Opzeggen van Digitenne

Wil je Digitenne opzeggen?

Zeg je Digitenne abonnement op via de telefoon, internet of per post. Uiteraard vinden we het erg jammer dat je je abonnement mogelijk wilt opzeggen. Daarom willen we je graag een mooi aanbod doen. Bel hiervoor gratis naar 0800-0402.

Wil je hierna alsnog Digitenne opzeggen? Dan maken onze medewerkers dit telefonisch direct voor je in orde. Je ontvangt dan ook een schriftelijke bevestiging van je opzegging.

Opzeggen bij overlijden

De periode na een overlijden is altijd hectisch en zwaar. Om je zoveel mogelijk te ontlasten in deze tijd, hebben we op onze ‘Wat te doen bij overlijden’ pagina precies uitgelegd wat je moet doen bij het opzeggen van het contract / de contracten van de overledene.

Per wanneer kan je opzeggen?

Heb je zojuist een Digitenne abonnement besteld en wil je je bestelling annuleren? Dan kan dit binnen een termijn van 14 dagen. Loopt je abonnement al langer? Dan kun je na afloop van je contractperiode per maand opzeggen. Wil je toch binnen je contractperiode opzeggen? Dan berekenen wij hiervoor een afkoopsom.

Wat kost opzeggen van Digitenne?

Opzeggen van Digitenne is gratis wanneer de einddatum van het contract verstreken is. Is dit nog niet het geval, maar wil je toch per direct opzeggen? Dan kunnen wij een afkoopsom berekenen.

Mogelijkheden bij opzeggen

Je kunt je Digitenne abonnement op verschillende manieren opzeggen. Kies de manier die voor jou het makkelijkst is. We kunnen je telefonisch het beste helpen. Zo kunnen we eventuele vragen direct beantwoorden. Onze klantenservice is 24/7 gratis bereikbaar via 0800-0402.

Telefonisch opzeggen

Zeg je abonnement telefonisch op door gratis te bellen naar 0800-0402. Zo beantwoorden we direct eventuele vragen. Houd je mobiele nummer, postcode + huisnummer en klantnummer bij de hand. We hebben ook de geboortedatum van de contractant nodig. Alleen de persoon die het abonnement heeft afgesloten, kan telefonisch opzeggen. Bel je namens iemand anders, zorg dan dat die persoon in de buurt is om toestemming te geven.

 

Online opzeggen

Zeg je abonnement online op met behulp van het online opzegformulier.

 

Schriftelijk opzeggen

Het verwerken van een schriftelijke opzegging duurt minimaal 2 weken. Schriftelijk opzeggen kan door een brief te sturen naar onderstaand adres. Wij adviseren de brief aangetekend te versturen.

KPN Klantenservice
T.a.v. Opzeggen 
Postbus 2547 
3500 GM Utrecht 

Een schriftelijke opzegging moet minimaal de volgende gegevens bevatten: 

  • Naam 
  • Adres en woonplaats 
  • Vaste telefoonnummer (Als je geen vast telefoonnummer hebt, vermeld dan je mobiele telefoonnummer)
  • Geboortedatum 
  • Op te zeggen abonnement 
  • Abonneenummer (staat vermeld op je rekening) 
  • Smartcardnummer(s) 
  • Rekeningnummer waar het abonnementsgeld van wordt afgeschreven 
  • Datum van opzegging

 

Opzeggen bij overlijden

De periode na een overlijden is altijd hectisch en zwaar. Om je zoveel mogelijk te ontlasten in deze tijd, hebben we op onze ‘Wat te doen bij overlijden’ pagina precies uitgelegd wat je moet doen bij het opzeggen van het contract / de contracten van de overledene.