten na de installatie kan de eerste keer langer duren dan normaal.
Het enige waar je voor moet zorgen is dat de stekker van de tv-ontvanger in het stopcontact zit. Het nieuwe menu laden we ’s nachts automatisch. Het is belangrijk dat de tv-ontvanger aangesloten blijft op het stroomnet en op stand-by staat. Staat de tv-ontvanger per ongeluk niet op stand-by, dan wordt de update uitgevoerd nadat je de tv-ontvanger aanzet. Houd er rekening mee dat het laden 30 tot 45 minuten duurt en je dan geen tv kunt kijken.

Verschillen in menu's

 

 

Handleidingen Interactieve TV (pdf, 2mb)

Veelgestelde vragen

Krijg antwoord op veelgestelde vragen over het nieuwe TV-menu.

Brief of e-mail ontvangen?

Heb je een e-mail ontvangen met het bericht dat je tv-ontvanger overgaat op het nieuwe menu? Zorg dan dat je de tv-ontvanger in deze periode op het stroomnet is aangesloten. Verder hoef je niets te doen.
Heb je een brief ontvangen waarin we je vertellen dat je tv-ontvanger wordt omgeruild? Volg dan de instructies in de brief.

 

Hoe werkt Begin Gemist?

Staat er in de tv-gids van Interactieve TV het Begin Gemist-icoon bij een programma? Dan kun je dat opnieuw laten beginnen. Begin Gemist gebruik je met één druk op de groene knop van je afstandsbediening.

 

Moet ik zelf iets doen om het nieuwe interactieve menu te ontvangen?

Heb je een brief van KPN ontvangen dat je tv-ontvanger(s) overgaan op het nieuwe menu? Dan wordt de update naar het nieuwe menu automatisch uitgevoerd tijdens de nachtelijke uren. Let wel op dat je de tv-ontvanger(s) op stand-by plaatst in deze periode en niet met de aan/uitknop op de achterkant van de tv-ontvanger of door de stekker uit het stopcontact te halen. Staat de tv-ontvanger per ongeluk niet op stand-by, dan wordt de update uitgevoerd nadat je de tv-ontvanger(s) aanzet. Houd er dan rekening mee dat je 30 tot 45 minuten geen tv kunt kijken.

 

Wat gebeurt er als ik de tv-ontvanger uitzet tijdens de update?

Wanneer je de tv-ontvanger uitzet met de knop aan de achterkant van de tv-ontvanger of door de stekker uit het stopcontact te halen, zal de update stoppen. Zodra je de tv-ontvanger weer aanzet, wordt de update automatisch gestart. Je moet er dan rekening mee houden dat je 30 tot 45 minuten geen tv kunt kijken.

 

De tv-ontvanger en het modem moeten aanblijven. Mag de televisie wel uit?

Gedurende de update kun je je televisie gewoon uitzetten. Let op dat je de tv-ontvanger wel aan laat staan.  

 

Kan ik tijdens de update wel tv-kijken?

Gedurende de update kun je geen tv-kijken op je televisie. Wel is het mogelijk om op je laptop, tablet of smartphone tv te kijken via Interactieve TV Online.

 

Kan ik tijdens de update wel tv-kijken via Interactieve TV Online?

Ja, gedurende de update kun je tv blijven kijken via Interactieve TV online.

 

Blijven mijn opnames bewaard (gepland en al opgenomen)?

Heb je het Opnemen Pakket? Dan verandert er niets en kun je na de update al je opnames gewoon in het nieuwe opname menu terug vinden.

Heb je een harddisk en krijg je het nieuwe menu? Als je tv-ontvanger niet wordt omgeruild hoef je alleen je opnames opnieuw in te plannen. Gemaakte opnames blijven bewaard.

 

Wat gebeurt er als ik een opname heb ingepland of wil starten op het tijdstip dat de update plaatsvindt?

Opnames ingepland met de harddisk van je tv-ontvanger moet je opnieuw instellen na de update. Heb je het Opnemen Pakket? Met het Opnemen Pakket kun je gewoon opnames starten via Interactieve TV Online en lopen ingeplande opnames gewoon door.

 

Ik heb net een film gehuurd. Kan ik die na de update nog kijken?

Ja, zodra de update is afgerond kun je de film gewoon bekijken.

 

Blijven mijn instellingen bewaard zoals kinderslot of kijkersprofielen?

Ja, maar in het nieuwe menu heet je profiel 'zenderlijst'. Je kunt dadelijk van zenderlijst (profiel) wisselen door op de blauwe knop te drukken. Kies vervolgens de zenderlijst naar keuze.

 

Wanneer krijg ik het nieuwe menu van Interactieve TV?

Hierover word je persoonlijk geïnformeerd. In de periode tot en met december 2014 worden alle klanten overgezet naar het nieuwe menu.

 

Ik heb een vraag, waar kan ik terecht?

Heb je een vraag over het nieuwe menu, of werkt niet alles naar behoren? Neem dan gratis contact op met onze klantenservice via 0800-0402. Wij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.

Heb je Glasvezel van KPN? Bel dan gratis 0800-0404.

 

Is het Opnemen Pakket gratis?

Als je een hard disk had en je bent overgezet naar het Opnemen Pakket, dan is het Opnemen Pakket gratis. Als je het Opnemen Pakket al geruime tijd hebt, dan is de prijs afhankelijk van je pakket. Vanaf Alles-in-1 Standaard is het Opnemen Pakket gratis. Bij Alles-in-1 Instap betaal je € 5,- /mnd.

 

 

Storingsinformatie in je inbox

We hopen natuurlijk dat er nooit een storing plaatsvindt op je Interactieve TV, zodat je altijd zonder problemen kunt blijven kijken. Maar mocht er een storing zijn, dan vind je hierover nu ook informatie in de Inbox op je Interactieve TV. Hier vind je relevante informatie over de betreffende storing.

Als er een nieuw bericht is, zie je gedurende 5 seconden een rood balletje links boven op het TV scherm als notificatie. Als je geen TV aan het kijken bent, krijg je in het Interactieve TV menu een envelop-icoontje met de tekst '1 nieuw bericht'. Voor storingen kun je natuurlijk ook terecht op onze storingspagina op kpn.com.

 

Instructievideo